Роман Полански - един режисьор, мразен от всички

Вижте неговата невероятна история
21 май 2020 23:20, Дарена Найденова
24
Роман Полански - един режисьор, мразен от всички
БГНЕС

Роман Полански е известен с много неща. Той е режисьорът на филмови класики като „Rosemary's Baby“ и „Chinatown“, вдовец на Шарън Тейт, която е брутално убита от последователите на Чарлз Менсън докато е бременна с първото си дете. Полански печели и награда „Оскар“ през 2003 година за филма си „Пианистът“. Той обаче е известен и с още нещо – множеството обвинения в изнасилване на малолетни момичета и бягството му от закона в САЩ.

През 2017 година „New York Times“ публикуваха, че още една жена е обвинила режисьора в насилие. Става въпрос за германската актриса Ренате Лангер, която е говорила с полицията в Швейцария и твърди, че Полански я изнасилил няколко пъти, когато тя е била само на 15 години. Тя допълва, че е казала на гаджето си за случилото се години по-късно, но никога не е повдигала обвинения, защото се е страхувала как това ще се отрази на родителите ѝ. 

„Майка ми щеше да получи инфаркт“, казва Лангер пред „Times“. Тя допълва, че се е чувствала засрамена, унижена и самотна. След като родителите ѝ умират, актрисата решава, че е време да разкаже за случилото се преди повече от 45 години. 
 
Според „Times“, тя се е срещнала с Полански, когато е работила като модел. Тогава той я кани в дома си в Гстад, а годината е 1972-а. Причина за срещата е прослушване за роля. Ренате твърди, че режисьорът я изнасилил първо в спалнята, а след това и в Рим, където се снима филмът „Naked Girl with Hat“, в който тя има малка роля. 
 
Обвиненията на германската актриса се прибавят към другите три, направени срещу легендарния Роман Полански. Това е история, която обхваща няколко десетилетия и включва американската система за правосъдие, както и тази на няколко европейски държави. Ето какво трябва да знаете за обвиненията срещу Полански и какво може да следва оттук-нататък.
 
Как започна всичко?
 
Най-известното от предполагаемите сексуални посегателства се случва през 1977 година, когато Полански, тогава на 43 години, се среща с 13-годишната Саманта Гейли. Той ѝ казва, че иска да я снима за френското списание „Vogue Hommes“ и през февруари прави няколко снимки близо до дома ѝ в Лос Анджелис. Месец по-късно режисьорът я кани в дома на Джак Никълсън, когато актьорът не е там. Въпреки това, тогавашната му приятелка Анджелика Хюстън се намира в имота. Тя обаче го напуска, когато Полански и Гейли идват.
 
Фотосесията преминава по план и завършва с Роман и Саманта във ваната. Режисьорът предлага на момичето шампанско, в което слага опиат, след което се възползва от нея в спалнята. Според показанията на Гейли, тя многократно е искала да си отиде вкъщи, но Полански не я е пуснал.
 
Още от историята на Роман Полански четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Toto преди 3 години
Тия дърти *** им е било добре на времето когато са се възползвали от младостта си да прелъстят някой чичко паричко. И сега, дърти и *** решават че може да изкарат още някоя екстра кинта.
15
0
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Щом Ренате Лангер е получила малка роля, това означава, че Полански не е останал доволен от нея. Тези женици траят по половин век, па си отворят устенцата. Друго вече да отварят не искат и не могат. Браво на Полански, дето е прекарвал всичко под ножа и то доброволно. Сигурен съм, че никоя не е била "насилвана" от него. Това са пълни измишльотини за лековерните.
14
1
 
4
 
! Отговори
Котки преди 3 години
А колкото до малката, която "отдавна няма претенции", тя никога не отрича за инцидента, просто повече не иска да се занимава с това, защото медиите превръщат живота и в кошмар и много хора като вас тук в коментарите я обвиняват за станалото, въпреки че е 13 годишно дете.
13
2
 
1
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Само където в случая с 13 годишното лапе не е някаква жена в напреднала възраст, която сега тепърва търси внимание, а се случва през далечната 77-***, когато е арестуван и дори си признава (и след това си признава още няколко пъти) като очаква заради признанието да го вкарат 3 месеца да се лекува в психиатрично заведение. Разбира че няма да му стане номера и хуква да бяга в Европа.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полански е пич, не ще стар бабек, само млади мръвки. Прав е.
11
1
 
5
 
! Отговори
пътя на звездите преди 3 години
Майката на момичето го пробутва за роля в киното!Полански прави грешка,че не го изпробва!Джак Никълсън го предупреждава да не бърза!Защото после се оказва,че малката е пълно дърво пред камерата!От там тръгва всичко!Малката отдавна няма претенции към Полански,но амер.правосъдие захапе ли не пуска!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички тия "изнасилени" преди 30-40 години целят да спечелят пари и слава на чужд гръб. На която й се е случило нещо подобно отива в полицията и всичко завършва със съд веднага. Особено в САЩ хич не си играят кой е известен и кой е богат. Разбирам да е в шок да чака ден-два, седмица, месец да събере кураж. Всичко друго е PR.
9
7
 
7
 
! Отговори
Ован преди 3 години
Само едно не разбирам - защо е необходимо да ни се навират в очите разни гнусни педофили като тоя, Уди Алън и прочие ***. Някаква псевдо-интелектуалщина и културтрегерщина, за дегенератските им филми представяни за велико изкуство. Те батко някакви завършени извратеняци, педофили и тн и продължават да са в всетската хроника вместо в криминалната и медицинската...
8
6
 
6
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Коментиращи обвиняват 13 годишни лапета, за това че някакъв гнусар ги изнасилил. Сериозно ли? Малко попрекалявате в този случай. Между другото Чарли Менсън, чийто хора убиха Шарън Тейт (жената на Полански) е работил за Американското правителсво, като е набирал млади хора за експерименти по печално известния протест МК Ултра. Не че това оправдава гнусотията на Полански, просто го подхвърлям като интересен факт.
7
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Във ваната хората седят голи , предполагам !
6
7
 
3
 
! Отговори
Изумен преди 3 години
Доказан изнасилвач, който Европа не иска да предаде на щатите. До скоро беше много обичан във Франция и Полша. Покрай #метоо и други подобни модерни движения, както и нови обвинения, изведнъж се сетиха, че е престъпник и стана мразен, както и трябва да бъде.
5
3
 
17
 
! Отговори
тошо преди 3 години
Жените , като почнат да одъртяват и намразват секса ! Намразват и този , който някога , когато са били млади се е ,, възползвал" от тях ! Само , че забравят , че тогава са били готови на всичко , за да получат роля !
4
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Седяла с него гола във ваната и пийвала шампанско , пък после се оказало , че е изнасилена ?!
3
1
 
14
 
! Отговори
ира преди 3 години
Велик режисьор. Страхотни филми. Може би е жертва на новата инквизиция, на лудостта всяка жена да посочва с пръст някой който я е тормозил. Може би не. На снимката е със съпругата си, която е звезда негови филми.
2
1
 
16
 
! Отговори
аа преди 3 години
Първо изнасилена след като му отишла на гости, после като получила роля във филма му, пак случайно била изнасилена. Абе тич малки к....ви, кога ще почнат да гледат на себе си че са се "продали" и че са просто едни платени жени?
1
3
 
15
 
! Отговори
Трябва промяна преди 3 години
Какво значи , че се е сетила че е изнасилена на 40г? Трябва да има някаква давност за тия изнасилвания. Всички *** се сетиха че преди 25г . някой милионер ги изнасилил. Няма такава тъпотия. Трябва да има давност 5г.

Спонсорирани публикации