Днес са тук, а утре... Къде са близо 2000 души, изчезнали в Украйна?

Семействата им вярват, че те са станали военни затворници
8 апр 2020 20:15, Нели Христова
135
Днес са тук, а утре... Къде са близо 2000 души, изчезнали в Украйна?
Снимка: БГНЕС

През 2014 година, когато започва конфликтът между Русия и Украйна, започват да изчезват хора. От тогава до днес близо 2000 души са изчезнали по данни на "Червения кръст". Следите на по-голямата част, като тези на Евгений Раев, се губят напълно.

"В продължение на 6 години търся съпруга си Евгений Раев. Той отиде на работа и повече не се върна. Няма никаква официална информация за него. Имаше човек, а сега няма никой", споделя съпругата на Евгений, Мария пред BBC.

"Той работеше на гарата в Донецк. Когато конфликтът започна, той продължи да работи. Мислех си, че може да е задържан докато са проверявали документите му е рано или късно ще го пуснат", разказва Мария. Двамата със съпруга й живеят в територия, контролирана от руската армия.

"Търсих информация навсякъде. Задавах въпроси. Много хора искаха да ми помогнат, но се страхуваха. Страхуваха се, че сепаратистите ще дойдат и за тях", казва през сълзи украинката.

"Семействата на изчезналите хора се чувстват изоставени. Чувстват се така все едно никой не ги чува, никой не ги разбира, че никой и не иска да ги чуе", казва Ана Луговая, представител на "Червения кръст" в Украйна. По думите й, много семейства се надяват именно на нея и нейните колеги да им дадат капчица надежда.

"Може би е в затвора, за да бъде използван в размяна на затворници. Но срещу него няма обвинения и никой не се е свързал с нас", предполага Мария. А по думите на Луговая, когато семействата чуят по новините за поредната размяна на затворници, надеждата, че техните близки ще се върнат в живота им, отново се появява.

"Но когато разберат, че те няма да се върнат, надеждата им умира напълно", допълва Ана.

В продължение на години Мария казва на дъщеря си, че баща й е на работа.

"Отидохме в църквата и свещеникът попита колко е голяма дъщеря ми и когато му отговорих, той каза, че е достатъчно голяма да се изповядва. А тя се разплака и каза: "Не мога да се изповядам, защото мама ме лъже. Тя ми казва, че татко работи, а аз знам, че не е така." Тогава трябваше да й кажа истината. Тя плака, боля я толкова много", разказва Мария. Съвсем наскоро тя се е преместила в територия, която е контролирана от Украйна, но нейното търсене, за да си върне Евгений, продължава.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
15
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Крим още ли е ваш...Василев, Странджата, Старбъкс, Тонката, US ARMY, Говедарин, Просото....и още хиляди знайни и незнайни бoклуka в този сайт?
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Атака е партията на простака.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Фашистки-внукМоже да ми я преведеш по картата ;)
20
12
 
6
 
! Отговори
Слава Україні преди 4 години
Гледайте филма "Червоний".Апотеоз на човешкото страдание и надежда, едновременно, как в недрата на съветския античовешки, отвратителен, уродлив ГУЛАГ избуява една ЧЕРВОНА КАЛИНА и Хората оцеляват!
19
2
 
2
 
! Отговори
Фашистки-внук преди 4 години
На 22И 24 По, една- заплата, отгоре,.
18
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-вероятно е отвлечен от сепаратистите или да им работи безплатно, или за органи на някой от алкохолизираните им атамани!
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Застреляли са го за да му вземат парите,телефонът,часовникът и дрехите.Трупът са заровили в някоя дупка или са го поляли с бензин и изгорили.В нета има много много люботелски филми снимани от хора с телефони и камери от там.Войната се води не само между украйнци и руснаци.Всеки град си има поне по няколко бандитски групи които са някакъв вид мутри.Повечето са разни пропаднали типове,охранители,бивши военни,бивши милиционери,спортисти,затворници и тн.Занимават се с грабежи,убийства,плячкосване.
16
7
 
10
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ГУЛАГ БЕЛЕНЕ при социализма несъгласните с бкп ги обявяваха за шизофреници и ги караха насила в КАРЛУКОВО А В БЕЛЕНЕ са хранели прасетата със убити хора
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2000 е много оптимистично...
14
10
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Украинците искаха в ЕС чрез тази постановка на МЕГДАНЯ, но май никой не ги бръснe за сливa вече след като дадоха без бой Крим. Хамериканеца плати доста за да устоят , а те без бой свалиха гащите на братушките за да си вземат ония Крим. Е как да финансира повече хамериканеца в народ, който е с миша душица? Напразни краварски надежди.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше човек, а сега няма никой...Сталин по друг начин го каза - няма човек, няма проблем, това горното е много модернистично.
12
6
 
14
 
! Отговори
Маккейн преди 4 години
Най ми е хубаво че не само се натресохме до Русия благодарение на тъпите хохоли,не само им окрадохме ресурсите,не само избиват сънародниците си,жени деца и възрастни,но и те ще са ни вечно благодарни.Обичам когато хората с глупави, а правителствата им алчни и корумпирани.Така си живеем ние в сащ,другите да го ду...те!!!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всяка *** идва Коледа!Честита Коледа! От универсалната справедливост никой никога не се е скрил. Затова толкова ги е страх власт имащите. Сега с рушвети не се минава!
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има книга "Архипелагът Гулак".... от Солженицин.Там той казва когато се явил пред един съветски комисар, някък си беше изморен от убийства, абе имаше вид на нито добър, нито лош, абе .... никакъв.
9
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ситничкия кремълски кoрмчия незнае що е срам или морал. Пaтологичен лъжец и социoпат.
8
4
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Фашистката хунта подкрепяна от запада изби хиляди хора в източна Украйна ,но за тези зверстрва и военнопрестъпления нито дума от страна на западната пропаганда!Теси знаят само едно 'Русия лоша" Защо не питате хората там кой е истинският агресор!Само лъжи и пропагана !
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин ги е отвлякъл мръсникът.
6
8
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
2 милиарда долара хвърлиха хамериканците на цирка Майдан и накрая Владимир си взе Крим без един гръмнал Калашник! Очень хорошо!
5
9
 
13
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Избягали са в Русия ,за да не умрат от глад в Украйна !
4
13
 
12
 
! Отговори
Даа преди 4 години
И тая трагедия се пише на сметката на кремълското, ботоксово джудже.

Спонсорирани публикации