Пуснаха под домашен арест Йоан Матев, обвинен за убийството в Борисовата градина

Той продължава да отрича вината си
Обновена: 10 апр 2020 16:46 | 10 апр 2020 16:45, Нели Христова
148
Пуснаха под домашен арест Йоан Матев, обвинен за убийството в Борисовата градина
Снимка: БГНЕС

Обвиненият в убийство на 15-годишният Георги Игнатов, Йоан Матев, бе пуснат под домашен арест, след като прекара три години в ареста, съобщават от Dir.bg. Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на подсъдимия от “задържане под стража” в следващата по тежест “домашен арест”.

Близо година Митев бе издирван по снимки от видеокамерите в близост до престъплението. След като бе арестуван, Матев прекара повече от 3 години в ареста. Това бе и причината за промяната на мярката му, аргументира се съдебният състат.

По делото предстои видеоконферентен разпит на свидетел в Англия, който предвид световната пандемия и въведеното извънредно положение в България и извънредни мерки в Англия, не е ясно дали ще може да се проведе скоро.

До този момент по делото съдът провеждаше редовни съдебни заседания и исканията за изменение на мярката на подсъдимия бяха оставяни без уважение.

Йоан Матев е със забрана да напуска страната и с решение на съда ще му бъде поставена гривна за електронно проследяване. Определението на СГС може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Софийски апелативен съд.

Обвиненият бе арестуван заедно с брат си Марсел на 22 февруари 2017-а - година и половина след престъплението. Още в деня на ареста по-малкият брат - Марсел, е отведен за изследване с детектор на лъжата. Машината отчита, че има съпричастност към престъплението, или по-точно знае за него. След като му показват и снимката на момче, тичащи в района на Борисовата градина Марсел признава, че това е брат му.

В деня на убийството Йоан и Марсел имали тренировка по тенис. На корта обаче отишъл само по-малкият. Йоан отишъл да се поразходи и се върнал с други дрехи. В съблекалнята Йоан казал на брат си, че е направил глупост - намушкал с нож момче, на което искал да вземе парите. Станало случайно.

Най-важното признание на Марсел от разговора с психоложката е за ножа, с който е убит Георги Игнатов. Към онзи момент оръжието още не е намерено, а резултатите от полиграфа и признанията в беседата нямат доказателствена стойност. Марсел обаче разказва, че Йоан е хвърли хладното оръжие в шахта, близо до пейката, където е намерен трупът на ученика. Час по-късно разследващите отиват на мястото, влизат в шахтата и намират ножа.

Майката на братята - Сребрина Гаджева, която се явява и като защитник на Йоан по делото, атакува психоложката по време на заседанието.

Самият Йоан Матев продължава да отрича всичко.

Оказва се, че веднага след престъплението цялото училище, в което учил Йоан го е разпознало от кадрите, разпространени от полицията. Никой не посмял да проговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
26
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Мила родна картинка - хора, бягайте докато можете! Майката адвокат ще го изкара невинен, въпреки хилядите доказателства, това никъде го няма.
86
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този на снимката не е човека от камерите. Вижда се с просто око. Този има дълга глава, на онзи му беше кръгла като на пoмaк. Прикриват някой дилър.
85
1
 
1
 
! Отговори
До до 60 преди 4 години
Нямам съмнение че това пише в закона, както казах проблема е в държавата. За унито, имах един познат, дълга история. Тази страна , не е добре.
84
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тая история, брат му казал къде е ножа и го открили. Е какво е правило МВР на огледа и претърсването? Знаели са, че търсят нож, и не се сетили за шахтата.Как цялото училище го познава и мълчат толкова време? Има нещо друго. Йоан отрича. А му е известно, че ако се признае за виновен пристдата ще му е по малка. Ако е имало друг човек там. Ако не е Йоан. А брат му може да каже каквото му кажат, то в кафета и сокове слагат всякакви психотропни вещества. Само със св.показания не може да те осъдят
83
0
 
