Ябълки, круши... С кои плодове може да отслабнете?

Фибрите насърчават метаболизма, обясняват диетолози
16 мар 2020 18:42, Екип на Tialoto.bg
4
Ябълки, круши... С кои плодове може да отслабнете?
Pixabay

Който и диетолог да попитате, ще ви препоръча да включите плодове в менюто си, ако искате да намалите/контролирате теглото си. Причината е, че те съдържат антиоксиданти, витамини, те са алкална храна и поддържат здравословна среда в стомаха и освен това нямат много калории, като едновременно създават усещане за ситост заради наличието на фибри в тях.

 
Да, плодовете съдържат и фруктоза и затова не трябва да ядете индустриални количества, но пък по няколко броя от тях на ден могат само да улеснят процеса по намаляване на килограмите и то без да се налага да гладувате.
 
Изследване, публикувано в „Британски журнал по медицина“, в което участие са взели 100 000 мъже и жени, е установило, че боровинките имат антиоксиданти, флаваноли, флаван-3-оли, антоцианини и флавоноидни полимери, които могат да помогнат за предотвратяване на наддаването на тегло.
 
В една чаша боровинки има около 10 милиграма антоцианини. Ето и кои други плодове можете спокойно да включите в диетичното си меню:
 
Ябълки
 
Ябълките са пълни с фибри и флавоноидни полимери. Те създават усещане за ситост и активират стомашните сокове да разграждат храната в стомаха. Яжте ябълките с обелките, за да получите повече фибри, антиоксиданти и ефективно да контролирате кръвната захар.
 
Още плодове, с които да отслабнете четете в Tialoto.bg 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига вече с това отслабване.Кажете как да надебелеем? Опитвам от години, тъпча се като прасе с какво ми падне, ям всякакви мазнотии и супер калорични храни но повече от 2-3 килограма не мога да кача. Все си стоя едни и същи килограми, нямам грам мазнини по тялото, само мускули и кости. Може би причината е че спортувам около 8-10 часа седмично. Но просто не мога да спра. Застоя ли се без активен спорт започвам да се депресирам.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плодовете преди шестте пържоли ли се консумират или след пържолите?
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ябълките са по-полезни от крушите,а да отслабвам не искам,ако искам да отслабвам,ще си увелича интервала време през който се храня!Ако е 5-6 часа интервал между храненията,ще отслабна бързо.

Спонсорирани публикации