COVID-19 срещу настинка - как да ги различим?

При коронавируса се появява и температура, която често я няма при другото заболяване
21 мар 2020 08:00, Дарена Найденова
11
COVID-19 срещу настинка - как да ги различим?
Pixabay

С бързото разпространение на коронавируса и множеството информация, която ни залива всеки ден, е много вероятно да помислите, че всяко едно ваше неразположение може да доведе до коварната болест.

 
COVID-19 има много сходни симптоми с тези на обикновената настинка или грип, както и реакцията на тялото към тях. И при трите се появява кашлица, температура, болки в мускулите и отпадналост. Затова и коронавирусът е много труден за ранно диагностициране.
 
Има обаче и симптоми, по които коронавирусът се различава от другите две заболявания. Именно за тях трябва човек да внимава и да потърси лекарска помощ. Помнете, че трябва да се обадите на личния си лекар, а не да ходите директно в кабинета му, за да не заразите и хората около вас.
 
COVID-19 срещу настинка
 
Първоначално коронавирусът започва като лека настинка с кашлица и кихане. Разликата е, че при COVID-19 се появява и температура, която често я няма при другото заболяване. Според инфекциозният лекар д-р Уилям Хаселтайн, човек трябва да внимава и за развитието на кашлицата.
 
Той казва пред списание „People“, че при COVID-19 тя започва да слиза надолу към гърдите и именно тогава хората трябва да внимават. „Усещате сякаш е в гърдите ви и тогава тялото ви започва да реагира“. Добавя, че в момента, в който почувствате, че настинката се влошава, трябва да се обадите на личния си лекар.
 
За около 80% от хората тези симптоми ще бъдат много леки и ще приличат на настинка. Но за останалите, заболяването може да премине по-трудно и сериозно да засегне белите дробове.
 
COVID-19 срещу грипа
 
Когато коронавирусът продължи да се разраства в тялото, симптомите му ще приличат на грип. Трудното му разпознаване идва и от това, че в момента върлуват и други подобни заболявания и често човек не разбира от какво е болен.
 
Тук се появява температура, както и болка в мускулите. И грипът, и коронавирусът, може да доведат до пневмония, така че това още повече затруднява лекарите при откриването на COVID-19.

Още за разликите между COVID-19  и грипа четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Тъпундуци... преди 4 години
Не се казва нищо в тая статия... Аз при всеки грип имам втрисане и температура...
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Абе, не разбрахте ли най-накрая, че блокадата не е заради 100-те заболели и за тримата умрели, а за да не се разпространи болестта бързо.Целта е да не се изсипят 100 000 болни наведнъж в болниците. Щот тогава ще я овапцаме хептем. Със 100-200 човека можеш да реагираш и да им помогнеш. С 100 000 какво правиш?В края на краищата всички ще го прекараме този грип и това е нормално, важното е да не са всички по едно и също време.
9
0
 
8
 
! Отговори
A преди 4 години
Нещо казахте ли с тази статия???
8
1
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Ще измрем като кучета от мизерия, ама не от тоя грип, а от кризата след това. Ще има убийства пред рафтовете за типов хляб.
7
1
 
4
 
! Отговори
При коя инфекция преди 4 години
няма повишаване на температурата, нали това е признак, че имунната ни система се е задействала? Не е добре да се противодейства и да се сваля температурата, това трябва да става само в рискувите стойности-над 39*С.
6
0
 
6
 
! Отговори
НЕ НИ ЗАНАСЯЙТЕ преди 4 години
ДО ВЧЕРА ХАРАКТЕРНОТО ЗА НАЧАЛНИТЕ СИМПТОМИ НА КОРОНА ВИРУСА , БЕШЕ НА ПЪРВО МЯСТО ОТСЪСТВИЕТО НА КАКВАТО И ДА Е ХРЕМА , СЕГА КАКВИ ГИ ДЪВЧЕТЕ . НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА НИ ПРАВИТЕ НА *** .
5
12
 
8
 
! Отговори
Ss преди 4 години
Като чета коментарите под мен съм сигурен, че не 80% а над 90 не трябва да се размножават от населението! Молете се да не стане като в Италия или Англия или Испания ! Тогава друга песен ще запеете! Само ще ревете по интернет как майка ви, или баща ви, или жена ви са починали в другата стая преди дни и няма как и кой да ги погребе! *** народ ! Ей за това кадърните избягаха от тази държава и вие по знаещите ще измрете като кучета в мизерия!
4
1
 
10
 
! Отговори
Дано преди 4 години
Дано с леко леко втрисане, главоболие от взиране в телефона, няколко кихавици и изкашляния сме минали през Ковид цялото семейство. Ако е било само пролетна настинка е по-лошо.
3
0
 
6
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 4 години
Защо не се каже кои лекарства са ефективни ? Аптеките вече са празни за много медикаменти - витамини , имуностимулатори , препарати на хининова основа и още много други....
2
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази статия казва всичко! Затвориха държавата заради една Настинка, взела живота на ТРИМА души за месец-по малко, отколкото войната по пътищата!****оти, сър, обикновени ид*иоти!
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как да няма температура при грип?Вече започвате да обясняяате глупости.

Спонсорирани публикации