Драмата с "Левски": Ето и кой е собственикът му

Според юристът проф. Огнян Герджиков клубът още е на Георги Попов
17 май 2020 12:15, Петя Славова
143
Драмата с "Левски": Ето и кой е собственикът му
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Георги Попов продължава да се води собственик на Левски. Това обяви юристът проф. Огнян Герджиков в ефира на bTV.

"Вчера, по това време, видях т.нар джиро и се плеснах по челото и си казах: "Огняне, какви мнения даваш за акциите на Левски, като не си видял нищо!?". Това, което е, не е никакво джиро. Младите хора биха му казали пунта мара. Защо? Една ценна книга - акция или временно удостоверение, което е едно и също, се джиросва на гърба. Когато има много джира и този гръб не стига, тогава се залепя един бял лист - казва се "алонж", от френски "продължение". На него продължават всъщност джиросванията. Това е единен документ".

"Не могат да бъдат два. Трябва във всеки един момент да може да се проследи непрекъснатият ред на джирата. Само джиратар може да стане джирант и да джиросва. Прекъсне ли се тази верига, всичко отива по дяволите. Това няма как да се проследи, ако са с отделни документи. Защото ако са с отделни документи, както е в случая, същият този Георги Попов, може такива джиросвания да направи по отношение на Путин, Тръмп... Да пусне масово такива джира".

Още по темата

"Всъщност това не е нищо! Оттук следва, че това е един удар във въздуха! Нищо не е станало. Собственик на акциите е този, който се е опитал по този начин да джироса, а всъщност е отправил един удар във въздуха. Георги Попов е категоричният собственик на Левски. Толкова!".

"Собственик е малко в кавички, защото собственик е самият клуб Левски. Ако е направено умишлено, умно е замислено, защото побъркаха държавата за една седмица. Чак вчера се осъзнах, виждайки това, за което става дума. По-скоро е от незнание. Изтълкуваха ми думите съвсем неправилно. Никога не съм казвал, че Бойко Борисов става акционер. Не, той акционер ще стане, ако се впише в книгата на акционерите. Иначе има само правото да се впише и да стане акционер", заяви Герджиков.

Очаква се в крайна сметка ценните книжа да отидат на името на легендата Наско Сираков, който да сформира екип за спасението на Левски. В него ще остане настоящият изпълнителен директор Павел Колев, очаква се и Даниел Боримиров да се завърне на "Герена".

"Сега Георги Попов може да джироса акциите на Наско Сираков, който поискал да ги вземе, но това трябва да бъде извършено според правилата", добави Герджиков.

В момента "сините" са подели акция да съберат 1,5 млн. евро до рождения си ден на 24 май. Целта е със сумата да се покрият текущите разходи, сред които и заплатите на футболистите. След 3 дни те ще могат да прекратят договорите си по вина на клуба заради три неполучени месечни възнаграждения.

При такъв развой, от един от най-големите активи на клуба, те ще се превърнат в един от най-големите пасиви, ако заведат дела.

Още новини за спорта четете в Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
0
 
! Отговори
симо преди 3 години
Ще бъде така, както е решил Божков, големите лаладжии, като например арменчето, да извадят 25 милиона и да го купят. Бедни са като църковни мишки, но са зейнали големите усти. Цирка е вътре в Левски, разни пумпали: искам акции, искам акции. Като искаш купи ги. Събират се в Централата на Левски, да си дръгнат гърбовете. Пълна пародия.
127
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Go west
126
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кой крив, кой прав?Вие акциите ще си ги получите (най-вероятно Наско) и след това сте на кота нула, точно където си бяхте преди целия тоя цирк на Черепа.
125
2
 
