Пулев: Джошуа да реши – или да се бие, или да оваканти титлата

Българинът няма намерение да се откаже от двубоя
21 май 2020 17:00, Нели Христова
33
Пулев: Джошуа да реши – или да се бие, или да оваканти титлата
Снимка: БГНЕС

"Веднъж вече отстъпих, когато не бях длъжен, за да може Джошуа да се бие за втори път с Руис. Всичко това беше срещу правилата на IBF, но аз направих компромис. Мина вече една година и те винаги намират причина да отложат мача и да не се бият с мен. Джошуа има две възможности – или да се бие, или да оваканти титлата", това заяви боксьорът Кубрат Пулев пред BBC. 

Още по темата

Пулев трябваше да се изправи срещу Джошуа на 20 юни, но мачът бе отложен заради пандемията. Това доведе до нови преговори за мястото и датата на двубоя.

"Не мога да разбера защо продължаваме да отлагаме, вместо да набележим дата и да се захващаме за работа. Стига толкова. Нямам търпение да спечеля този мач. Виждам, че хората се страхуват от мен и се опитват да се бият с друг боксьор. Това не подхожда на един истински световен шампион", категоричен е Кобрата.

Пандемията от COVID-19 обаче носи много несигурности и все още не може да стане напълно ясно кога и къде ще се проведе евентуалният сблъсък между двамата боксьори. Мениджмънта на Пулев настояват за римският амфитеатър в Пула, Хърватия.

По-рано този месец промоутърът на Джошуа Еди Хърн потвърди, че мачът с Кобрата няма как да бъде отложен и ще се състои в края на тази година. "Преди целта ни беше да организираме мача преди август, за да може да направим още един през декември, но заради нужното време за подготовка и магнитуда на събитието, Джошуа ще има само един мач през 2020. Надяваме се в периода септември – декември във Великобритания вече да може да се провежда бокс пред публика. Ако това не е така, тогава ще направим мача другаде", коментира Хърн.

"Вече имахме няколко предложения от Близкия Изток, Китай и Хърватия за провеждането на боя. Искаме да направим всичко възможно, за да го организираме във Великобритания, но сме наясно, че това може и да не е възможно. Искаме Джошуа да отметне задължителната защита, преди да се бие за абсолютен световен шампион догодина", допълни той.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
6
 
! Отговори
Ръца Пръца Шлезинжер преди 3 години
Единственият истински боксьор, с който се срещна Пулев е Кличко - и всички знаем резултата. Аз се радвам, че имаме Българин в световния бокс, но да бъдем реалисти. Боксът сега е пари и нагласени мачове.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 25 То добре, че беше малкият от братята Кличко- Владимир, щото ако беше големият брат Виталий Кличко- нашия Пулев щеше да е в гробищата!
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да си силен физически,могат да те изтощят и да те победят,но играеш ли с ум ,трудно ще те победят,на Пулев няма кой добър треньор да му покаже как се действа при спорта,също и бокса,а не само как се удря и колко си силен физически.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКличко е много силен противник,много силен и беше професионал.На Пулев не знам кой му е треньора,но му липсва тактика и ум,а не сила,само с бой не става,при спорта винаги се прилага и ум,колкото и да не им се вярва на някои,иначе губиш.Аз също тренирах и не един спорт,но през соца,тогава бяхме силни в спорта,сега не сме.Треньорите тогава бяха най-висока класа.
24
3
 
5
 
! Отговори
Пулев, ако беше преди 3 години
толкова лесен, сиреч рутинен мач за Шошуа, досега да е минало и заминало......... съвсем явно си го отбягват. Просто нашия е неудобен боксьор и не знаят какво да очакват, най-вероятно ще падне, но не е изключено и да бие и то никак даже.
23
7
 
8
 
! Отговори
Аксел преди 3 години
А бе *** с удоволствие ще гледам как те просва на пода още първите секунди, но заради шоуто ще те остави малко да се правиш на герой както Кличко направи след първото ти сваляне на ринга. Много на сериозно се вземаш с тая голяма уста дето ръси само глупости.
22
6
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До до 17Какво има да...делите с Пулев.Той се е доказал на световния професионален ринг и е единствения наш боксьор с шанса да се пребори за световната титла в тежка категория.Можем само да го подкрепяме...морално в тази му тежка задача.Всички обиди по негов адрес и глупости които се тиражират тук са просташки и смешни.Айде със здраве и все пак ако сте родени в България,изявите и постиженията на Пулев могат само да ни радват.
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже Андреа разбра какъв лузер сим Кобра.Проблема не е че те биха хора като Кличко.А че нямаш сърце.Сърце нямаш, Пулев.
20
3
 
19
 
! Отговори
Сегашния професионал преди 3 години
бокс е по-жалък и от бокса от олимписките турниритози отпуснат дроб - Пулев, се изпотява и запухтява още в пурвия рунд и след това гледаме нещо като гей аеробика до края на мачасветлинни години назад е сегашния бокс от боксът от времето на Тайсън например
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай,Гришо!
18
2
 
9
 
! Отговори
до 17 преди 3 години
***, Гошо, аз съм написал 14-ти коментар. Според теб аз съм турчин щото се изказвам негативно срещу Пулев? Според теб всеки изказал се против Пулев е турчин?
17
6
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Активизацията на не...българите пишещи на кирилица в сайта е...пълна,като стане въпрос за Кубрат Пулев.Както е казал...народа -турчин...боксьор и конгоанец...скиор няма.
16
4
 
7
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Ей все,патриоти сте събрали тук....
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 5 милиона евро що да не рискува да му откъсне оня робот главата?Пари за цял живот да си живурка без да работи.
14
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пулев, това от Кличко ще ти се стори майчина милувка спрямо това което ще ти причини Джошуа!
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кубрат Пулев преди няколко месеца " Мога да победя и Уайлдър и Тайсън Фюри и Джошуа"Муахахаха......Кличко хептен му е повредил мозъка от тупаниците които понесе от него.
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама то по- добре Джошуа да оваканти едната от титлите си и да се бие с Тайсън Фюри за титлата на WBC отколкото да се занимава с такъв пaлячo като теб, дето още в първия рунд ако поиска и ще те умъртви, бе Кубрате!Цял свят жадува Джошуа - Фюри, а не Джошуа- Кубрат защото най- малкото няма интрига във втория вариант.
11
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пульо ще падне в втория рунд и ще прибере едни големи пари!
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С Ъндреа, мач няма да стане, тя ляга много бързо,...хахаха
9
12
 
6
 
! Отговори
хан Кубрат преди 3 години
Мачкай, шампионе !!!

Спонсорирани публикации