Печенето на хляб подобрява психиката

Препоръчват го по време на изолация
13 апр 2020 21:53, Дарена Найденова
22
Печенето на хляб подобрява психиката
Pixabay
Джесика Корадини живее във Верона заедно с приятеля си. В нормалния живот тя работи в хлебопекарна, но сега няма тази възможност. Италия е една от най-засегнатите държави от коронавируса в Европа и жителите там нямат право да излизат без декларация, която да описва какво е естеството на разходката им.
 
Корадини и приятелят й са под ключ вече почти месец и излизат навън само за покупки и за да занесат храна на болните му родители. Тя споделя пред CNN, че в тази ситуация единственото, което я спасява е печенето на хляб. Превърнала го е в хоби и признава, че по този начин успява да се откъсне за малко от реалността.
 
Италианката се намира в добра компания. Голяма част от световното население е поставено в социална изолация и доста от хората се обръщат към готвенето. В социалните мрежи се появиха различни „състезания“ за най-добро ястие, а това, което се прави най-често, е хляб.
 
Джесика пече всеки ден основно, за да пребори скуката от изолацията, но по същото време създава и общност от хлебопекари в Instagram. Там всички желаещи споделят рецептите си за домашен хляб и дават съвети как той да стане по-вкусен. 
 
„Печенето на хляб е терапевтично за мен. Караме да се чувствам жива и да бъда свързана със себе си“, казва Кордини пред CNN. Тя добавя, че сега е най-важно да си останем вкъщи, но в същото време да не позволяваме на изолацията да ни повлияе негативно. Според нея, приготвянето на хляб е доста успокояващо, защото изисква доста време. „Това е различно от забързания начин на живот, който водим“. 
 
Още по темата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Печенето на бивши и настоящи комунисти още повече
16
3
 
4
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
Сладкото жужена на хлебопекарната ми подобрява психиката достатъчно. Тя работи - аз се кефя. Въобще е приятно, когато у дома кипи труд - хлебопекарна, пералня, айробот и т.н. едновременно; тъкмо време да поиграем с децата.
15
1
 
2
 
! Отговори
дан4о преди 4 години
Мачкането става с две ръце и е като гимнастика за ставите. Шушлцобките ги слагам с малко пръст в голяма саксия и постепенно се преобразуват на пръст компост за цветя.
14
0
 
4
 
! Отговори
дан4о преди 4 години
Аз правя домашно кисело мляко:Меря с термометър за аквариум и го чакам да изстине до 45 градуса. Две тенджери по 7 лита. После шест часа в памучни одеала и го слагам в марля два слоя метър на метър цедя го и пия суроватката другото в кутии в хладилника. Заквасвам с Елби или Пробиотик бор чвор.Или беля леща:Сварявам я за минута с вода с малко сода. После добавям студена вода и я мачкам докато не се отделят шушльобките , промивам и ги изсипвам. Техниката става с боб и нахут.
13
7
 
10
 
! Отговори
хехехе психо-лози преди 4 години
Подобрява психиката, но влошава физиката, особено г-за и талията.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във хляба влагаш част от себе си, на скапаните хора никога не им се получава.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този от първия коментар мога да кажа, че дядо ми, който правеше предимно баници, козунаци и хлябове беше един от най-честните и щастливи хора които човек може да познава. Нямаше никакво образование, трудил се е от 14 до 63 когато почина и винаги се е гордял с работата си при това с право.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз си правя злобарки и се чувствам превъзходно.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тияне знаят какво блаженство е да слушаш цвърченето на пържолите на скарата.
8
0
 
15
 
! Отговори
ЕвроПси преди 4 години
Най-добре успокоява, когато двама да правят друсан кебап.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен ръженото тесто-задължително към него поне 50 % нормално брашно.не разчитайте на машината толкова.особено за по-големи количества. имах я преди време и я използвах само за измесване.после допълнително оформях на ръка. в момента карам на ръка.към обикновеното брашно от най-евтините можете да слагате всякакви продукти.първо обаче се научете да усещате самото тесто.нито твърде меко ,нито прекалено твърдо.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко да хваща точилката
5
0
 
25
 
! Отговори
Ко преди 4 години
Защото незнае какво е да вариш ракия? Щастие до сутринта.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купихме си хлебопекарна Филипс, черната, бутоните са долу, има и програма за кисело мляко. Някой, който я има, да даде рецепта за типов/ръжен хляб, че нещо стават или глетави, или тухлички. Ако може, и брашното - марка, тип
3
0
 
17
 
! Отговори
В стари времена преди 4 години
Нали знаете какво е първоначалното значение, което е било влагано в думата "лейди"? Така наричали "жената, която пече хляба". Тя била най-важната сред жените в домакинството и съпруга на лорда.Първоначално "лорд" е означавало "собственикът на земята".
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки всичко ,обичам български тестени закуски,даже ги обожавам.
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още по-добре подобрява психиката пърженето на кюфтета.

Спонсорирани публикации