1
 
! Отговори
Кой крив, кой прав? преди 3 години
Докато Божков е печелел пари от хазарта и е издържал Левски е бил добър. А когато Бойко и гербаджиите му одържавиха лотарията и му търсят 700 милиона лева данъци със задна дата, защо да издържа пак Левски. Нека го издържа Бойко, сега акциите на клуба са негови. А ако не ги иска, да ги прехвърли на клуба.Ама и тов ане искал. Е, какво иска. ФК Левски да фалира?
124
2
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Всичко е казано ясно в Търговския закон. И тия съчинения на Герджиков са направо изслукани от пръстите. Не се иска съгласието на получателя за да му бъдат прехвърлени (т.е. джиросани) акции. Ама на гърба ли е писано, отпред ли, това за закона няма значение.Жалко е, че такъв опитен юрист като проф. Герджиков се е заел да участва в гербаджийската пропагандна акция.
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От цялата статия не разбрах нищо, ама абсолютно нищо. Какви джирове, джиросваници и джиросващи. Абе вие джурналистите и приписвачите сериозни ли сте? Това написаното ми прилича на пиянски брътвеж. Как може изобщо да публикувате такава тотална безсмислица и да го сложите като статия изобщо. Смешни сте!!!
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега вече Сираков барабар с Илияна ще "уреди"уевски!
121
2
 
1
 
! Отговори
15 преди 3 години
До РаКиЯ,поне да беше завил,с хартията,някой флакон,от "ДЕНИМ",кефа ти щеше да бъде,по-голям.
120
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До РаКиЯ,сигурно,след като хартията се е скъсала,и пръстчето ти е хлътнало,кефа ти е бил още по-голям,бе педросо.
119
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 123Да не ти дреме, важното е да се 'дига пушилка колко много зависи оцеляването на Левски от Боко сега. То е пародия отгоре додолу. Аз ако бях на мястото на Боко щях да ги джиросам акциите на шефа на ЦЕСЕКАТО, е така за майтапа. Левскарите останаха една талига хора, половината с криминални досиета. Никой свестен вече не се интересува от футбол.
118
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама Герджиков, то си пише бе Алонж 3, кое не ти е ясно че плескаш глупости
117
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чокопритежаването на акции е едно, а собственоста върху фирма или дружество е друго, акциите са ценни книги, както и ДЦК, затова и там не се изисква подпис на получателя при съответното джиро, в конкретния случай алциите удостоверяват дялово участие в капитала на едно или друго акционерно дружество, ББ може да задържи това свое право като не прави нищо, или да ги вземе и да ги прехвърли на друг
116
1
 
10
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Епа да става каквото ще! Само да не се дават МОИТЕ ПАРИ! На каквито и да било "футболни" "клубове"! АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ТОВА! Та така!
115
3
 
7
 
! Отговори
минка преди 3 години
Ами да си върнат името "ДИНАМО".....
114
6
 
5
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Няма как ББ да приеме акциите тъй като няма право да е собственик на фирми .В момента в който той собственоръчно джироса акциите ще излезе, че в един определен период е имал собственост и това е недопустимо. Веднага ще бъде атакуван в съда и свален от власт. Всичко това е една тънка полетическа игра.
113
1
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
иначе,за твърдението на колеги долу,че НЕ МОЖЕ да има футболен клуб с името на НАЦИОНАЛНИЯ НИ ГЕРОЙ,съм напълно съгласен!!!!!..-ФК "Левски",ФК "Ботев",..там и другите..-"ПРЕКРЪСТЕТЕ" СЕ,МОМЧЕТА!!!НИЩО ОБЩО НЯМАТЕ С ТИЯ ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!!!!
112
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До минкаТой май и Батков казА, че акциите продължават да са си на Черепа (и неговото пуделче) ....
111
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Футболен отбор с такова име не трябва да има, както няма ФК Гарибалди, ФК Жана Дарк, ФК Уолъс, ФК Елизабет и д-р.
110
1
 
7
 
! Отговори
минка преди 3 години
А тоа "образован" ПЕЗЕВЕНК не прочете ли "АЛОНЖ 3" и по неговата логика от Батков насам никое ДЖИРО не е валиден и собственик си е Чорни или Батков или нам си кой!!!Да ти таковам професорството!!!!
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"собственик на Левски", "акциите на Левски", "спасението на Левски" - тези словосъчетания будят омерзение в патриотичната ми душа! И правописното правила промениха, за да задоволят необясними страсти. Да се поставя знак на равенство между националната светиня и един ... съмнителен клуб е светотатство!Всички пропуснати кавички са загубено доверие. Дуфалак ли беше...Срамота!

Спонсорирани публикации