Българка в Япония: Мерките са умерени, дисциплината - желязна

Японската здравна система прилага различен подход на лечение на всеки пациент
8 май 2020 10:37, Ния Христова
43

През миналата седмица смъртните случаи на коронариуса в Япония рязко скочиха. До този момент положението там беше по-скоро умерено. Извънредно положение беше обявено в Токио, Осака и още 5 префектури. Журналистът Юлиана Антонова-Мурата живее в Страната на изгряващото слънце от години. В ефира на Bulgaria ON AIR тя разказа, че мерките не са крайни, но дисциплината на японците е завишена. 

"Хората не бяха задължени да стоят по домовете си и да спрат да работят. Трябваше да носим маска и да пазим дистанция и да спазваме хигиена. Тук хората са съвестни и дисциплинирани, приеха го нормално. Това, което ме поразява, е отношението на японците един към друг. Всеки пази хората около себе си, дори и случайните по улицата", обясни Антонова.
 
Япония е втората държава след САЩ, в която е разрешена употребата на лекарството "Ремдесивир" за болни от COVID-19. Антонова разказа, че японската здравна система прилага различен метод на лечение при всеки пациент. 
 
"На никой не изписват едни и същи лекарства. Авиган също е в производство. Предписват различни медикаменти, в зависимост от пациента - от какво е боледувал преди и пушач ли е. Това е много важно", уточни тя. 
 
В Япония не се прави масово тестване на населението. 
 
"Правят се по 10 000 теста на ден, не се правят много. Здравните власти се противопоставиха на тестване на хора без симптоми, за да не се претоварва здравната система. Така отиват излишни средства и време", допълни българката  в Япония.
 
Журналистката сподели, че в Токио ще бъде удължено извънредното положение. По думите й през последните дни заболелите намаляват с по 100 на ден, но вместо отпускане, властите затягат положението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Стоят си в дома, ядат ориз с клечки, пият саке - и си слушат Хитачи-тата...
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Даването веднага се вижда, а какво се дава насреща от населението - не. И 2800лв да дадат в България, пак ще се шмекерува с мерките и пак ще има недоволни защо някой получил повече
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32В коя? За дрогирани под път и над път, избиващи другито по пътя, за стигнали до нечовешко поведение и отношение в коя страна става въпрос?
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко самоубийства и психично болни в тая държава!
22
2
 
6
 
! Отговори
Zaja преди 3 години
Няма начин да сравняваш японци с българи. Различни култури. Но си приличат по дисциплината - и двете нации знаят , че когато заиграе тоягата трябва да си налягат парцалките. Относно парите - когато японците се гърбеха от работа и станаха втора сила в света българите и българките си бъркаха по дy*ките. Айде със здраве.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Япония скоро интензивните отделения ще се обслужват главно от роботи. За тук ... няма да кажа нищо!!!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да друго си е да отидеш до тоалетната и да ти мие дупето с водичка и да ти се нагрява седалката и да имаш дистанционно в седалката за още 100 екстри
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма икономика, ама потънаха в дън земя 7 милиарда?? Без да се направи нищо за само 2 месеца извънредно положение!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ама Япония не е на Балканите... тук всеки е голям тарикат и знае по-добре.
17
0
 
7
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Затова тази страна е трета в света, а ние сме последна дупка на Европа. Просто различни светове. :)
16
2
 
8
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
Това да го прочетат тези, които мрънкат срещу строгите мерки. Но да се замисли *** и за това как спазва дисциплина и как го правят по другите разумни държави.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** за какво ви са тестове като вече се разбра, че маже да е положителен теста и да не си болен, а може да е отрицателен и да си умреш. Както стана с втората лекарка, която почина. Да не говорим, че някой ги интубират и после умират от интубацията - така е реагирал организма, може и на се подобриш.А иначе ако искаш да плюеш винаги ще се намери защо. Българинът обича да плюе.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Въобще прочете ли статията или си плюеш по дефиниция? Това за което критикуват нашия щаб виждаш, че и Япония го прилагат. Не правят масови тестове както зоват вождовете ти. А само на хора със симптоми. Не щаба, а матреала трябва да сменим в България. Защото, офцъта с "умолявам Ви" няма как да я спреш. Само яки огради и КПП-та. Тя иска да е свободна бе! Не като китайци, корейци, японци и германци. И после, ама те що са богати. Щото дошъл месията и ги опрайл. Шъ знаеш.
13
2
 
2
 
! Отговори
Грипав преди 3 години
Ремдесивир нищо не лекува. Няма качествено изследване, което да показва, че помага срещу каквото и да било. Но пък е скъп.
12
0
 
16
 
! Отговори
Да сравняваш преди 3 години
Япония с други държави, е все едно да сравняваш компютри с компоти. Япония е 100 години напред в сравнение с всички европейски държави.
11
2
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 11Аз работя за България.За да може ти и другите като теб да живеят!
10
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 8Не съм казал такова нещо. Не ми слагай чужди думи в устата!
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българин, те правят роботи а ти какво правиш? присвояваш евросубсидии и купуваш колите им отпреди 20 години втора употреба ли? много си велик, знаят го всички
8
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България най-добре е да сменим членовете на щаба с грамотни хора.
7
1
 
8
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
В Япония не се разговаря по телефона в метрото,трамвайте...на се решават сделки на Токйската борса), не се разговаря в метрото има спец вагон само за жени ...,но половина носят маски. При работни среди то стоят на 1-1.20 един от друг... полицайте ти се усмихват и и помагат-показват.....Въобще там е все едно сте на друга планета.Впечетлен съм от Япония и бих се върнал още един път да видя това което испуснаха-Фукдзияма, ,Сирикава...

Спонсорирани публикации