Заразената лекарка от Пета градска: Въпреки екипировката, това се случи

Надежда Стоева е била началник на екипа
27 мар 2020 07:00, Нели Христова
103
Заразената лекарка от Пета градска: Въпреки екипировката, това се случи
Снимка: Facebook

Надежда Стоева е лекарката от Пета градска болница в София, която е болна от коронавирус. Това призна самата тя в социалната мрежа Facebook.

Ето какво пише още тя:

Здравейте колеги, приятели, близки, познати и непознати. Вие, които редовно четете моите постове и ме подкрепяте във "войната "с вируса с красиво име Корона. Искам да ви информирам, че аз вече съм заразена. Моето верую и смисълът на живота ми, вече 30 години, е да лекувам безотказно и безусловно пациентите, имащи нужда от моята помощ. Това е причината, която ме доведе на предната линия на фронта. Това желание да бъда полезна във всяко време включително и сега, изпълнявайки дълга си на лекар от предния фронт ми изигра лоша шега.

Ние, лекарите, от спешния кабинет на Пета МБАЛ първи се срещнахме и прегледахме пациентите с коронавируса и ние бяхме и сме все още на работните си места и в момента. Разбира се, без мен. Въпреки добрата екипировка, въпреки спазването на всички инструкции за дезинфекция и хигиена това се случи. Аз като началник на екипите си съм се стремяла да подсигуря всичко необходимо за безопасната им работа, за което съм благодарна на ръководството на болницата.

До вчера, когато организирахме с ръководството обезпечаването на болницата и помагах на отделенията за окомплектоване на предпазните и защитните средства, всеотдайно съм помогнала на всеки, който е поискал помощ от мен, но без да зная, че съм вирусоносител.

Днес, когато разбраха за моят позитивен тест, няма да Ви казвам за реакцията. Та... това са днешните новини от фронта. За сега оставам зад завесата на сцената и чакам с нетърпение да се възстановя, за да продължа с хобито си, което е моята професия.

Припомняме, че РЗИ издаде заповед за преустановяване на приема на пациенти в болницата, след като се установи ослучаи на COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да се е заразила извън болницата и заразяването да няма нищо общо с работата й.Пожелавам и бързо възстановяване и оздравяване
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието е подвеждащо,изкаран е цитат и с прередени думи редактора е сложил заглавие на интервюто!!!Продължението е ,,Въпреки спазването на всички инструкции за дезинфекция и хигиена"!Тоест докторица,може да се е заразила и без защитен костюм!
6
0
 
13
 
! Отговори
диана преди 4 години
ами косата и не под шапката напълно
5
4
 
9
 
! Отговори
Китайска Чума Ухан преди 4 години
ами няма как да се предпазиш от Китайската БелоДробна Проказа с Маска като тази на снимката и без БиоЗащитни Очила с гумена изолация. Трябва ти FFP3 клас маска и защитни очила дето не пускат въздух!!
4
2
 
15
 
! Отговори
Пожелавам здраве! преди 4 години
И бързо възстановяване! Светът има нужда точно от такива хора!
3
7
 
15
 
! Отговори
ЧУМАТА ГЕРБ преди 4 години
И какво излиза ?Маските не предпазват. Значи няма смисъл от тях.Блокадата не предпазва. Вчера в Банско има два нови случая. Сиреч КПП-тата, които заградиха града никаква работа не са свършили.В крайна сметка това е един силно заразен вирус. Точно по това се различава от обикновения грип. Подчертавам - силно заразен е !За здравите хора до 60 години е безопасен.За бременните жени е безопасен.За плода в утробите им е безопасен.Всички ще го прекараме вируса. Няма как да го избегнем.
2
5
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
А, облеклото от герберските фирми на Тиквата ли е шито ?Вчера Тиквоний каза, че сме щели да изнасяме ... В мътна вода герберугите риба ловят ...А, ние ще стоим като затворници вкъщи, докато губим безвъзвратно бизнеса и работата си. Генерал Годжи тази сутрин колко заразени ще обяви ?Аз залагам на трима. Третият ще е от кумова срама.Иначе нали знаете - на час по лъжичка - един-двама сутрин и още двадесетина следобед.И така .. до септември.Дотогава Тиквата ще ни е приключил ...
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека им е урок да се отнасят по сериозно към "обикновения грип". Това не е никакъв грип, това е чумата на 21век целия свят е заразен основно от безхаберие

Спонсорирани публикации