Трябва ли да пропускаме закуската?

По време на изолация тя е много важна
20 мар 2020 21:20, Дарена Найденова
14
Трябва ли да пропускаме закуската?
Pixabay

Закуската е най-важното хранене за деня. Тези думи сме ги чували много пъти от нашите родители, които почти никога не са ни пускали на училище без да закусим добре. С навлизането на много различни диети обаче това твърдение малко или много започна да губи своята сила.

Първоначално диетолозите залагаха много на доброто ранно хапване. Те твърдяха, че то ще повдигне настроението ви, ще ви даде енергия и ще подобри концентрацията. Също така, правилната закуска ще осигури на тялото важните хранителни съставки, които ще ви попречат да посегнете към нещо вредно през деня.
 
Но постепенно в живота ни започна да навлиза т.нар. „фастинг“, който определя точно кога да ядем и колко време трябва да издържим гладни. Често той забранява закуската с цел да подобрим здравето си и да отслабнем.
 
Неврологът Мар Матсън, който работи в Института за стареене и преподава в университета „Джон Хопкинс“, обяснява, че много хора, които се опитват да намалят теглото си, трябва да гладуват за 16 часа. Според него, най-лесният начин за постигането на тази цел, е като вечеряте най-късно в 20:00 и на следващия ден пропуснете закуската.
 
Самият Матсън твърди, че приема нужните за организма му 2000 калории между 15:00 и 20:00 всеки ден. Пред CNN, той казва, че тялото постепенно свиква с режима и в последствие не усеща негативните ефекти на пропусната закуска.
 
Скорошен доклад, направен на базата на 13 проучвания, показва, че закуската може да не се отразява толкова добре на диетата ви. Диетологът Тамара Дукър обаче строго осъжда тези изследвания и твърди, че се основават на хора, които хапват нездравословни ястия рано сутрин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Трябва да спрете да четете "Dnes.bg" - не е полезно за здравето.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз съм горд пенсионер с 220 лева пенция сутрин правя усилия да намеря начин да закуся но накрая все пак не мога да преценя закусвал ли съм или не
10
0
 
3
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Важното сега е да не се пропуска ракията ! 3 по 100 на гладно ! Като свърши домашната , в магазините още не са изкупили другата ...
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста хора не закусват. Става им лошо, ако закусят. Трябва им доста време да могат да хапнат след като са се събудили. Аз обикновено ям малко на закуска и обяд, но не мога без вечерята. Без нея няма заспиване.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости,човек ако не закуси,може да припадне през деня,само глупави статии преписвате!Закуската и обяда са задължителни.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се наям ми се приспива. Затова сутрин ям повече, за да спя в работата.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм на краставици от 7 дена и нема отслабване.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички животни като хапнат лягат да си почиват и спят. Само хората твърдят, че било добре да се наядеш хубаво сутрин и са работиш цял ден! Аз лично отслабнах 21 кг за 3 месеца, от 111 на 90, като започнах само да вечерям. Засега година след отслабването задържам килограмите като ям малко сутрин и на обяд, но си вечерям нормално.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пропускането на закуската може да е опасно за здравето ви.
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, не трябва.Свалих 10 кила за два месеца с редовна английска закуска - яйца, бекон, печени гъби, боб от консерва. Не се и сещах за храна чак до вечерта. По-скоро огранечете вечерите!
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен не. Казвам то от личен опит и от консултации с лекари, каквито за съжаление съм имал немалко в някои отношения. Препоръчително е да закусваш, особено ако имаш проблеми с перисталтиката.
1
4
 
8
 
! Отговори
ss преди 4 години
ако искате да сте здрави и прави като фиданки ДА ! Хю Джакман използва подобна диета в която ограничава първото ядене за деня колкото може до по-късно !

Спонсорирани публикации