След 2 години битка: Харви Уайнстийн бе осъден на 23 г. затвор

Присъдата му е окончателна
11 мар 2020 18:00, Нели Христова
33
След 2 години битка: Харви Уайнстийн бе осъден на 23 г. затвор
Снимка: БГНЕС

След съдебни дела, които продължиха близо две години, Харви Уайнстийн бе осъден на 23 години затвор заради обвиненията в изнасилване и сексуален тормоз.

Миналият месец продуцентът бе признат за виновен от съда в Ню Йорк, а 23-те години затвор финализират падението на мъжа, чието име най-често е споменавано от сцената на наградите "Оскар".

В сряда Уайнстийн се появи в съда в инвалиндна количка. Той за първи път говори пред съда, като заяви, че "съжалява за действията си", но се чувства "изключително объркан" от начина, по който са се случили нещата. Коментар, който притесни последователите на движението #MeToo.

Адвокатите му бяха обжалвали присъдата, настоявайки, че дори най-малката присъда от пет години, ще значи доживотна присъда за клиента им. Съда обаче отхвърли молбата им, заявявайки, че продуцента "трябва да получи максималната присъда, заради това, че цял живот е тормозил жените, с които работи и не изпитва вина за случилото се".

Всичките шест жени, които свидетелстваха срещу Уайнстийн, стояха на първия ред в съда. Още поне 13 жени обвиняват продуцента в сексуален тормоз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митю Димитров
30
2
 
7
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Съдебната система в САЩ е ужасяващо пълна с просрочени дела, грешки и неадекватно тежки назидателни присъди, което я прави направо "престъпна". Затова и престъпността е висока, а затворите претъпкани. Криминалите все по-че сто предпочитат сами да се запътят към ада, като преди това "очистят" още някой, отколкото да попаднат в лапите на правосъдието.
29
2
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Mръсни нацисти, осъдиха човека, само защото е евреин!
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя че е дърт коцкар, дърт коцкар е. Но че присъдата му е ужасяващ фарс едва ли има съмнения. Въпросните "дами"/каква ирония/ никой на сила не ги е навирал в леглото му. А и нещото давност в цял свят го има дори зя убийство, само в Щатите можеш да влезеш в затвора само по ДОНОС.Демокрация, сър.
27
3
 
8
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
А тези 13 жени, колко пари са взели от него ?
26
4
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Не намирам вина у този човек.
25
7
 
5
 
! Отговори
Х>П преди 4 години
Наш *** и от американско правосъдие разбира.Така де -всестранноразвити сме.
24
2
 
12
 
! Отговори
baysando преди 4 години
Този не е света вода, но не е проявявал насилие. Никоя не е бил или заплашвал.Гледах в туба т.н. му жертви казват - ми той каза че или правим едикво си или няма договор - Живо насилие! Ми да си бяха тръгнали без договор!Но и той си е виновен де......, да ги беше завел на ресторант малко.. звезди..това онова ....а не да тръгва да онанира от вратата на хотела на среща за интервю
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
правосъдие имат хората, нашият заврян зет като се е натискал със студентките и стана премиер
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За това къде на майтап къде на истина по филмите е съм гледал преди да се стигне до нещо се подписва договор ,че е доброволно и няма да има никакви претенции в последствие.И да си богат не лесно
21
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имали щатите съдебна система за пример ...хахахаха е това вече е виц !!! Каква е тази система ,която оневини един убиец заклал жена си като пиле -О Джей Симпсън а осъди някакъв чичка за това че бъркал под полите на мераклийки за актриси ,които сами са му се навирали в ръцете ??
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под изнасилване аз разбирам да ги е хващал в някоя тъмна уличка, да го е правил със сила, а той ги е водил в 5 звездни хотели съвсем доброволно.
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Осъден евреин? Нещо ще е разсърдил другите евреи.
18
1
 
8
 
! Отговори
правист преди 4 години
кое е най-доброто правосъдиеи аз ще намеря 20.......... да кажат че преди 20 додинисте ги опипвалии ще ви осъдят на 23 годинисмешни сте имигрантите и сте по-зле и от реднековците
17
15
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Ало, момченца. Нали знаете, че никой няма да ви даде виза за щатите. Знаем, че гроздето е кисело, успокойте се малко. Дошъл *** да критикува съдебната система на Щатите. Хахаха. Я се скрийте, смешници такива.
16
14
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Определено не живееш и никога не си живял в Щатите. Ако мислиш, че така стават нещата си в голяма заблуда. Определено щатите имат най-добрата съдебна система.
15
4
 
17
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Американското правосъдие е машина за пари,пропита с лицемерие!Тия са в състояние да затворят някого до живот за няма нищо,а в същото време да пуснат доказани убийци на свобода(О Джей Симпсън)!
14
2
 
10
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
Абе ***, аз ако намеря 5 човека и кажа, че си измамник и ще те осъдят в америка?!?Добре, че не живеем в тази" демокрация".
13
2
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Съсипаха я тази държава. Аз вече напуснах. Оставам на вас избора, дали тук или там. Ужас. Тези хора нямат сърце. Вън на щатите от европейския съюз. Това е норвжки заговор.
12
2
 
24
 
! Отговори
мее туу преди 4 години
Един път да те изнасилят разбирам, ама основната свидетелка 3 месеца го е гонила да я изнасилва. Накрая и обяснил че явно актриса няма да стане от нея и тя решила да го пробва актриса в съдебната зала и взела че успяла.

Спонсорирани публикации