Северна Корея предупреди САЩ да "не си вре носа в делата на другите"

КНДР заплашва, че ще се намеси в изборите
11 юни 2020 13:15, Нели Христова
113
Северна Корея предупреди САЩ да "не си вре носа в делата на другите"
Снимка: БГНЕС

През последните дни Северна Корея далеч не е в настроение - първо тя заплаши, а след това прекъсна всички свои комуникации с Южна Корея, а сега страната отправя заплахи и към по-голяма сила - САЩ.

Още по темата

Северна Корея предупреди Америка да не се бърка в междукорейските дела, ако искат предстоящите президентски избори да протекат гладко, предаде Ройтерс. Предупреждението дойде, след като американският Държавен департамент заяви, че е разочарован от това, че Северна Корея е прекъснала горещата линия за комуникация с Южна Корея.

"Ако САЩ си наврат носа в делата на другите с лекомислени забележки, вместо да се грижат за вътрешните си дела във време, в което тяхната политическа ситуация е във възможно най-голямата бъркотия, то това може да доведе до неприятни неща, с които трудно ще могат да се справят", казва Куо Джон Гун, генерален директор на дирекцията за въпросите, свързани със САЩ, към севернокорейското външно министерство.

"САЩ трябва да си държат езика зад зъбите и да си гледат собствените си вътрешни проблеми, освен ако не искат да преживеят нещо, от което ще им се изправи косата", допълни той.

"Това би било добре не само за американските интереси, но също и за гладкото протичане на предстоящите президентски избори", допълни севернокорейският дипломат.

Засега не е ясно какво би направила Северна Корея, за да създаде проблеми на кампанията по преизбиране на Доналд Тръмп или да наруши президентските избори, казват анализатори. Те допълват, че ако има провокация, това може да обедини хората около настоящия държавен глава на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
7
 
! Отговори
ПРАСЧО преди 3 години
браво кимчо така трябва да се разговаря със сащТАКЪВ МОНОЛОГ ТРЯБВА ДА ВОДИ НАЛИГРУХТЯ СИ АЗ И НИКОЙ НЕ МЕ ЧУВА
54
4
 
5
 
! Отговори
ГРУХИ преди 3 години
До ИстуканЗАПОВЯДАЙТЕ ПРИ НАС ДРУГАРЮ
53
11
 
7
 
! Отговори
ист преди 3 години
Северна Корея има руски ядрени бомби и стари руски ракети. Куфарчето с кодове за изстрелване на ракетите е в Путин. Русия използва Северна Корея като уличен хулиган, когото всеки момент могат да напердашат.
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстуканЗначи Северна Корея е правилната държава за живеене за такива като теб.:))))
51
6
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
За Ким Чен Ун коронавирус не съществува, има бой с тоягата за тези дето пуснат някакъв слух за заразени и починали от корона. Там всеки, който пусне такъв слух и го ликвидират мигновено, а в България се *** ежечасово да пишат за коронавируса колко е страшен и как се умира от него.
50
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56Повтарям го, та да ти се набие хубаво в кухата кратуна:"краварите" са единствената преграда между теб и супичката от прилепи и 16 часовия работен ден, който те чака в китайския "рай".
49
8
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
браво кимчо така трябва да се разговаря със сащ
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ако американцитеПолучаваш номинация за виц на деня.
47
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ако американците 53Я се разкарай оттука бе..........краварите могат само да нападат беззащитни държави! Я някой им покаже какво може да получат, си свиват опашките!!! Ха-ха-ха.....Корейската война КОЙ я спечели бе? Да не говорим за Виетнамската! Я ходи на училище! КРАВАРИТЕ НЯМАТ НИТО ЕДНА СПЕЧЕЛЕНА ВОЙНА!!!!
46
17
 
8
 
! Отговори
Ако американците преди 3 години
Не бяха хора с чувство за демокрация,мярка и закон!!И ако теа нещастници нямаха по на юг роднините си южнокорейци,имам чувството,че САЩ щеше да направи такова показно на света,че и Путин и Сидзипин щяха да отидат на църква ,да се кръстят и да се молят,въпреки,че и двамата са невярващи комунеги!!Ку мъ ръзбиръйиш къкво искам да ти кажа!!!!!Кой не верва,да пита софианци,дето са преживели бомбандировките по време на ВСВ,дето други мадурковци,като Ким обявиха война на САЩ!!!
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48Явно нямаш и 25 години. Такива протести в щатите е имало многократно.
44
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До смях"Корея е ядрена сила"Не е, а нищо изстреляно от севернокорейците няма да достигне до САЩ.Единствената причина Северна Корея да продължава да разиграва САЩ се казва Китай. Иначе Северно Корейците буквално щяха да са в каменната ера. САЩ изпусна момента, когато можеше да разчисти диктатурата в Северна Корея. Както съм казвал неведнъж, Запада наивно си мисли, че с комунисти може да се разбереш: няма такъв шанс.
43
8
 
7
 
! Отговори
ист преди 3 години
Свин Чу е нервен. Очакваната реколта от ориз е слаба.САЩ са препоръчали на Свин Чу да прочете вица за врабчето и слона.
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоКалеко, а от краваристан такива аромати се носят напоследък ...
41
13
 
9
 
! Отговори
смях преди 3 години
Напомням елегантно, че Корея е ядрена сила, която може да нулира половината западно крайбрежие + богатата южна Корея и великата Япония.
40
9
 
6
 
! Отговори
смях преди 3 години
Супер смях са американците. Да се оставят на шепа огледнели корейци да им се репчат и да ги гъбаркат с изборите. До къде се докараха не е истина.
39
13
 
7
 
! Отговори
Ж@лки прим@ти преди 3 години
Космическа Америка може за не повече от един час да изтрие от лицето на Земята тези нещастници. И не само тях, до две години от лицето на Земята ще изчезнат всичките феодални диктаторски режими...
38
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен43Всъщност, "краварските" смолетоносачи редовно са в Жълто море, за да контролират китайските мераци да владеят водните пътища. А ти не забравяй, че "краварите" са единствената преграда между теб и супичката от прилепи и 16 часовия работен ден, който те чака в китайския "рай".
37
3
 
6
 
! Отговори
ГРУХИ преди 3 години
И АЗ НЕ ЗНАМ КВИ ГИ ФЪФЛЯ....НА ДОНИ МУ ТРЯБВА ПУДЕЛ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВА И СЕ САМОНАЗНАЧИХ
36
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези пък намерили на кого да се репчат ! - само един самолетоносач е достатъчен да ги заличи от картата на света.

Спонсорирани публикации