Гръцка реалност: Плажовете пълни, наемите - 60% надолу

Очакваме още на 25 май да отворим ресторанта, заяви собственик
Обновена: 13 май 2020 10:06 | 13 май 2020 10:06, Анисия Иванова
121

80% от българите избират Гърция за лятната си почивка по ред причини. Дали ще успеят да стигнат до плажовете в южната ни съседка и това лято - предстои да разберем скоро.

"На 18-20 май очакваме яснота кога ще отворят ресторантите. Гръцкият народ вече не издържа, плажовете са препълнени откакто излизаме без SMS-и. Предполагам, че мерките, които се коментират, ще бъдат издърпани една седмица напред - за 25 май", каза за "България сутрин" Цветана Бонева, собственик на ресторант в Атина.

"Имаме доста заети хора в нашия ресторант, ще направим каквото се изисква", допълни тя.

Бонева посочи още, че не е очаквала гърците да имат толкова дисциплинирано поведение. Вярва, че хората ще се завърнат към нормалния си начин на живот постепенно.

"При нас работят само българи. Ще опитам да запазя целия си персонал, ще бъде направено възможното хората да запазят заетостта си", каза още събеседничката пред Bulgaria ON AIR.

В центъра на Атина сме, около нас са само хотели и работим с туристи. Не се знае кога ще се отворят границите, смятам, че нещата ще тръгнат добре, началото на юли предполагам, че Гърция ще е една от топ дестинациите", заяви тя.

Бонева обясни, че със закон е гласувано намаляване на наемите в Гърция с 60%.

"Дори на нас, като фирма, също ни се отпуснаха пари. Изискванията ще са в началото да се работи само с маси навън в заведенията", допълни сънародничката ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде ври и кипи а българия се очертава като остров евроатлантическиотпадъци
98
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето очевадно е че всичко опира до закони и спазването им. Когато една държава зависи до голяма степен от туризма като голямо перо в икономиката, правителството прави всичко възможно да облекчи ситуацията и да работи заедно с бизнеса. Просто и ефикасно. Дай и ще вземеш. Ама били такива и онакива византийците. Факт е какви са. Когато трябва да са дисциплинирани са такива, когато работят знаят как да го правят. Ние май само говорим и сочим с пръст другите. Ама другите се оправят.... ние затъваме
97
7
 
24
 
! Отговори
Любо преди 3 години
Гърците ще се оправят, имат нюх към туризма.Не са като нашите мутрагени по черноморието, дето само знаят да взимат.
96
2
 
8
 
! Отговори
В Гърция преди 3 години
Хопа,хелиос-олеГаню тук е на мореДруса кълки на сиртакии налива се с узаки
95
3
 
15
 
! Отговори
ТАНИТКА преди 3 години
ГЬРЦИТЕ СПОАДЕКВАТИ РЕАКЦИИ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА КОГО ДАСЕ СЬРДИМ СЕГА
94
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KromАко трябва да съм честен, не съм рискувал твърде много с хотелите точно в Гърция и си ходя на едни и същи, просто защото съм доволен, или просто плащам повече, за да съм сигурен. Ако сравнявам обаче нашите, те винаги са 5 звездни, вехти, с кофти отношение на персонала и съмнителна хигиена, за толкова години едвам намерих нормални 4-5 по Банско, Пампорово, южно и северно черноморие. В европейските курорти съм много по-спокоен и то далеч без да търся баш топ местата за отсядане там.
93
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Червен Колю Социолог Да така е, но защо си се кръстил така. Много калпаво, не ми допада.
92
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм ден на Гърция, но ако избора е на море в България или Гърция, без колебание избирам Гърция. Резервният вариант е без море.
91
4
 
18
 
! Отговори
Gude преди 3 години
И ние предпочитаме Гърция!
90
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВарнаИ аз това им разправям на иракчаните, радвайте се бе, че едни американци са ви взели кладенците да ги ползват.. :)Голям пример даде, американец да вземе нещо, на върха сме..
89
17
 
7
 
! Отговори
Византиец преди 3 години
Не виждам автомобилни колони пълни с Гръкомани и Гръкофили по граничните КПП. Що така?
88
5
 
12
 
! Отговори
Мъдрец преди 3 години
В тоя форум колкото по- малко и видял и колкото по-малко знае някой, толкова е по-активен. Единствено нивото на заяждане и оплюване е високо. Ама щом ви носи удоволствие ..
87
4
 
0
 
! Отговори
До 92 преди 3 години
Абе и ти се изказа...ама не ми се занимава с глупости .
86
1
 
16
 
! Отговори
До 90 преди 3 години
Кой пък е седнал да спори за географията на Гърция. Естествено с хилядите острови и островиченца бреговата ивица ще им е огромна. Качествената плажна е доста по малка., но спор няма - хубав остров в топло море си е кеф.
85
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България- мръсно- шумно- ядене от вчерашните отпадъци- мутренско отношение- бетонГърция, Испания, Италия,....- чисто- тихо- нормално ядене- нормално отношение- няма бетон навсякъде
84
14
 
6
 
! Отговори
До 80 в бараката преди 3 години
Кампингуването е популарно сред обикновените хора и сред звездите. Щото не е за всяка уста лъжица и е емоция. Летуването в 1 звездни бараки в съдедите пък определево не е нещо за хвалене , готин
83
3
 
25
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
ДО тоя дето щял да ходи на арапя - там е възможно най-гнусната вода която съм виждал през живота си. ТОлкова отвратително беше, че чак ме беше гнус да легна на плажа, камо ли да вляза във водата.
82
18
 
8
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Бохем - точно за хотелите доста можем да спорим. Ако хотела не е поне пет звезди в Гърция, остави да е "приличен". Само там, в Метеора съм виждал косми по чаршафа. А в четиризвезден хотел в началото на Кавала съм виждал петна от кръв по спалното бельо. Нека да не са им особено "прилични" хотелите. За другото - не споря.
81
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със закон намалят наемите в Гърция, значи можело. Някой казваха, че при пазарна икононика пазара определял ценара, да но ето, че държавата може да се намвси и от ЕС нищо не казват.
80
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, да сега даже и фирми ще си регистрира госпожата.Вервам й.

Спонсорирани публикации