Липса на блясък - как да го върнете в косата си за пролетта?

Шапките през зимата оказват влияние
12 мар 2020 18:44, Екип на Tialoto.bg
2
Липса на блясък - как да го върнете в косата си за пролетта?
Pixabay

Зимата върви към своя край или поне календарната. Ако през последните месеци сте криели косата си с шапки или качулка – идва времето, когато ще я пуснете свободно.


„Косата и скалпът ни, независимо от неговия тип, са подложени на голям стрес през зимата. Заради постоянните промени в температурата се появява пърхот, прекомерно съдържание на мазнини, или обратно – сух скалп. Сигурно не си даваме сметка, но през този сезон влияние оказват шапките, шаловете, качулките. И ако добавим липсата на витамини, неправилна грижа и дори неправилна температура на водата, когато се мием – проблемите са налице“, обяснява Алена Боженова пред Elle.
 
А за да решим тези проблеми, да възвърнем лъскавината на косата и добре поддържан външен вид, е важно да изберете правилната линия грижи, в зависимост от типа коса. Днес повечето професионални марки предлагат решенията. Важно е към шампоана да не добавяте само балсам, но и възстановяваща маска, която трябва да се прави поне веднъж седмично.
 
Друг важен етап, който много погрешно се пренебрегва, е пилингът. Агенти пречистват и ексфолират мъртвия слой от клетки, подобряват кръвообращението и регулират производството на мастни секрети. В резултат косата расте по-бързо и се замърсява два пъти по-бавно.
 
Още съвети за връщане на блясъка на косата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който има мазни корени да добавя малко лимонов сок или малко алкохол в домашно приготвената си маска за коса.Който има суха или изтощена коса,да си направи зехтин(но най-добре е олио от орехи,ако намерите),жълтък,3-4 капки витамин А,бърка се и втрива в корените на косата и се престоява 20 до 30 минути.Пиете Геритамин(витамин А + витамин Е) за кожа,коса,нокти и др.!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 30г косс не ми остана, затова темето си го мажа с лой и лъска супер яко

Спонсорирани публикации