Гръцка реалност: Плажовете пълни, наемите - 60% надолу

Очакваме още на 25 май да отворим ресторанта, заяви собственик
Обновена: 13 май 2020 10:06 | 13 май 2020 10:06, Анисия Иванова
121

80% от българите избират Гърция за лятната си почивка по ред причини. Дали ще успеят да стигнат до плажовете в южната ни съседка и това лято - предстои да разберем скоро.

"На 18-20 май очакваме яснота кога ще отворят ресторантите. Гръцкият народ вече не издържа, плажовете са препълнени откакто излизаме без SMS-и. Предполагам, че мерките, които се коментират, ще бъдат издърпани една седмица напред - за 25 май", каза за "България сутрин" Цветана Бонева, собственик на ресторант в Атина.

"Имаме доста заети хора в нашия ресторант, ще направим каквото се изисква", допълни тя.

Бонева посочи още, че не е очаквала гърците да имат толкова дисциплинирано поведение. Вярва, че хората ще се завърнат към нормалния си начин на живот постепенно.

"При нас работят само българи. Ще опитам да запазя целия си персонал, ще бъде направено възможното хората да запазят заетостта си", каза още събеседничката пред Bulgaria ON AIR.

В центъра на Атина сме, около нас са само хотели и работим с туристи. Не се знае кога ще се отворят границите, смятам, че нещата ще тръгнат добре, началото на юли предполагам, че Гърция ще е една от топ дестинациите", заяви тя.

Бонева обясни, че със закон е гласувано намаляване на наемите в Гърция с 60%.

"Дори на нас, като фирма, също ни се отпуснаха пари. Изискванията ще са в началото да се работи само с маси навън в заведенията", допълни сънародничката ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
10
 
7
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Каква история ,бе - коментара ти е ясен пример за продажник. От теб разбирам, че сме "гепили" писмеността и религията си от Гърция! Ти си изключителен трибуквеник. Да добавя това, което със сигурност не знаеш - когато гръцката епархия получава независимост, и Гърция и България още са в Османската империя. Гърците са се опитали веднага да обезличат и затрият нашата религия. Междусъюзническата война, прочети си я сам. Ти си продажник за чаша узаки, и два каламара. Заминавай!
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До варненецНе че нещо ама бургас 100г неможе да го стигнете.Морската градина и крайбрежната алея е колкото Варна.
77
7
 
18
 
! Отговори
Бохем преди 3 години
Гърция:+ страхотна морска природа - вода, риби, плажове (не всички, но доста от тях).+ Възможност да си намериш места без тълпи+ Прилични заведения и хотели- Грозни жени- Скучен нощен живот- Сравнително еднообразна кухняБГ:+ Евтино+ Нощен живот+ Готини мацки+ Все още има и хубави плажове- Много малко качествени ресторанти и хотели- Много е вероятно да те вземат много пари за тотален шитВ последно време селянията е една и съща и тук и там, понеже хората се пренесоха също.
76
5
 
10
 
! Отговори
Варна преди 3 години
Толкова е зле във Варна, че чак американци са взели под наем един хостел да го работят във св. Константин... Ахахахахаха *** смешни
75
5
 
7
 
! Отговори
Илонка Мускатова преди 3 години
Аз лично предпочитам почивка на Марс!Хем няма народ много, хем и коронавирус няма!
74
6
 
3
 
! Отговори
Шатра-барака преди 3 години
Арапя - диво ceлско "къмпингуване". Това не го ли забраниха законово? Или е баш като за бай ви гання
73
8
 
9
 
! Отговори
варненец преди 3 години
Истината е следната :Варна алея 1-Сто ресторанта барове и дискотеки!ресторанти които са марка. Бургадидас десет сковани дървени бараки цаца бира. Приятен ден!
72
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да ходи в Гърция, а който иска да ходи и на майната си...Аз си отивам на Арапя.
71
5
 
12
 
! Отговори
Не на бетономорието преди 3 години
Ако този бизнес модел бе приложен в Гърция или Турция - щяха публично да го изk0лят по улиците!
70
4
 
28
 
! Отговори
Не на бетономорието преди 3 години
Българското крайбрежие е "демократично" съсипвано вече над 30 години.Тук реално нямаме черноморски курорти, а сбити бетонни мегаполиси. Една шепа плажна ивица - безброй хотели.Условията им по-ниски и от страна в третия свят.На където и да погледнеш виждаш и чуваш само едно - Презастрояване, мръсотия, шум, строежи, музика, димящи барбекюта, повръщащи чужденци, изоставени паркове, разбита инфраструктура, липса на правила, такси за всяко нещо.Що за бизнес модел е това?
69
12
 
24
 
! Отговори
? преди 3 години
Що бе на БГ черноморието е убаво. Рибката е Гръцка (е замразена от миналия сезон) нещо лавраче, ципурка. Водата е топла (от канализацията) Корона няма, но ротавирус и коремно растройство за децата си е традиция...Пясъка е по-ситен от гърция, само забитите фасове са по-едрички. Ето и чадърите намалиха - почти като в гърция ще станат. Сега и по-малко хора ще има - току виж си намерил паркинг безплатно и на БГ курорт - тоест като в Гърция. елате елате.
68
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутроморието отдавна съм го отписал, но има значително увеличение на цените в европейските курорти, вкл. и Гърция. Като сравня колко ми излязоха почивките в Палма де Майорка през 2005, 2009, 2013 и 2017 години и сегашните цени, май увеличението е повече от двойно спрямо 2005 година. За Гърция имам подобни наблюдения, но от различни места.
67
3
 
2
 
! Отговори
До до 58 преди 3 години
Ходи ти се ама пак ще отваряш прозорците на панелния ***да става течение!!!
66
6
 
22
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Не мога да разбера какво сравнявате българия с гърция. Гърците са на 13-то място в света по дължина на бреговата ивица и на 3 по плажове. България е на 130то място. Ако сложим и фактора обслужване, традиции в туризма и дължина на сезона сравнението е още по-смехотворно.
65
12
 
5
 
! Отговори
варненец преди 3 години
Яко платен хейт и *** не от гъркоманите!
64
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 58А мене ме сърби да ходя в Сърбия! Само чакам да паднат забраните и да хукна - на сръбска скара, мезета, вино и ракия!Хем по-евтино, хем по-хубаво!
63
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бетономорието сякаш е застинало в най-мутренскитв години от началото на 90-те, като единствената промяна е в бетона - сега е десетки и стотици пъти повече.
62
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С кола в Гърция, а със самолет в Испания, Италия и островите на Гърция, в краен случай Турция. Това са основните варианти за нормална почивка на българите.
61
5
 
23
 
! Отговори
Ментил оод преди 3 години
Българското черноморие е съсипано от мутрите. Какъв туризъм очакват? Може би алкохолен?. Досега масово идваха заради алкохола и безпаметно пиянство.
60
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз и всичките ми познати без един, почиваме в чужбина на море, а не сме от богатите, както си въобразява един тука. Повечето ходят в Гърция с кола, а аз предпочитам самолет и от 1995 година обикалям по света, но и в Гърция съм ходил няколко пъти - Санторини, Родос, Халкидики, Тасос и Атина. От тогава имам само един неуспешен опит за почивка в България преди 3 години и в следващите 15-20 години няма да опитвам пак.

Спонсорирани публикации