#ОтговорниВкъщи - как да бъдете по-креативни?

Музиката мотивира за работа
4 май 2020 23:00, Иванка Гъркова
0
#ОтговорниВкъщи - как да бъдете по-креативни?
Pexels

Случвало ли ви се е да започвате седмицата с липса на енергия и нежелание за работа? Има и такива дни, но по време на социална изолация те може да са повече от останалите. Това, че стоим затворени, движим се по-малко и се притесняваме заради опасността да се заразим с коронавирус, може да промени ежедневието ни. А когато работим в по-различна среда като хола или спалнята, нищо чудно да ни липсва концентрация.

Лошото настроение и раздразнителността може да ви направят непоносими не само за вашето семейство, но и за колегите, с които комуникирате макар и по телефона или интернет. За да избегнете това и да повишите вашата производителност, се нуждаете от няколко промени. С тях ще се почувствате по-приятно и работата ще ви спори.
 
Предлага ме ви 5 начина, с които да бъдете по-креативни, докато работите #ОтговорниВкъщи:

#1. Не се насилвайте
 
Много е важно да продължите да вършите работата си както и преди. Просто трябва да свикнете, че не сте в офиса, а да се пригодите към новата обстановка. Ако в последните няколко дни нямате свежи идеи и вдъхновение, не се насилвайте. Просто си направете график за задачите и го следвайте, а в края на деня си дайте почивка.
 
Ако сте блокирали тотално и се обвинявате, че нямате оригинални идеи, притеснението няма да ви помогне, а още повече ще ви попречи. Затова, когато приключите, изключете всички електронни устройства и намерете начин да релаксирате. Запалете си ароматни свещи, направете си топла вана или си включете масажора, за да се отпуснете. Отработвайки стреса и негативните емоции, постепенно ще си възвърнете вдъхновението.
 
#2. Рисувайте
 
Един от най-простите начини, по който може да подобрите вашата креативност. Рисувайки, вие тренирате дясната половина на мозъка.
 
Не е нужно да разполагате със статив, пано, четки и бои. Правете си кратки почивки, като скицирате нещо набързо в тефтера или на бял лист, ако разполагате с такъв. Дали с молив или химикалка – вие ще откриете с кое ви е по-приятно. Може да направите множество усмивки, да нарисувате някое животно или нещо по-сложно, с което да развихрите въображението си.
 
С рисуването човек се успокоява и може да се пренесе в друг свят. Чрез него той генерира повече идеи, защото подобрява паметта и концентрацията си.
 
#3. Слушайте музика
 
Социалната изолация може да е много потискаща. Ако някой е сам по цял ден, тишината може да го разтревожи още повече. Така или иначе, в офиса ние не пазим абсолютна тишина. До ушите ни достигат какви ли не звуци, затова музиката или включеният телевизор, не пречат на концентрацията.
 
Още по темата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации