Музиката влияе върху вкусовите възприятия от бирата

Може да промени дори усещането за алкохолното съдържание
4
Музиката влияе върху вкусовите възприятия от бирата
Снимка: Pixabay

Невероятно, но факт – музиката влияе върху вкусовите възприятия от бирата. Това доказва изследване на група учени от Оксфордския университет. Ръководител на проучването е професорът по експериментална психология Чарлз Спенсър, който повече от десетилетие изучава начините, по които сетивата променят емоциите и изживяването, включително при консумацията на кехлибарената напитка, съобщиха от Съюза на пивоварите.

Изводите от неговите изследвания показват, че преценката за вкуса на бирата може чувствително да зависи от това, каква музика консуматорът чува. В проучването на проф. Спенсър са участвали 3000 респондента, разделени на няколко групи спрямо комбинациите от двата главни фактора – бира и музика. 

След проведените експерименти изследователският екип установява, че влиянието на различни мелодии върху цялостното възприемане на пивото, е приблизително 25%. Подобни резултати показва изследване и на белгийски учени, които установяват, че музикалният фон може да промени дори усещането за алкохолното съдържание на бирата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: музикаалкохолбиравкус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
One преди 3 години
Метъл и бира очаквано добра комбинация. Жалко за фестивалите тази година.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз това го знам от години от личен опит. Ако няма музика която ми харесва и с качеството и силата която ми харесва, дори 1 литър алкохол да изпия, нищо не усещам, никакви емоции, освен *** махмурлук на другия ден.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимка преди 3 години
Май има нещо вярно. На мен ми е най-вкусна на рок. Ето, например по рок концерти и в рок барове се пие почти само бира. В чалгарниците се набляга на уиски, водка, джин, коктейли, но почти никой не пие бира.
1
1
 
10
 
! Отговори
Бираджия преди 3 години
Без Градус,няма радост !!

Спонсорирани публикации