Кои са основните причини за сух скалп?

Променете начина си на хранене по време на изолация
29 апр 2020 23:05, Иванка Гъркова
4
Кои са основните причини за сух скалп?
Pexels

Сухият и люспещ се скалп на главата може да се превърне в сериозен проблем, ако не му обърнем внимание навреме. Заради по-честото къпане и спазване на по-строга лична хигиена, той се среща при мнозина по време на изолация. Но освен него, има и други причини, смятат дерматолози.

Защо кожата на главата се изсушава лесно?
 
Има няколко причини, водещи до сух скалп. Това са различни сезонни алергии, себореен дерматит, псориазис. Също така, използването на неподходяща козметика, в комбинация с някои вредни навици, също променят състоянието на кожата на главата.
 
4 основни причини за изсушаването на скалпа
 
Ако в момента скалпът на главата е сух и усещате сърбеж и дразнене, то първо трябва да откриете причината за това, преди да предприемете лечение. Понякога миенето на косата с некачествен шампоан, липсата на балсам или някои кожни състояния, могат да ви създадат въпросните проблеми.
 
Причина №1 – неправилно хранене
 
Продуктите с голямо съдържание на въглехидрати, които някои ядат всеки ден, са вредни не само за фигурата. Те се отразяват зле и на състоянието на вашия скалп. Консумацията на вредни храни като чипсове, снаксове, бургери и тестени изделия, причиняват запушване на порите на скалпа, което води до натрупването на люспи.
 
Решението – Ако имате склонност към пърхот, трябва да промените режима си на хранене и да наблюдавате ще има ли разлика. Също така, за да намалите сухотата на скалпа, може да приемате добавки, богати на омега-3 мастни киселини, като рибено масло. Авокадото, например, също е богато на полезните мазнини.
 
Цинкът, заедно с витамините А, В и С, както и приемът на достатъчно вода, също могат да насърчат хидратацията и здравината на кожата на главата.
 
Още по темата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Ко ма нчи преди 3 години
Основната причина е Винету, ето примерно генералпрофесора от великия щабвигвам е съвсем без скалп.
1
2
 
9
 
! Отговори
х преди 3 години
Важното е *** и *** да са влажни

Спонсорирани публикации