Гръцка реалност: Плажовете пълни, наемите - 60% надолу

Очакваме още на 25 май да отворим ресторанта, заяви собственик
Обновена: 13 май 2020 10:06 | 13 май 2020 10:06, Анисия Иванова
121

80% от българите избират Гърция за лятната си почивка по ред причини. Дали ще успеят да стигнат до плажовете в южната ни съседка и това лято - предстои да разберем скоро.

"На 18-20 май очакваме яснота кога ще отворят ресторантите. Гръцкият народ вече не издържа, плажовете са препълнени откакто излизаме без SMS-и. Предполагам, че мерките, които се коментират, ще бъдат издърпани една седмица напред - за 25 май", каза за "България сутрин" Цветана Бонева, собственик на ресторант в Атина.

"Имаме доста заети хора в нашия ресторант, ще направим каквото се изисква", допълни тя.

Бонева посочи още, че не е очаквала гърците да имат толкова дисциплинирано поведение. Вярва, че хората ще се завърнат към нормалния си начин на живот постепенно.

"При нас работят само българи. Ще опитам да запазя целия си персонал, ще бъде направено възможното хората да запазят заетостта си", каза още събеседничката пред Bulgaria ON AIR.

В центъра на Атина сме, около нас са само хотели и работим с туристи. Не се знае кога ще се отворят границите, смятам, че нещата ще тръгнат добре, началото на юли предполагам, че Гърция ще е една от топ дестинациите", заяви тя.

Бонева обясни, че със закон е гласувано намаляване на наемите в Гърция с 60%.

"Дори на нас, като фирма, също ни се отпуснаха пари. Изискванията ще са в началото да се работи само с маси навън в заведенията", допълни сънародничката ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът на нашето море не е морето, а хората. С трици искат да ловят мухи. Продукт немръднал от 20 години, цените обаче скочили до луната. Каква Варна, какви апартаменти. Уикенд с две нощувки за двама души в БГ не става за под 600 лв, както и да го смятам. Не се мазня и на гърците. Има доста по-добри места и от Гърция.
58
4
 
26
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Някой закъсал хотелиер пляка минуси тука. Барем да иде да види как е гърция и що така народа се е захласнал по тамошното море, а не иска и да чуе за клоакоморието.
57
8
 
6
 
! Отговори
Коста преди 3 години
Да ви е..а Гърцията, щом ще се натъкнете на българи-хотелиери-ресторантьори.
56
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците само лежат и после охо ихо охи и фалит. Неслучайно народа казал, че гърците се гърчат а сърбите ги сърби.
55
9
 
3
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Аве брат да ти кажа и във Варна не е никак лошо и хубави вили има и всичко и апартаменти дават под наем за 1 месец хубави на първа линия с големи тераси
54
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да срвняваш Варна с Атина е все едно да сравняваш кокошка с орел.
53
2
 
6
 
! Отговори
До грък преди 3 години
Ko. чина са устенцата на мaйкa ти ***
52
13
 
8
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Във Варна е много скъпо да , но я отидете в Атина да видите колко е евтино . Значи като си направите сандвичи и като отидете на Селистар или където и да е на южното черноморие ви излиза без пари .В Гърция всичко е 2 пъти по-скъпо отколкото в България , да не говорим че трябва да смятате и бензина дотам но от София не ви е толкова далече
51
5
 
20
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 51:Моята жена като малка е живяла няколко години в Балчик, поради което преди 3 години по сантиментални причини отскочихме до този район (за пръв път от не помня колко години). Персонала по заведенията с много малко изключения е замръзнал някъде около 1970-та година (добре че поне уцелихме с вилата, която наехме).
50
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНея не я знам какво лиже и какво не, ама ти яко лижеш български политически дупета.Аз от 7-8 години не ходя на мора у нас и не знам колко са туристите, ама в Гърция е пълно с български туристи. И не само с български. На практика там също е гмеж, ама някак успявам да си почина, а у нас - не. И искам да се върна, а у нас - не.Научете се, че ако имате хотел на гуйноморието сте просто сектор услуги, а не сте хванали дедо господ за топките. Качество му е майката, а не ниска цена....
49
8
 
28
 
! Отговори
Грък преди 3 години
Гърците колкото и мързеливи да са си разбират от бизнеса. Там българите се чувстват в свои води, не като в България. Не занм как го постигат, но се убеждавам, че нещата опират до образование, маркетингов туризъм, находчивост... Дори и бабките предлагащи стаи хотелски тип на плажа ползват услугите на специализирани консултанти за да подобрят условията си . А не като тези във Варна, Бургас или Созопол - да висят с табелки по вратовете. Добре, че Албена, Балчик и Шабла все още стават за лято и море
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"80% от българите избират" Съотношението винаги е 80/20, вари го печи го.
47
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая яко лиже гръдски чурки.Кви 80% ходели там ахаххах.Сигурно тая пише под всяка статия за гърция по 50 коментара.Като отида на плаж в българия е пълно с туристи за тая година предвид обстоятелствата ще е друго.Сваляйте цените алчняри и се молете българският турист да се върне защото по добър от него няма.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цеца що не отвори хотел-ресторант тука ей тъй на в центъра може и на село.
45
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГогоНикаква пропаганда не е. Парите, с които тук изкарвам ден, там ми стигат за три, та и повече. Нямам пари за нашите курорти, а не за техните.
44
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Гърция ще е една от топ дестинациите"
43
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече и румънците не се свъртат из България. Минават транзит за Гърция и тук почти никой не остава. Вероятно трябва да се замислим защо е така.
42
4
 
59
 
! Отговори
Перничанин преди 3 години
*** да си викат британците и другите алкохилизирани отпадъци , те да спасяват бг туризма. Искам в БГ но при нормална почивка. Хубава храна, хубаво отношение, хубави плажове....тука го няма. Гадна храна в минимален грамаж за максимална цена. Кисел персонал. Плажовете претъпкани. Не възхвалявам Гърция но там е в пъти по добре. Трябвало да сме единни и да си помагаме. Ха. На кой бе?!?! На хотелите на мутрите, на депутатите и на бившите родни псевдо футболисти ли?!?! Не мерси!
41
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците и тая година ще загребът много български туристи. Доброто обслужване си казва думата.
40
15
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
"Изискванията ще са в началото да се работи само с маси навън в заведенията", допълни сънародничката ни."Как така хем навън, хем вътре?Какви данъци и осигуровки е платила в България, че да ни е сънародничка?

Спонсорирани публикации