Как да раздвижите врата и раменете докато сте у дома?

Ето няколко полезни упражнения
23 мар 2020 20:20, Дарена Найденова
0
Как да раздвижите врата и раменете докато сте у дома?
IStockphoto

Социалната изолация вече няколко дни контролира живота ни и доста хора останаха по домовете си. Работата от вкъщи се превърна в нормално нещо за голяма част от населението, а това означава, че движението е лимитирано до ходене до кухнята и банята.

 
Освен че заседяването не е добре за перфектната фигура, то се отразява зле и на мускулите ни. Вече усещаме схващане в гърба и врата, тъй като основната ни позиция е пред компютъра или вперили поглед в телефоните.
 
Най-вероятно много от нас нямаме професионални столове, които да поддържат гърба ни изправен, което още повече засилва болките и дискомфорта. Именно и това кара мускулите да не са в идеална позиция и да се създава стрес и скованост. Рамената също усещат напрежение и е време да се справим с тези проблеми.
 
Въпреки че нямаме възможност да ходим на фитнес, за да се раздвижим, има много лесни упражнения, които могат да се правят вкъщи.

1. Дълбоко дишане
 
Най-важното е да упражнявате правилно дишане. Според експерти, това ще освободи натрупаното напрежение в тялото и веднага ще почувствате свобода и облекчение. „Ако промените начина си на дишане, някои части от врата и рамената веднага ще се подобрят“, казва физиотерапевтът Лора Проберт пред „Glamour“.
 
Освен че ще ви помогне да премахнете мускулното напрежение, дълбокото дишане ще ви избави и от безпокойството и паниката, които в момента се засилват със социалната изолация и пандемията от коронавирус.
 
Как се прави: Затворете очите си и вдишайте дълбоко поне 5 пъти. Бройте до 5 при вдишване и издишване.

2. Наведете се напред със сключени ръце
 
За да противодействате на болката, която усещате в раменете, може да направите упражнение, което е препоръчвано от много физиотерапевти по света.
 
Още полезни упражнения за раменете и врата четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации