Кои са полезните свойства на ехинацеята?

Билката помага срещу настинка и грип
Обновена: 31 мар 2020 23:51 | 31 мар 2020 23:50, Иванка Гъркова
0
Кои са полезните свойства на ехинацеята?
Pixabay

Ехинацеята е една от най-често използваните билки за лечението на настинка, грип и вирусни инфекции. Много фитотерапевти я препоръчват, защото действа като антибиотик и успешно се справя със симптоми като отпадналост, температура, кашлица, действа и при някои стомашно-чревни неразположения.

Установено е, че пиенето на чай от ехинацея влияе положително при настинка и грип, тъй като повишава имунитета. По данни на „Healthline“, приемът на билката може да намали значително продължителността на боледуване.
 
Поради своите противовъзпалителни свойства, ехинацеята се използва още от хора, които имат ревматоиден артрит, язви, болест на Крон и други автоимунни заболявания, които се характеризират с повишено възпаление. Биологично активните съединения в билката допринасят за намаляване на усложненията, предизвикани от инфекцията в тялото.
 
Също така, екстрактът от ехинацея намалява риска от повтарящи се инфекции на дихателните пътища и намалява усложненията при пневмония, тонзилит и проблеми с ушите. Той засилва работата на имунната система като увеличава производството на специфични имунни клетки.
 
Освен че предпазва от инфекции, чаят е полезен при високо кръвно налягане, покачване на захарта, както и при тревожност, която много хора имат по време на пандемията.
 
Как да приемате ехинацея четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации