Правят нова операция на Михаел Шумахер, има ли надежда за шампиона?

Задачата е да се възстанови нервната му система
10 юни 2020 18:00, Елка Василева
30
Правят нова операция на Михаел Шумахер, има ли надежда за шампиона?
Михаел Шумахер. Снимка: архив, БГНЕС

Легендарният пилот от Формула 1 Михаел Шумахер (Германия) ще се подложи на нова операция за присаждане на стволови клетки, съобщи кардиохирургът Филип Менаше.

51-годишният Шумахер лекува тежки травми на главата и мозъка от декември 2013 година, когато пострада при падане по време на ски.

Още по темата
"Нашата задача е да възстановим нервната система на Михаел", заяви Менаше, който преди време се занимаваше с възстановяването на германеца.

Неврохирургът Никола Акяри пък отбеляза, че е трудно да се правят прогнози за резултатите от интервенцията, предаде БНР. Медикът добави, че седемкратният световен шампион във Формула 1 страда и от мускулна атрофия и остеопороза.

"За последните 20 години науката направи огромна крачка напред в областта на лечението със стволови клетки. Въпреки това фактът, че все още знаем малко за човешкия мозък, не се променя. На този етап не можем да прогнозираме до какви резултатите ще доведе тази операция", призна Акяри.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПосочените неща в 25 коментар са общоизвестни и признати факти. Провери където щеш. Питай във форуми на Ф1, ако искаш. Ти можеш само да злобееш явно.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шумахер протежето на Бърни.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Много сте заблудени феновете на Шумахер.
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РадославТолкова глупости изписа... Сена на никого не е пречел. Освен на ***, ама двамата се разбраха още през 93-та. Смъртта на Сена хвърли ФИА в смут и те трябваше с всички сили да бутат Хил да настигне Шумахер в класирането през 94-та, та да е интересен сезона и да не губят спонсори и пари. ФИА също така изрично промени правилата за 2005-та година, та да спрат доминацията на Ферари. Ако не беше ФИА тогава, Шумахер щеше да е с още 2-3 титли поне. Така че, провери си източниците :)
24
5
 
3
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
Успех, ШАМПИОНЕ, предстои най-важното състезание...
23
9
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
С подарени титли не си шампион. Този никога няма да бъде уважаван като шампион защото никога не е бил такъв. ФОКА, ФИА, Мозли, Екълстоун и главния (съд за подмиване) на Шумахер Жан Тод и др. Помагаха му всячески със специални правила само за него. Всички му помагаха за да го направят новата звезда, защото Сена вече много им вадеше очите и им пречеше в манипулациите и измамите. Надяваха се, че хората бързо ще забравят Сена, но той е още жив в сърцата и спомените на истинските фенове на Формула 1 дори и след 26 г. от онази трагична катастрофа на Имола.
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С подарени титли не си шампион. Тази никога няма да бъде уважаван като шампион защото никога не е бил такъв. ФОКА, ФИА, Мозли, Екълстоун и главния ибрк на Шумахер Жан Тод и др. Всички му помагаха за да го направят новата звезда, защото Сена вече много им вадеше очите и им пречеше в манипулациите и измамите. Надяваха се, че хората бързо ще забравят Сена, но той е още жив в сърцата и спомените на фенове на Формула 1 дори и след 26 г. от онази трагична катастрофа на Имола.
21
0
 
3
 
! Отговори
Дзъ преди 3 години
Ще го събудят.....и като види до къде се е докарал света - ще иска пак да си заспи
20
10
 
10
 
! Отговори
Bad Company преди 3 години
Нейде в некви панелки, едни нещастни тролчета, смачкани от живота, газени, мачкани, унижавани.....................са тръгнали да плюят един велик пилот и човек..........Руското лай=но ПроСоТо и той се е наредил. Писал се е и Радослав, и "медицинска сестра"..........Дребна душучка.........Ферарри не е Лада, тролчев, и Шумахер не е Стьопа от колхоза!
19
2
 
2
 
! Отговори
Damon Hill преди 3 години
Да, до две-три години ще е обратно на пистата...
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като жена му свърши мангизите ще го излекуват набързо. Ще му присадят един трап дълбок и широк и ще стане чисто нов. Мозък не се лекува особено когато е станал на каша. Това не го ли е разбрала жена му за 7 години.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Шуми не спи и не в кома, просто някои основни нервни връзки са прекъснати.Докато има кинти, има и "лечение".
16
2
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
докато не го ошушкат до последно,се "Има надежда"..
15
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имало е и случаи на събудили се хора и след 10г кома. Все още човешкия мозък е тъмна Индия. А тук говорим за Шумахер. Дори и вече и пукната стотинка да не му е останала,само заради името и известността си ще се наемат най-добрите капацитети да му помагат.Това са хора,които пари си имат и тук е въпрос на его,чест,а и реклама - събудих Шумахер.
14
10
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Сега бавачките на мошеника от Ф1 пак ще сипят възхвали и ще реват. Ред сополи, ред сълзи за мошеника.
13
10
 
17
 
! Отговори
Присъди преди 3 години
Тези дето бързат да кажат, че няма шанс за оцеляване май забравяте, че това е Шумахер, а не Осман от Столипиново. Човека е икона в спорта и има огромен финансов капитал, което веднагически му осигурява грижи, които нормални граждани не биха получили. Така както стемселс изчезнаха изведнъж от разговора и бяха забранени навсякъде освен в една държава и един американски щат. Така и той получава грижи, които едва ли вие имате представа за тях. Хора са се връщали от всякакви невъзможни състояния.
12
3
 
14
 
! Отговори
мед сестра преди 3 години
При лежащо болен атрофията на мускулите започва още след първия месец, а остеопорозата на костите след 2-3 месеца! Този просто няма никакъв шанс за оправяне!Костите са станали като швейцарско сирене и ще бъде чудо, ако се изправи на крака-фрактурите го дебнат .А след седем ! години лечение със стволови клетки- какво ли е останало от мозъка и нервната с-***?
11
8
 
7
 
! Отговори
Моля?! преди 3 години
Този още ли го наричат шампион при положение, че е бял? Расист, фашист, марксист, сериен убиец са по-добри имена за неговия род.
10
6
 
7
 
! Отговори
Чудно преди 3 години
Чудеса не стават.
9
6
 
20
 
! Отговори
много ясно преди 3 години
Хитър лекар евреин, ще получи тлъсти пачки !

Спонсорирани публикации