Рецептата Dnes: Лазаня с кайма

С вкусен сос "Бешамел"
2 юни 2020 07:43, Иванка Гъркова
1
Рецептата Dnes: Лазаня с кайма
IStockphoto

Лазанята е ястие, което традиционно сервират в Италия. Любителите на пастата го обожават, като тайната на вкуса му се крие в слоевете паста, между които има плънка.

 
Болонезе е една от най-предпочитаните лазани за обяд или вечеря. Приготвя се с кайма, домати, босилек и настърган кашкавал. Може да я намерите готова в много магазини, но насладата за небцето ви ще бъде по-голяма, ако си я приготвите сами, с пресни продукти.
 
Ето какво ви е необходимо за лазаня болонезе:
 
– пакет готови кори за лазаня;
– 2 супени лъжици брашно;
– 50 г масло;
– 200 г кашкавал;
– 500 г прясно мляко;
– 2 скилидки чесън;
– 1 ч. л. бял риган;
– 1 ч. л. босилек;
– 1 стрък суха целина;
– 1 морков;
– глава лук;
– индийско орехче;
– щипка захар;
– 1 чаша бяло вино;
– половин буркан смлени домати;
– 500 г телешка кайма;
– зехтин;
– сол и черен пипер на вкус.
 
Как да приготвите лазанята с кайма четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg  

1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
5
 
! Отговори
Буламачка преди 4 седмици
Ако е с паста, е лазаня, а ако е с картофи - мусака.

Спонсорирани публикации