Ръкавици от латекс - защитават ли ни от коронавирус?

Според учени, те ни дават „фалшива надежда“
27 мар 2020 23:45, Дарена Найденова
31
Ръкавици от латекс - защитават ли ни от коронавирус?
Pixabay

Разпространението на COVID-19 започна в Китай в края на 2019 година, но само за няколко месеца достигна целия свят. Жертвите надхвърлят 10 хиляди, но по-голям процент от заразените вече са напълно излекувани. В резултат на бързото разпространение много от държавите наложиха рестрикции и помолиха гражданите си да спазват социална изолация.

В момента Европа е в центъра на пандемията като най-засегнатите държави са Италия, Испания, Франция и Германия. Все още се търси ваксина срещу коронавируса, а в изследванията се включват учени от цял свят.

От Световната здравна организация напомнят на хората, че най-добрата превенция е личната хигиена и честото миене на ръце и дезинфекциране на дома и офиса. При неотложно излизане е добре да носите защитна маска и да бъдете на около 1-2 метра далеч от останалите хора. Все повече се забелязва и покупката на латексови ръкавици, но дали те наистина помагат?

Според Националната здравна служба на Великобритания, маските и ръкавиците играят много важна роля при предпазването в клинична обстановка, но има малко доказателства затова дали са ефикасни за хората, излизащи навън. Световната здравна организация също не препоръчва носенето на маски и латексови ръкавици.

Говорител на министерството на здравеопазването в Англия казва пред „Independent“, че не е препоръчително да използвате подобни защитни средства, когато ви се налага да излизате от вкъщи.

Още за латексовите ръкавици четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
14
 
! Отговори
Халиф Мезути преди 4 години
Жертвите надхвърлят 26 000, кога е писана тая статия, вчера ли?
1
0
 
29
 
! Отговори
??? преди 4 години
Не препоръчват,обаче не обясняват защо.

Спонсорирани публикации