За прочистване на белите дробове - яжте антиоксиданти

Ето как да подобрите дишането си
Обновена: 15 мар 2020 19:33 | 15 мар 2020 19:15, Екип на Tialoto.bg
10
За прочистване на белите дробове - яжте антиоксиданти
IStockphoto

Въздухът в много градове става все по-мръсен и вие неволно поемате много вредни частици, дори да носите маска. Ако живеете в индустриална зона или силно населен развит град, то вероятно вече сте усетили негативите от замърсяването под формата на кашлица, зачервени очи, затруднено дишане.

Не всеки от нас може да си позволи да живее в планината на чист въздух, но пък им начин сами да помогнете на дробовете си да се очистят.

 
Белите дробове са едни от най-важните органи в нашето тяло, но за съжаление ние не правим нищо, за да се погрижим за тях. Заради мръсната околна среда, в тях влизат частици прах, химикали, пушек и т. н.
 
Как да прочистите дробовете си в домашни условия?
 
Терапия с пара
 
Парна терапия е един от най-добрите начини за прочистване на белите дробове. Вдишването на водна пара отваря въздушния канал и помага на белите дробове да се разтоварят от слузта. Тъй като проблемът със замърсяването на въздуха се увеличава през зимата поради бавното движение на вятъра, димът и мъглата се застояват близо до земята, образувайки смог и увеличавайки нивата на замърсяване. Добре е да си правите парна терапия всеки ден за почистване на задръстения си дихателен канал.
 
Кашлица
 
Сухата кашлица е често срещана по време студените месеци или при замърсен дихателен канал. Кашляйки, тялото ни изхвърля задържаните  прах и слуз от тялото. Така че, не потискайте кашлицата си и се опитайте да практикувате контролирана кашлица.
 
Зелен чай
 
Зеленият чай има многобройни ползи за здравето и дори помага да прочистите дробовете си. Той съдържа много антиоксиданти, които помагат да се намали възпалението в белите дробове, а също така предпазват от вредите от вдишания дим.
 
Според проучване, проведено върху повече от 1000 възрастни в Южна Корея, хората, които пият поне 2 чаши зелен чай всеки ден, имат по-добра белодробна функция в сравнение с тези, които не пият нито една.
 
Още за прочистване на белите дробове четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пия чай бронхопам,на мен ми помага.
7
2
 
4
 
! Отговори
Dr FAUST преди 4 години
Много ефикасно е прочистването на белите дробове с кромид лук, като лука не се яде, а си изхвърля. От средна глава кромид лук се отрязва резенче и се сдъвква, изнася се на върха на езика /за да не се задавите/ и се вдишва въздух през устата. Задържате дишането за 4-5 секунди, след което издишвате през носа. След десетина вдишвания изплюйте лука. Процедурата се повтаря през час - два през целия ден, като след всяко процедура сложете главата лук в найлонов плик в хладилника.Скоро ще бъдете добре.
6
2
 
4
 
! Отговори
Патиланско царство. преди 4 години
Мисля, че искате да ми вземете колелото.
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не задържайте кашлицата, споделете я с всички в метрото. Много актуален съвет. Четети ли това, което копи-пействате?
4
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 4 години
Не пишете глупости, особено сега!
3
0
 
7
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 4 години
Терапия с пара.... ТАМАН ДА СЕ ОТВОРЯТ НЕ ПЪТИЩА, А МАГИСТРАЛИ....
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антиоксидантите са съставки от храни напитки, така се консумират храни, не вещества. Организмът си взема необходимото, другото изхвърля. А наскоро писаха че прекаленото поемане на подобни води до рак. Нищо в излишък, нищо по-малко
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Препоръчвам чай от лайка,бъз или мащерка с мед и лимонов сок,това е идеално и много по-добро средство от глупостите ,които сте изброили!

Спонсорирани публикации