Новите случаи на вируса са 5, вече са излекувани 17 души

113 души се лекуват в болница, 13 са интубираните
Обновена: 30 мар 2020 18:25 | 30 мар 2020 17:16, Веселина Йорданова
109
Новите случаи на вируса са 5, вече са излекувани 17 души
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

5 са новите случаи на COVID-19 по данни на Националния оперативен щаб, общо потвърдените у нас случаи стават 359.

Още по темата
Общо излекувани до момента са 17 души, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Не са регистрирани нови административни области, на чиято територия да е регистриран случай на COVID-19. Новите случаи са разпределени както следва: два в София, един в Плевен, един в Монтана и един в Благоевград.

113 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 13 от тях са интубирани.

56% от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са при мъже, респективно – 44% при жени. Средната възраст на лицата, дали положителна проба за новия коронавирус, е 45 години.

Регистрираните случаи по административни области са както следва: Благоевград – 11; Бургас – 14; Варна – 17; Велико Търново – 2; Габрово – 2; Добрич – 6; Кърджали – 5; Кюстендил – 2; Ловеч – 1; Монтана – 17; Пазарджик – 7; Перник – 5; Плевен – 9; Пловдив – 21; Сливен – 4; Смолян – 7; София – 223; Стара Загора – 2; Хасково – 1; Шумен – 3.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано всички болни оздравеят, а броя на заразените да тръгне надолу и по-скоро да се отървем от този китайски вирус.------Броят на новозаразените вече трети ден върви надолу, ако не си забелязал.
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И не се хвалете с резултатите досега, много е рано, много време има докато се докаже, че опасността от биологичното оръжие е отминала или поне овладяна!--------Тя не може да отмине или да бъде овладяна.Освен ако не искате да изкарате остатъка от живота си под диктатура и стъклен похлупак.
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност, като извадим излекуваните и умрелите, активните случаи са 334. От които огромната част се излежават вкъщи без симптоми. Доколкото ми е известно (защото точно най-важното избягват да споменат), хората в болница са под 40 човека. И то не в болница, а във всички болници в България.
90
0
 
2
 
! Отговори
кратко и ясно преди 4 години
За сега държим добре но няма никаква гаранция че няма да се вговни
89
0
 
2
 
! Отговори
Мерки преди 4 години
Освен взетите мерки до сега и това, че си стоим вкъщи всички, или поне повечето, да се започне ПЪЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НАВЪН, освен градски транспорт и подлези, дезинфекция на улиците и на всички публични места, НАВСЯКЪДЕ! Само стоенето вкъщи и миенето на ръце не са достатъчни!И не се хвалете с резултатите досега, много е рано, много време има докато се докаже, че опасността от биологичното оръжие е отминала или поне овладяна!
88
0
 
8
 
! Отговори
kilop преди 4 години
От тази статистика нищо не се разбира ,защо не дават националност, етнос къде са работили или пребивавали в последните 6 месеца ? Аз за мен съм убеден ,че вируса го внесоха прибиращите се от чужбина българи и ще го довнасят всички тепърва прибиращи се
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София пак не се диша като запалят печките за през нощта. През деня се диша, защото е топло.
86
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса спаси много хора от мръсния въздух който генерираха таратайките на българския народ. Почна да се диша даже в София!
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 87 - много си зле! Ако се разболее 50% процента от страната (да приемем че толкова карат коли) ще починат 150 000 (при смъртност да речем 5%) - това достатъчно ли ти е за карантина? А когато майки и бащите на тези като теб които казват че мерките са пресилени отидат в болница и няма респиратор за тях пак ще спамиш ама този път че не били достатъчко тежки мерките!
84
2
 
9
 
! Отговори
Пародия преди 4 години
Уха за 5 кирливи нови случая каква далавера с маски ще пада. Защо не се казва че предвид излекуваните броят на заболелите днес е МИНУС 12.
83
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато години наред умираха по 600 души годишно от пътно траспортни произшествия, никой не създаде кризисе щаб да се разбере защо се случва. Сега, че са починали 7 човека за един месец се вдигна шум до небето. Сбъркани хора.
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ауууу! Ми сега? Няма нови тежки случаи! К'во шъ щрайм, кът съ упрайм?
81
4
 
3
 
! Отговори
do fdfsf преди 4 години
Вземете си оправете дълговете първо там в "слънчевата" Финландия, идете на по бира с приятели и се радвайте на готините си политици. Аз съм жена , но смятам, че жените не са за политици и за съдии, защото са много по лесни за шантаж ( семейство, деца) и са по-емоционални, нерационални, а и са по-подкупни, защото са по-материалистични. Генетично заложено. Единици са различните. А и повечето на по-млада възраст имат един криво разбран кариеризъм...равенството на половете е много зле приложено
80
10
 
5
 
! Отговори
fdfsf преди 4 години
Тия дето властват - премиер, здравен, ВМА, тия са от третата възраст, всичките. Не мисля, че са адекватни. Във Финландия премиер е една мадама на 34 години. Сума министри покрай нея са млади мадами, сериозни. Държавата (властта) изглежда много по-привлекателно и адекватно там и на фона на България, както и на САЩ, Англия и навсякъде другаде, където третата възраст с остарели разбирания раздава нареждания.
79
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гордея се с вас , Българи!!! Гордея се с България!!! Знаем какво е билка , чесън и джинджифил!! спазвайте карантината и няма да има трагично положение! Много здраве и търпение от все сърце от българите в Италия! До скоро!! Бъдете силни!
78
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е статистиката с критичните и хоспитализираните да видя, че тези излекуваните , май са си самооздравели. Ако са били критични и са вливали антибиотици, интубирали , обдишвали - евала!
77
1
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
По аптеките няма маски.
76
0
 
12
 
! Отговори
Пик преди 4 години
Той ще е от дпугата седмица, когато ще цъфнат, тези които си дойдоха от най- голямия пик от Испания и Италия, но ще продължи 2 седмици,
75
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ги нямаше медиите да разтръбят короната, повечето страни щяха да отбележат малко по смъртоносен грип тази година и щеше да си продължи животът по старо му. Китайците се фрапираха и май не от смъртността, а си познаха вируса в лабораторията и изпаднаха в ужас. От там и драконовските мерки да го озъптят. Иначе там хора бол, щяха да изчакат да поразреди градовете.
74
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо гр Банкя е В София , а гр Костинброд Не ? сиреч за Банкя няма ктп .По-добре отворете София окръг ,та да си идеме по вилите ,да си насадиме лук,боб,картофи -хем на чист въздух ,хем полезна дейност !Под прозореца Сега се разхождат дузина Деца и кучета кви 5000 лв ?,та за възрастните е най-опасно да са в София -пуснете ни на вилите-тука верно ще ни уморите

Спонсорирани публикации