Рецептата Dnes: Разядка с патладжан и чесън

За всяка трапеза
2 юни 2020 18:14, Илияна Николова
5
Рецептата Dnes: Разядка с патладжан и чесън
Снимка: Istock

Продукти:

2 големи патладжана
4 скилидки стрит чесън
1/4 чаша зехтин
3 супени лъжици лимонов сок
сол, черен пипер на вкус
магданоз
 
Приготвяне
 
Патладжаните се изпичат цели. Може да ги изпечете във фурната, слагайки ги върху алуминиево фолио, като предварително сте ги набоцкали с вилица. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса, като на всеки 15-20 минути завъртате патладжаните. Ще им трябва около 1 час. Когато се охладят се обелват и нарязват. Сложете ги в купичка, овкусете със сол, черен пипер, чесън, зехтин, лимонов сок и поръсете с наситнен магданоз. По жлание може да добавите и хубави маслини за украса.

5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На това старите хора му казваха кьполу. Ама откъде да знаете като немате баби и дядовци.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кьопоолу,без домати и пиперки,обичам кьопоолу!
1
2
 
12
 
! Отговори
Г.Т. преди 1 месец
Е кьопулу, като кьопулу ...