Кърпички за грим - в кои случаи са най-подходящи?

Разликата между тях и антибактериалните е голяма
11 мар 2020 02:00, Иванка Гъркова
3
Кърпички за грим - в кои случаи са най-подходящи?
IStockphoto

Всяка жена иска да има перфектен грим, а в края на деня, когато се прибере, да го премахне възможно най-лесно. Има какви ли не продукти за целта – лосиони, тоници, памучни тампони... Но понякога дори и след употребата им, на другия ден под очите остават черни остатъци, които могат да състарят кожата.

Мокрите кърпички за почистване на грим са друго средство, което доста дами използват. Въпреки схващането, че те съдържат твърде много алкохол, който изсушава кожата, те са много по-компактни и премахват замърсяванията по-бързо. При това цената им е доста примамлива.
 
Според дерматолози, цитирани от „Wellnessbin“, те вършат най-добра работа на жените, които са с лек или среден като количество грим по лицето. Ако по него има фон дьо тен, пудра, хайлайтър, поне два вида сенки, очна линия и спирала, то не бива да се употребяват, защото има риск по кожата да останат замърсявания.
 
Повечето марки предлагат кърпички, които са напоени със специални хидратиращи разтвори, които не причиняват изсушаване. Те са богати и на подхранващи съставки, но за да сте сигурни, че сте почистили добре кожата, трябва да използвате повече от една.

Може ли да ползвате обикновени мокри кърпички за премахване на грим?
 
Има голяма разлика между антибактериалните и кърпичките за отстраняване на грим, например. Ако понякога бързате да си легнете и вземете обикновена кърпичка, рискувате да раздразните кожата на лицето. При това алкохолът в нея ще намали влажността в клетките и може да предизвика зачервяване и парене. Затова дерматолозите препоръчват използването само на кърпи, създадени специално за почистване на грим. Техните съставки не нарушават кожната бариера и се грижат за регенерацията на кожата на лицето.
 
Кои са най-често срещаните грешки при ползването на кърпичките за грим четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Братя Грим преди 4 години
Водоструйка?!
2
0
 
0
 
! Отговори
до 1 анонимен преди 4 години
Като видях заглаяието на статията + един коментар, ми беше ясно, че ще е нещо с ***. Иначе просто щеше да е грешка в матрицата и щях да изпадна в ужас и паника. Няма грешка в матрицата, сега лягам да спя спокойно.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стават ли да си бърша гъзa с тях?

Спонсорирани публикации