Youtube намали качеството на видеата за Европа до 640х480p

Карантината товари и стрийминга: Netflix спира да излъчва в HD
Обновена: 20 мар 2020 14:15 | 20 мар 2020 14:15,
37
Youtube намали качеството на видеата за Европа до 640х480p
Снимка: Pixabay

Платформата за видео Youtube намали качеството на видеата си в Европа, след като почти в целия континент хората масово останаха по домовете си, съобщава Reuters.

Милиони европейци са принудени да останат по домовете си заради коронавирусът.

По-рано и друга услуга - Netflix, също съобщи, че ще намали качеството на видеострийма, след като европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон разговаря с изпълнителния директор на компанията Рийд Хейстингс.

Вчера европейският комисар Тиери Бретон е разговарял с изпълнителния директор на Netflix Рийд Хейстингс и са се съгласили компанията да намали качеството на видеото.

"Netflix реши да намали побитовата скорост в Европа за 30 дни", заяви говорител на компанията пред The Verge. "Нашите изчисления сочат, че това ще намали трафика на Netlifx в Европа с около 25%, същевременно осигурявайки достатъчно добра услуга за нашите членове", казва още той.

От 2011 г. насам Нетфликс има опит в осигуряване на достатъчно стабилна услуга в места с по-слаб интернет сигнал. Компанията използва инструмент, който автоматично избира качество на видеосигнала според скоростта на интернета.

От своя страна Youtube съобщи, че са отчели няколко пикови момента на натоварване и са взели мерки за намаляване натоварването върху системата.

Временно целия трафик в ЕС ще премине към стандартна резолюция, съобщи компанията.

На практика това означава, че видеата ще са с резолюция 640х480 пиксела. До сега автоматичните настройки бяха 720p или Full HD в 1080p.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
4
 
! Отговори
Мухахаха преди 4 години
В момента гледам по Ютуб клипове на 2160р60 4к . Сигурно са се уморили да им намаляват резолюцията .
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Баш па да няма смисъл ... Съквартиранта беше с някакъв "2к таблет" и викаше - скии кво качество вади на 4к ли е, на 1080 лице, не ги знам, на скии го ...А защото му е некав шантав таблета, Netflix му го пуска на 540p. ,Нашия настояваше, че ако било такова качеството, нямало да каже бе, да разлепи къща от кола, заради квадратите ...
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И пичове ... Не знам за вас, ама ние сме с аверите на някакъв семеен план и 5 човека си село $20. 4 долара на месец, честно казано, ако си в друга държава, не си засшужават зора. Сега, не всички сме израснали снимки мпютри о не всички им разбираме.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До оуфОбаче нетликс стриймва на милион-два души едновременно, което не е прожлем. Лошото е, че сега стомвят на 30-40 000 000 души. В Скандинавието и Германия, повечето абонати са с 4к, а нетфликския 4к при добра връзка е (има различни версии, който ти се пращат според нета и поне 2 от тях са "4к") на която AWS,-a праща на макс е поне 100 пъти по голяма от това 640x480. Ако не си ограничи щстийма, повечето хора няма да могат изобщо да гледат. В нормални обстоятелства не така.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия от Нетфликса ще си смъкнат ли таксата ?
30
1
 
1
 
! Отговори
оуф преди 4 години
Къде е тая информация за youtube!?
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До оуфТова е така, но и нетфликс, и останалите платформи имат официална информация, че изкуствено ще лимитират качеството, защото има прекалено голям трафик и не смогват - всеки кисне на телефона и компютъра и зяпа.
28
2
 
4
 
! Отговори
оуф преди 4 години
Еманация на журналистическите умения :/Това е поредния пример за това как един човек ако не разбира от нещо може да напише една тотална глупост. Quality-то на клипчето зависи изцяло от вузможностите на интернета на човека, който гледа клипчето.Това, че автора на статията е започнал да гледа клипчета с по-ниско качество, значи че интернета му е по-слаб. Същото може да се каже и за уменията му за това как работи youtube - много слаби.
27
2
 
6
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Ако за теб subscription-a на Netflix, HBO, Tube, и Amazon е нещо за богатите нивото ти е много ниско - сиреч си беден."Аз, като по-***, ама не съвсем беден, имам абонамент само на рутракер.орг за 0 лв./месец и си гледам филми 4К. Лошото на моята услуга за поточно видео е само, че няма собствени "ексклузиви", но за сметка на това там присъстват всички екслузивни заглавия от гореспоменатите услуги. ;). А да плащам за нетфликс, дето не си правят труда да сложат едни субтитри- няма да стане.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Порното е с лошо качество, не се вижда коя дупка уважава, трябва да се ориентирам по заглавието.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борянче, попрочети малко за пълния член, кога да го слагаш и кога не, мило детенце.
24
2
 
13
 
! Отговори
Язък преди 4 години
сега няма да мога да гледам в 4K UHD как някав *** смесва ментос с Кока-кола и тя му гръмва в кухата глава.
23
2
 
10
 
! Отговори
Голема драма... преди 4 години
Дреме ми, че няма да гледам някакви пъпчиви пубери, които си играят на ТВ водещи и се зоват влогъри.Важното е, че хамстера си излъчва в HD!
22
1
 
32
 
! Отговори
заинтересован преди 4 години
А Pornhub ще засегне ли?
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12Какво послушно консуматорче си само. Пълниш им чифутските гуши за няколко бозави сериялчета. Леле направо ти се възхищавам на величието и социално-икономическият статут :)
20
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Не виждам никаква разлика всичко си има FullHD.Или просто никой не ни брой за европейци ;)
19
1
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Взели да им пушат и гърмят сървърите...
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямат достатъчно "Bandwidth" когато има натоварване нямаляват качеството на видеата.. Занапред не е хубаво защото постепенно ще се увеличи потребителите на Ютюб..
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове, я споделете - някой вижда ли ограничения? При мен си върви всичко :) Явно България не я броят за Европа ;)))
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Youtube намали качеството на видеата за Европа до 640х480p"Върнаха ни в 2000-ната, когато бяхме масово с 14" монитори с резолюции от сорта на 800х600 и 1024х768. Това е нечоевшко бе!

Спонсорирани публикации