3
 
! Отговори
Ром'с преди 4 години
Ромите са виновни,че са пуснали предполагаем в убийство-типично по нашему, а след това ромитЕ са виновни за безредието у нас!?
82
0
 
25
 
! Отговори
Хорейшо Кейнс преди 4 години
Йоанчо просто се оказа поредния кървав психопат, който се изхили в лицето на гражданското общество, след като получи индулгенция от т. нар. "българско правосъдие". Ако това беше в щатите и при половината от тези доказателства, отдавна да са го изпържили на електрическия стол.
81
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая държава е пълен тшак. Що да не пуснем един убиец навън след като се е крил години наред?
80
0
 
17
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
у нас няма правосъдие а криво съдие и корупция
79
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
та:-Повтарям..(или потретвам)..:-Аз НЕ съм този,който ще произнесе присъдата на брадясалия!!!..-Има си съд за това!Аз просто отбелязвам едно ГРУБО НАРУШЕНИЕ на НПК,което ще доведе..надявам се да не се стигне до там,до ПОРЕДНОТО осъждане на страната ни!..Не вдявате,нали?..Май наистина не вдявате,че законите са писани за хора,които..СЕ ПРАВЯТ ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ...
78
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
та какво "УНСС" тай подгонило?!
77
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Задържане под стражаЧл. 63. (4) (Изм. - ДВ, бр. 71 от 2013 г.) Мярката за неотклонение задържане под стража в досъдебното производство не може да продължи повече от осем месеца, ако лицето е привлечено като обвиняем за тежко умишлено престъпление, и повече от една година и шест месеца, ако лицето е привлечено като обвиняем за престъпление, за което се предвижда наказание не по-малко от петнадесет години лишаване от свобода или друго по-тежко наказание. Във всички останали случаи задържането е
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На бат Бойко законите пущат убийци на свобода. Едно време бай Тошо им разказваше играта на таквиз.
75
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До До 60абе симпатяго,какво УНСС та е подгонило па теб бе?!-Да беше поне малко грамотен/грамотна,щеше да провериш какво пише в НПК..Ето какво:-"Задържане под стражаЧл. 63. (4) (Изм. - ДВ, бр. 71 от 2013 г.) Мярката за неотклонение задържане под стража в досъдебното производство не може да продължи повече от осем месеца, ако лицето е привлечено като обвиняем за тежко умишлено престъпление, и повече от една година и шест месеца, ако лицето е привлечено като обвиняем за престъпление, за ко
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикволенд 2020
73
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато цяло училище мълчи от страх година и половина докато не става ясно кой е убиеца говори за много дълбоки проблеми в доверието в институциите. Е как да не е мутренска държава, щом от толкова много хора, един не е посмял да пусне дори и един анонимен сигнал. А това, че разслвдващите не са намерили оръжието в шахта близо до престъплението говори достатъчно за нивото на школата в Симеоново. Това сигурно е преподадено още на първата лекция.
72
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** и съда .....нищо не ме учудва вече ...само не знам за такава работа съдиите с какви очи получават бонуси и 13 заплата ...???? А и какво стана с оня убиец австралопитека Джок който го пуснаха предсрочно -замина ли си при кенгурата или още е тук ??
71
0
 
10
 
! Отговори
До 60 преди 4 години
Ти май учиш право в УНСС, браво зубриш. Ама си и прав малко, проблема е в държавата че не си вържши работата не в убийците. Ако беше в дубай, този вече и в изторическите архиви нямаше да съществува след три години, камо ле пък да го пуснат под домашен арест. Ужас. Нямам думи за тази държава. Ужас.
70
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва не е държава, това е бразилия 70те
69
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да еее и държавата. По добре да го направят на пустиня.
68
1
 
27
 
! Отговори
Българин. преди 4 години
За този трябва национален протест.Ако все още има будни граждани.Да бъде съден по бързата процедура.Минимум 25-30г.

Спонсорирани публикации