Коронавирусът спрял разпространението на 327-те кила кокаин

Дрогата била у нас от два месеца
28 май 2020 06:37, Александър Попов
43
Коронавирусът спрял разпространението на 327-те кила кокаин
Снимка: БГНЕС
Пандемията от коронавирус осуетила разпространението на заловените внушителни 327 кг кокаин в столичния квартал "Студентски град".
 
Те били предназначени за Русия и Западна Европа, но затворените граници заради COVID-19 провалили плановете на наркотрафикантите. Дрогата пристигнала от страна в Южна Америка преди повече от 2 месеца и била складирана в жилището на арестувания склададжия Николай Петров, съобщава "24 часа". В разбиването на депото участвали и чужди служби за борба с наркотрафика, както бе и при случая през януари тази година, когато бяха заловени 550 кг кокаин, импрегниран в кашони с плодове.
Още по темата
 
Залавянето
 
В неделя привечер, 24 май, патрул на Седмо районно управление забелязал мерцедес пред жилищна кооперация в Студентския град. Поведението на водача било странно и усъмнило униформените. Попитали го дали в колата има нещо забранено от закона. Той увъртал, заключил автомобила и започнал да нервничи. Накрая си признал. Отворил багажника на мерцедеса, където имало 2 сака с кокаин. Николай е бил пред ателието, за да остави пакетите с дрогата там. В жилището били намерени и останалите пакети, подредени в скринове.
 
Чисто досие
 
До този момент Николай Петров не е попадал в радарите на полицията. Нямал криминално досие и не е осъждан. Често обаче пътувал до Западна Европа, за където е била предназначена стоката.
 
Пакетите с кокаин са идвали на порции. Трупали се в ателието, а каналът към богатите клиенти на Запад бил осуетен от пандемията и затворените граници.
 
Засега една от версиите е, че Николай и бременната му приятелка Иглика са планирали да пренасят кокаина на части през границата.
 
Ателието - депо
 
Наркотикът бил намерен в трикрилен гардероб в спалнята, като пакетите не били поставени в тайници. 248 пакета от скъпия прах били наредени на три реда в гардероба в спалнята. Останалите 79 пакета са намерени в скрин в кухнята. Всеки от тях е по 1 кг и бил опакован прецизно в кафява хартия с еднакви размери. 
 
8 различни щампи показвали чистотата на кокаина
 
Всички са били обозначени по различен начин - с емблеми на автомобили и карти за игра - "Асо спатия", "Асо пика", "Бугати", "CR7" и логото на голям клуб в Ибиса.
 
Иззетото количество наркотик е на стойност около 10 млн. евро, а при улично разпространение достигало 81 млн. лева, заяви вчера директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.
 
По думите му у нас трябвало да остане за разпространение около 40 кг кокаин, колкото са намерени в багажника на мерцедеса на Николай Петров.
 
1/3 от 40-те кг кокаин в колата на склададжията е с рекордната чистота от 75%. Един килограм от дрога с такава чистота се продава за 35 хил. евро. Останалата част, заедно с примесите достигала 10 млн. лв., поясни директорът на СДВР. По последна информация един грам кокаин в София се продава за 140 лв.
 
Николай е работил дълго време в чужбина, а скоро пътувал и до Турция. Вчера той бе доведен с белезници в съда.
 
Адвокатът на Николай Петров - Ваня Братоевска, изрази съмнения, че дрогата е лично на Петров и че той ще я разпространява. Поиска клиентът ѝ да бъде освободен под домашен арест, който да търпи в с. Златия до Вълчедръм. Посочи още, че мъжът трябва да се грижи за бременната си приятелка и болните си родители. Гаджето му Иглика е в седмия месец.
 
Съдът обаче го остави в ареста, а Николай Петров може да обжалва на 1 юни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
12
 
! Отговори
Nerazbiram преди 3 години
Джакпота удари това момче...Но все пак не вярвам, че е чиста случайност, но евала на родната полиция, че не е взела 10к и да го е пуснала
13
3
 
24
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Даааа, добре звучат такива новини, галят ухото. Само след седмица ще има силно изненадани "специалисти" - дрогата ще се окаже брашно. Вече е договорено с засегнатите другари как ще се върне дрогата. Иначе хвърчат глави. Докато за наркопласьори и наркотрафиканти има само домашен арест или 1-2 г. уловни присъди , всичко е приказки на вятъра. Трябва да се върне смъртната присъда за такива , за да се пресече ефективно този вид терор !!!
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - Абе с две думи коронавируса си е готина работа...И не само това, което си изброил, а и получената възможност неграмотни *** да се изказват с оценки по неща, които не разбират!
11
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Да, коронавирусът спря наркотрафикантите, изчисти въздуха при въведеното извънредно положение, вероятно е спрял и трафика на оръжие и човешка плът или поне ги намалил, но сега всичсо започва с пълна сила! Всяко зло за додобро, както се казва! А, да допълня и че вирусът удари, и сивата икономика,много неща излязоха на наяве!
10
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе с две думи коронавируса си е готина работа.залавя нарко долари,влияе на климата,прави наще политици още по смешни,накара един плешшив *** да ни плаши всяка сутрин и тн.Трябва паметник да му се вдигне,ей...
9
0
 
18
 
! Отговори
пери преди 3 години
До Анонимен 6В канала, ама на живо да ти покажат как я унищожават. Щото иначе каква е гаранцията, че пак няма да я пуснат на пазара по други канали?
8
0
 
16
 
! Отговори
Котки преди 3 години
"Как се справят дилърите в условия на Коронавирус"
7
0
 
37
 
! Отговори
Четвъртък преди 3 години
А, дали е кандидатствал за компенсации, заради невъзможността да си търгува стоката.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таман Бойко се беше зарадвал на тоя коронавирус, а то стана тя каквато стана...
5
2
 
31
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
Ей ся тия ченгета тихомълком ще ги уволнят.И не само тях.Такова количество дрога,чиста,БЕЗ знанието на НЯКОИ хора да мине границата и да се събира в гардероба.....И И досега каскето и сие да си трайкат...
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наркоманите стават такива от прекалено хубав живот.Далеч не всички.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив, 2. Наркоманите стават такива от прекалено хубав живот.
2
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно и на границата не са го питали, когато е внасял коката. Ако го бяха попитали, щеше да си каже.
1
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,Животът е толкова хубав,че по-добре да не си жив,, Древен комунистически трактат. Хората вземат дрогата защото действителноста на животът не им понася.Системата го знае това,а тя е причината хората да не се чувстват ОК,но преследва наркотиците само защото това не бива да изплува на повърхноста на следващите избори.Наркотикът е лошо нещо,но по-лошото е самоубийството когато не приемаш животът.Има много написани книги от бивши наркомани.И всички са на едно мнение, ,,ВИНОВНА Е СИСТЕМАТА''.

Спонсорирани публикации