Хранене при изолация - как да не напълнеем?

Трябва да се научим да различаваме сигналите за глад
25
Хранене при изолация - как да не напълнеем?
IStockphoto

Социалната изолация вече диктува живота ни в продължение на 3 седмици. Много от хората работят от вкъщи, а излизането навън не е препоръчително без основателна причина. Стоенето у дома сериозно промени ежедневието ни и обърка плановете на много от нас, които искаха да оформят перфектно тяло. 

Тъй като всички фитнес зали са затворени, трябва да бъдем креативни и да създадем фитнес у дома. Благодарение на интернет, имаме възможност да гледаме тренировки онлайн и да повтаряме това, което виждаме. Понякога обаче физическите упражнения не са достатъчни за отслабването. Колкото и да се трудите у дома, не забелязвате желания резултат. Дори обратното – напълнявате още повече.
 
Според експерти, това се дължи на начина, по който се храните и нещата, които приемате. Ако смятате, че можете да похапвате каквото си искате през деня и след това да направите една хубава тренировка, за да изгорите излишните калории, жестоко се лъжете. Тялото не работи така, както ни се иска.
 
Заради заседналия начин на живот метаболизмът ни работи много по-бавно от обикновено. Това означава, че не гори мазнините по същия начин и това се отразява сериозно на теглото ни. Диетолози съветват да пием само вода, докато сме у дома и да забравим за всички захарни и газирани напитки.
 
Най-важното е да разберем кога наистина сме гладни. По-краткият път до хладилника може и да е изкушаващ, но не трябва да си завираме главата там през няколко часа. Закусете добре и не яжте нищо повече в продължение на 3-4 часа. След това може да си направите една хубава салата за обяд, която ще ви засити до вечерята.
 
Още по темата четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спирате хляба, постепенно всичко, защото нямате пари.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обърнете хладилника с врата плътно към стената.

Спонсорирани публикации