Козметика против стареене на кожата - кои съставки са важни?

Коензим Q10 се грижи за производството на колаген
18 апр 2020 19:50, Иванка Гъркова
5
Козметика против стареене на кожата - кои съставки са важни?
Pixabay

Структурата на кожата се променя с течение на времето. Заради годините, някои нездравословни навици или неправилна грижа, се появяват първите признаци на стареене - липса на блясък, отпускане, бръчки, фини линии и други. Тъй като не можем да ги спрем, има начини поне да ги забавим - чрез различни процедури и използването на специализирана козметика. 

 
Според д-р Джошуа Зейхнер, има много продукти на пазара, които се рекламират за подмладяване на кожата, но за някои е спорно какъв е ефектът им. Дерматологът посочва, че те трябва да съдържат определени съставки, наречени антиагери, които да стимулират производството на колаген и намаляват бръчките. Такива са ретинолът в кремовете и някои слънцезащитни продукти, за които е доказано, че помагат при стареене.  
 
За да изберете правилната за вас козметика, трябва да знаете своя тип кожа, както и кои са основните съставки, които са най-ефикасни за подмладяване на кожата. Ето 5 примера: 
 
Bитамин В - за здрава кожа, коса и нокти
 
Витамините от група В са основен комплекс, който се използва в продуктите за грижа за кожата. Макар да се различават един от друг, всички имат една много важна функция - да превръщат храната в енергия за тялото и подпомагат жизненоважни процеси в него, сред които и производството на колаген. 
 
"Витамин В и всички негови производни са от съществено значение за здравето на кожата, косата и ноктите", казва д-р Джоел Шлезингер, дерматолог от Небраска.
 
Въпросните витамини са полезна съставка в овлажняващите продукти за кожа. Според специалистите, когато те присъстват на етикета на продукта, който сте избрали, то трябва да сте сигурни, че ще имат благоприятен ефект за регенерацията на кожата. Те са особено полезни за зарастване на рани. 

Коензим Q10 - за повече колаген
 
Коензим Q10 е мощен антиоксидант, който може да помогне за детоксикацията на кожата и растежа на нови клетки. 
 
„Коензим Q10 подобрява еластичността на кожата, защото подобрява производството на колаген“, обяснява пред EverydayHealth д-р Джесика Ву. Tя посочва, че с времето количеството на естествения коензим Q10 намалява, което намалява регенерацията и забавя процеса на подмладяване на кожата. 
 
Според редица проучвания, приемът на добавки с Q10 в комбинация с използването на кремове с него, дават положителни резултати и забавят поне до някаква степен стареенето на кожата. 
 
Още по темата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
антиагери? да не би да е антиейджър!? Божеее, боже
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Взимайте отвреме на време витамини А,Е,Д,С,В,може и капсули рибено масло или Геритамин,в маските си поставяйте и 2-3 капки витамин А. Може да се забави състаряването на кожата ,но не и да се избегне,затова не ми пука особено
2
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адренохром- кръв от измъчвано,изнасилвано и току що заклано дете!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Витамините са много важи.Нали знаете ,че ретинол-това е вит.А.Витамин Е-също е много важен,а без вит С, никога няма да усвоите или подпомонете образуването на колаген и еластин в кожата.

Спонсорирани публикации