Ангелкова: Обмисляме въвеждане на ваучери за провалените почивки

Те могат да са с презаверка до 24 месеца
21 мар 2020 19:34, Александър Попов
76
Ангелкова: Обмисляме въвеждане на ваучери за провалените почивки
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова благодари на всички в отрасъла - туроператори, ресторантьори, хотелиери, екскурзоводи, които работят отговорно в условията на тежката криза, свързана с разпространението на COVID-19. Имало и такива, които с действията си вредят на имиджа на целия бранш.

Обмислят се различни варианти след края на извънредното положение, сега на първо място стои въпросът за живота и здравето на хората, заяви Ангелкова пред Дарик радио.

Още по темата
Един от тези варианти е да се предлагат ваучери, за да се презавери провалена почивка в рамките на 24 месеца - обективна и изключително важна мярка, за да може да се съхрани секторът.

Сега, за да могат туроператорите да върнат парите на своите клиенти, трябва да си възстановят сумите, които са платили на  хотели, авиокомпании, доставчици на услуги, и така става един омагьосан кръг.

Тя се обърна и към туристите да проявят разбиране и да отсрочат планираните си ваканции за по-късно. Ако не въведем тези ваучери, много компании в сектора може да фалират, смята министърът.

Ангелкова заяви, че нейният екип е в постоянен диалог със сектора и допълни, че всички министри работят за прилагане на социално-икономически мерки за изход от тежката ситуация.

Имаме голям потенциал и с вътрешния туризъм, за да съхраним отрасъла, допълни тя.

Николина Ангелкова каза, че трудно може да се прогнозира летния сезон, но се подготвя стратегия за насочена реклама като част от мерките, която ще стартират веднага след кризата. Към момента не се отменят резервации за юни и юли, но спират плащанията.

Тя съобщи, че с министър Караниколов се обсъждат възможностите през Фонда на фондовете и ОП „Иновации и конкурентоспособност“ да се използват в туризма неусвоени средства, което също ще го подкрепи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво е да има за2030може ли една хартийка да букна :))))Не синьо а свирено лято
41
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кого му дреме за туризма бе кифло? Няма да има туризъм поне година време, разпускайте министерството, излишно е
40
1
 
21
 
! Отговори
K преди 4 години
Толкова залюхан министър няма..И боко гледа от тв-то и вече вижда огромната дупка зейнала под държавата.
39
0
 
15
 
! Отговори
ined преди 4 години
Ангелакова да не се напъва да мисли, че не и се получава, а и може да скъса некой менискус
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарко ти не разбрали че туризма е закопан надълбоко. По добре си напрегни големия мозАк и кажи на шлангажията че народа привършва парите от заплати пенсии и наближава огромно Торнадо. Как ще се справите с гладната тълпа. Нали не си мислите че парите ги копаме или печатаме. А туризма Мутрите да си го оправят. Ние не сме длъжни да храним частници.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аЗ ОБМИСЛЯМ ДА СИ ДЪРЖИТЕ ВАУЧЕРИТЕ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ КАТО МИ ЗАТРЯБВА ТУРООПЕРАТОР ЩЕ ПОИСКАМ ЧУЖДЕСТРАНЕН ТАКЪВ ДЕТО РАБОТИ СЪС ЗАКОННИ РАЗПЛАЩАТЕЛНИ СРЕДСТВА МАЙ ИМ КАЗВАТ ПАРИ КИНТИ ВАЛУТА МАНГИЗИ ФИНИКИЙСКИ ЗНАЦИ КО Е ТУЙ ВАУЧЕР В КОЯ ДЪРЖАВА ГО ПРИЕМАТ ОСТАВКА
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма какво да се лъжем, тия ще си задържат милиарди... пиеш студена вода и толкова, това е съвременния свят. или ако ти връщат нещо, си задържат поне 30-40 процента от сумата, е това какво е, грабители, ненаситност. Пълна гадост.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започвам да й завижда на коня по туризма. Само при вида й всякакъв вирус изчезва мигновено като и туристите между другото.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учените още не са изобретили толкова голяма маска.
33
3
 
6
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 4 години
Не знам дали аурата на Тиквата ще помогне /както се изпусна шарлатанката Алена/ срещу вируса , но грозотията на тази супертъъъпа гербаджийска калинка направо ще го прогони.Направо е за Гинес с тази отблъскваща външност и зловонен дъх.Баба Яга пасти да яде.
32
5
 
11
 
! Отговори
Искам си Соца преди 4 години
При капитализма е така за 20 дни ще фалираме.Държавата трябва да има държавна икономика,транспорт,аптеки,здравеопазване,армия-тогава е силна.Бяхме такава до 1989г.Вие сте за затвора всички.
31
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи тези "ваучери" ще дойдат от данъкоплатците в ръцете на мутрагените които имали били провален сезон. Нали се сещате за какво иде реч. Няма да се помага на хората които ще си загубят работата и малкия бизнес, а ще се помага на мутрополитическия туристически бизнес.
30
3
 
24
 
! Отговори
Турист преди 4 години
Мумията се завърна .Това министертво е на автопилот.Дюните ги няма, свободните плажове ги няма и цитира Бойко , че икономиката ще се счупи - ку ха лейка.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ангелкова, кво обмилсяш, то е обмислено още от соца... Нарпави едо сдружение, събери устава на фирмите (хотелите), събери отчетите, работниците, пусни държавен кредит под 1 процент за бранша...Тея неща през соца (Орбита, Спутник) ги имаше... Кво му мисли и му бае тая тъъъпа гъъъска... Елементарно стопанско управление...
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
май пак ще има хазарт и лотария
27
0
 
24
 
! Отговори
Я бегай от тука. преди 4 години
И тея като фалират кой ще изплати ваучерите.Айде у лево.Да са си правили хесапа. Който фалира фалира. Други ще дойдат.Ще спасяват кожодерите с нашите пари.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ъъъъ....тур операторите и хотелите да върнат парите!
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая сега ще ни пили на главите ежедневно за нейния "провален сезон", ще има рев за "почивките"...хората се заразяват, умират или прекарват тежък грип, оная ни говори за туристическия сезон. Явно иска да удовлетвори мутренския туристически бизнес, понеже е по-срастнат с престъпните политици отколкото си мислим. Та за това е тази врява и активност по въпроса. Спрете да ходите в България на почивки, по този начин храните точно същите уродливи политици с/у които плюете ежедневно.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дори и да дадат ваучери, ако се наложи да се ползват - дали ще са са на власт още ? да не стане като с лотарията ?
23
1
 
17
 
! Отговори
Тц преди 4 години
За хотелите ще има вечери. За работодателите правото да пускат работниците в неплатен отпуск. За банките-не им наложиха замразяване на кредитите,а за обикновения човек един голям Ху.. Вече се вижда кой всъщност ще изнесе кризата на гърба си.

Спонсорирани публикации