Неприятно главоболие - как да се справите?

Пийте достатъчно вода
7
Неприятно главоболие - как да се справите?
Pixabay

Главоболието е една от най-досадните и най-често срещани човешки болки. За да може да справим с него, първо трябва да разберем какво го предизвиква. 

 
Има два вида главоболие: Първичното главоболие възниква независимо от друго медицинско състояние. Докато вторичното главоболие е страничен ефект от дргу здравен проблем като например синусова инфекция или високо кръвно налягане. Вторичните главоболия се лекуват най-ефективно чрез адресиране на основното медицинско състояние. 
 
Има обаче много прости начини, чрез които може да се отървете от първичното главоболие. Според д-р Върнън Уилямс, най-добре е да разберете какво причинява болката в главата, за да може най-лесно да я атакувате. Причините за първичното главоболие най-често са свързани с начина ви на живот - диета, стрес или цикъла ви на спане. 

Ето най-добрите начини, по които да се отървете от причините за главоболие:

1. Хидратирайте се
 
Ако подозирате, че дехидратацията може да е причина за болката в главата, уверете се, че пиете достатъчно вода всеки ден. Експертите казват, че консумацията на вода зависи от редица фактори като възраст, ниво на физическа активност, тегло и други. 
 
Една от най-лесните формули за изчисление на достатъчния прием на вода всеки ден, е чрез телесното тегло. За лица от 16 до 30 години, е добре да се пие по 35-40 мл/кг, от 31 до 54 години - 30-35 мл/кг, от 55 до 65 години - 30 мл/кг и над 65 години - 25 мл/кг.
 
Например, ако сте на 32 години и тежите 70 килограма, трябва да приемате до 2.5 литра вода на ден.
 
"Когато тялото ви се дехидратира, кръвоносните съдове на мозъка се стесняват в опит да запазят вода", казва д-р Кари Лам пред Insider. Именно затова се получава и болката в главата и усещането, че нещо ви стяга. 
 
Лекарите съветват и да стоите далеч от алкохола, тъй като химикалите конгенери, които се съдържат в напитките, също могат да причинят главоболие.
 
Още по темата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Кина преди 3 години
Изключете телевизора, компютъра, мобилния ...
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Неприятно главоболие"? А какво да правим в случай на приятно главоболие? ИдЕоти!
3
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Медитирайте - както казал и Господ - Влезте във "вътрешната" си стаичка, в "полето" на добрия Св. Дух на Вселената. Като влезете там - тялото Ви ще бъде пре-настроено на друг ритъм (вибрация)...
2
5
 
0
 
! Отговори
Православен преди 3 години
Изпитвам изключително приятно главоболие сутрин, след като приятеля ми бай Светлю ме е лашкал със *** (вече не му става, откак мина 70) цяла нощ. Главата ми в таблата на леглото, дан, дан, дан. Блажени са тези сутрини. Амин.
1
0
 
5
 
! Отговори
Фен преди 3 години
повече секс и се оправя главата

Спонсорирани публикации