Заразената лекарка от Пета градска: Въпреки екипировката, това се случи

Надежда Стоева е била началник на екипа
27 мар 2020 07:00, Нели Христова
103
Заразената лекарка от Пета градска: Въпреки екипировката, това се случи
Снимка: Facebook

Надежда Стоева е лекарката от Пета градска болница в София, която е болна от коронавирус. Това призна самата тя в социалната мрежа Facebook.

Ето какво пише още тя:

Здравейте колеги, приятели, близки, познати и непознати. Вие, които редовно четете моите постове и ме подкрепяте във "войната "с вируса с красиво име Корона. Искам да ви информирам, че аз вече съм заразена. Моето верую и смисълът на живота ми, вече 30 години, е да лекувам безотказно и безусловно пациентите, имащи нужда от моята помощ. Това е причината, която ме доведе на предната линия на фронта. Това желание да бъда полезна във всяко време включително и сега, изпълнявайки дълга си на лекар от предния фронт ми изигра лоша шега.

Ние, лекарите, от спешния кабинет на Пета МБАЛ първи се срещнахме и прегледахме пациентите с коронавируса и ние бяхме и сме все още на работните си места и в момента. Разбира се, без мен. Въпреки добрата екипировка, въпреки спазването на всички инструкции за дезинфекция и хигиена това се случи. Аз като началник на екипите си съм се стремяла да подсигуря всичко необходимо за безопасната им работа, за което съм благодарна на ръководството на болницата.

До вчера, когато организирахме с ръководството обезпечаването на болницата и помагах на отделенията за окомплектоване на предпазните и защитните средства, всеотдайно съм помогнала на всеки, който е поискал помощ от мен, но без да зная, че съм вирусоносител.

Днес, когато разбраха за моят позитивен тест, няма да Ви казвам за реакцията. Та... това са днешните новини от фронта. За сега оставам зад завесата на сцената и чакам с нетърпение да се възстановя, за да продължа с хобито си, което е моята професия.

Припомняме, че РЗИ издаде заповед за преустановяване на приема на пациенти в болницата, след като се установи ослучаи на COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 51Не можеш да ги заразиш с дъха си пич (е може ако им дишаш в лицето, но затова маската няма да пимогне, тъй като вирусите са по-малки от порите в маската). Кронавируса не е airborne според изследванията, нито се разпространяват от хора без грипоподобна симптоматика. Виж ако вземеш да целуваш някого може ;))
47
0
 
1
 
! Отговори
до 50 преди 4 години
а ти пробвай с целувки. Щом не кашлят, няма страшно или пък?
46
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все умни в тази България останали! Съвети дават! А вече 10 г. и отгоре ги управлява/дои комунист-еднокнижник. Над 2 милиона се изселиха. Народ от павиани/шебеци! Вируса ще мине, ама за в какво бъдеще ще живеете? Българина е майстор да преживее - робство, катаклизми, но като преживее не знае за какво, не може да си създаде родина! Затова на всички вас поздрав от чужбина!
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навсякъде говорят и пишат да си мием ръцете, да не си пипаме лицето. Има и друго. След като вирусът се задържа дълго в гърлото, а и тестове за прекаран вирус били се вземали от устната кухина, защо не се обръща внимание на прочистването на устната кухина? По-често прочистване, било чрез сода за хляб, било в по-опасни случаи с разтвор с клеева тинктура. В случая, ако лекарката е била часове наред с маска, тя неминуемо задържа в устата си слюнка за дълго време, без да я изхвърля профилактично .
44
1
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 4 години
заразяваш ги с дъха си. като издишваш отделяш водни пари и вируса е в тях. Разбира се ако си видимо болен, по добре си стой в къщи и гледай да не заразиш домашните животни.
43
1
 
5
 
! Отговори
човек без маска преди 4 години
До 48Абе малко са ПЕТ метра, пробвай със 25 метра!
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 48И как точно ще ги заразя, като това става чрез телестни течности? Ти ако се развяваш болен и кихаш и кашляш в маската ще опазиш някого като цъфнат налъмите.
41
9
 
5
 
! Отговори
43 преди 4 години
докато развиеш симптоматиката, ще заразиш 100 човека. С какво мислиш? Или не ти пука, че заразяваш. Аз минавам на 5 м от хора без маски. Не би трябвало да те пускат в магазините.
40
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 43Аз не нося маска, защото смятам, че няма смисъл от нея. Ако развия симптоматика на вирусна инфекция ще си стоя в нас - няма да ходя на работа или да се развявам по магазини и аптеки за да заразявам околните. Трудно можеш да заразиш някого ако нямаш изразени симптоми. Коронавирусът, както и грипът, се предават по въздушно-капков път.
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Желая ти, бързо оздравяване!Това са хората , поемащи ударите на епидемията и неизправната здравна система!
38
1
 
28
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Както каза президента Тръмп, медиите са отговорни за чудовищно нагнетяване на страх у народа. Страх. който води до страдание, болка, и много, много смърт. Вирусът има от 5 до 14 дни, а по някои източници до 21 дни инкубация. Кой невероятен мозък роди заключението, че въпросната служителка на болницата го е хванала докато е била екипирана? Що за нелепа идея? Ами ако го е хванала в метрото, или на сбирка на маса с познати? Престанете да залагате спокойствието на хората с цел сензация! Престъпно е!
37
10
 
4
 
! Отговори
луди хора има преди 4 години
който не носи маска в магазин или при среща с други хора, предава вируса. Моя съвет е, не приближавайте хора без маски на близо от 5-6 метра и то само за секунда, две макс.
36
0
 
7
 
! Отговори
С тези очилца преди 4 години
на 100% ще се зарази! През очите също навлиза вируса! Трябва да носят очила като на скиорите, плътно затворени!
35
11
 
4
 
! Отговори
аз се пазя така преди 4 години
Ако влизам в магазин, си слагам маска. Ако видя някой без маска минавам на 10 м от него (нея). Като сваля маската, я изварявам, измивам ръцете със сaпун, пера я и си измивам ръцете пак.
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се оправи докторката. Ще изкара две седмици в тях с леки грипоподобни симптоми,ако вече не ги е минала. После ще е добре. Много е вероятно всички да сме го изкарали тоя грип на един или друг етап и даже да не знаем за това.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахо,Говориш неумности.Ако имаше масово изпуснато огнище в Плевен, за 19 дена средно тежки и тежки случаи щяха да са в болница вече. А от там проби се взимат. При доказани, и на контактни. Не зная какво се опитваш да внушиш, но масовото разпространение е под контрол към момента.
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да се оправя жената то в тая боклучийска яма дето ни превърнаха оцеляването е геройствои главния боклуджия се прави на артист всеки ден по телевизиятаръси простотии и лъжипък не казва кой ръсна 3 милиарда на американчетата
31
0
 
8
 
! Отговори
до предния преди 4 години
маските се носят само в затворени помещения, когато контактуваш с някой. Но ръцете трябва да се мият когато се сваля маската.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди епидемиолозите да си свършат работата, няма как да е ясно, на първа или на втора линия се е заразила. Но това по принцип не е важно.Висшето човешко знание отдавна е разработило методика за работа в такива ситуации. И това, че предпазните средства не гарантират 100% защита също е отчетено.За ситуацията, най важни са мерките за изчистване на болницата и проверка на персонала.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То тия маски със сигурност не помагат срещу вируси, най много да си докараш някоя бактериална инфекция - влажно и топло цял ден.

Спонсорирани публикации