Северна Корея предупреди САЩ да "не си вре носа в делата на другите"

КНДР заплашва, че ще се намеси в изборите
11 юни 2020 13:15, Нели Христова
113
Северна Корея предупреди САЩ да "не си вре носа в делата на другите"
Снимка: БГНЕС

През последните дни Северна Корея далеч не е в настроение - първо тя заплаши, а след това прекъсна всички свои комуникации с Южна Корея, а сега страната отправя заплахи и към по-голяма сила - САЩ.

Още по темата

Северна Корея предупреди Америка да не се бърка в междукорейските дела, ако искат предстоящите президентски избори да протекат гладко, предаде Ройтерс. Предупреждението дойде, след като американският Държавен департамент заяви, че е разочарован от това, че Северна Корея е прекъснала горещата линия за комуникация с Южна Корея.

"Ако САЩ си наврат носа в делата на другите с лекомислени забележки, вместо да се грижат за вътрешните си дела във време, в което тяхната политическа ситуация е във възможно най-голямата бъркотия, то това може да доведе до неприятни неща, с които трудно ще могат да се справят", казва Куо Джон Гун, генерален директор на дирекцията за въпросите, свързани със САЩ, към севернокорейското външно министерство.

"САЩ трябва да си държат езика зад зъбите и да си гледат собствените си вътрешни проблеми, освен ако не искат да преживеят нещо, от което ще им се изправи косата", допълни той.

"Това би било добре не само за американските интереси, но също и за гладкото протичане на предстоящите президентски избори", допълни севернокорейският дипломат.

Засега не е ясно какво би направила Северна Корея, за да създаде проблеми на кампанията по преизбиране на Доналд Тръмп или да наруши президентските избори, казват анализатори. Те допълват, че ако има провокация, това може да обедини хората около настоящия държавен глава на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
4
 
! Отговори
... преди 3 години
Значи живеем в интересни времена! Но една, древна, Китайска мъдрост гласи: Да не дава Господ, да живееш в интересни времена! Та да видим кое как и защо ше стане!
34
5
 
17
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Нека припомним на другарите, които плюят срещу прогнилия Запад, че когато дойде китайската империя такива постове няма да могат да пишат. В системата за социален кредит, която китайците използват, се контролира ВСЯКА СТЪПКА от живота на човек. Един грешен пост ги праща да копаят канавки, защото ситемата се грижи да не могат да си намерят работа. Наскоро имаше филм с китайски предприемач, попаднал в черния списък на китайските управляващи. Не може да си купи дори билет за самолет.
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха черните и белите левундери превърнаха Сащ от първа сила в треторазряден играч от ранга на Боливия.Изоставиха Тайван Южна Корея и Япония на произвола на *** в Китай и СК.Кой би броял повече Сащ за съюзник който може да окаже помощ.Блите жени искат черен да ги питаш как азиатките се размножават без претенции 1.5 млрд все пак.Хахахах
32
3
 
12
 
! Отговори
МАРКС преди 3 години
ТАТЕ БЕШЕ БОГАТ ИНДУСТРИАЛЕЦИМАХ ПАРИ ДА ПАФКАМ ПУРИ И ВРЕМЕ ДА ПИША ГОЛЕМИ ФАНТАСМАГОРИИВ НЯКОЛКО КНИГИСЕГА ГИ РЕЦИКЛИРАТ ЗА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да са фактор,но не са обявяваливойна на краварите.Ние им водим седни гърди.Друга тема е,че за този жестни унищожават ,на час по лъжичка.
30
4
 
7
 
! Отговори
КОМУНЯГАТА преди 3 години
При капитализма работим по 4 часа на ден и живеем богато, караме лъскави мерцедеси и си купуваме айфони, ОСВЕН ДА МЕНТЯ ОБЕЩАВАЙКИ НЕЩА ДЕТО НИКОЙ КАПИТАЛИСТ НЕ ОБЕЩАВАНЕ ЗНАМ КВО ДРУГО ДА ПРАВЯ
29
5
 
13
 
! Отговори
КОМУНЯГАТА преди 3 години
ЩЕ ВИ ПЕРКАМ С РАКЕТКИ ЕЙНЕ СИ ВРЕТЕ НОСА В МОЙТА КОПАНЯ
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27Колко човека е Китай и колко ЕС и кой държи икномиката наСАЩ и ги контролира ?
27
7
 
6
 
! Отговори
Капиталист преди 3 години
При капитализма работим по 4 часа на ден и живеем богато, караме лъскави мерцедеси и си купуваме айфони, а при социализма в СК работят по 16 часа и живеят в землянки и гладуват.
26
3
 
10
 
! Отговори
МАРКС преди 3 години
срещу купичка ориз и супа от прилепСУПАТА Е БОНУС ПО ПРАЗНИЦИТЕ БЕ - ТОЛКОЗ МНОГО НЕ ДАВАМ
25
9
 
10
 
! Отговори
78тв преди 3 години
то живота във ФАЩ пък много хубав - ежедневни престрелки, гангстерски грабежи, опожарени магазини.
24
6
 
8
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
Не е нужно да "си вреш носа" в Северна Корея. Тя от далече смърди.
23
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Не забравяй, че пишейки такива неща се молиш за 16 часов работен ден, срещу купичка ориз и супа от прилеп. И решетки на прозорците на завода, за да не решиш да скочиш оттам от отчаяние. Продължавай. :))))
22
7
 
14
 
! Отговори
Uninited States преди 3 години
СССР официално не съществува, но неофициално всички световни икономически лостове са в ръцете на Русия и Китай.А Щатите си останаха гола вода както винаги.
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сорocoидите изтрещяха от ужас още не могат да се сеферясат.
20
9
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
То и няма да посмеят да си врат носа ! Северна Корея е велика държава , начело с Маршал Ким Чен Ун - категорично най-добрият ръководител и държавник на всички времена ! Вечна слава на великия и непоклатим севернокорейски народ ! Да живее Маршала
19
4
 
7
 
! Отговори
ПРАСЧО преди 3 години
КОЛКО СЪМ СМЕШЕНИЗВИНЕТЕ НЕ ЗНАМ КВО ГОВОРЯ
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ напомпаха Китай мислейки си, че ще станат като Япония и Южна Корея за да може ония да им се зъбят, наивници.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ защо още не са " демократизирали " Северна Корея . НАли мисията им е да подобряват живота на хората по света - угнетените , онеправданите , живеещите в диктатури Ето как от 2002ра насам "подобряват" живота на хората от Близкия изток . А тук не искат . Да не би защото са като хулиганите . Нападат само по-слабите . да не би да се страхуват , че С. Корея ще ги нарита по-здраво от Виетнам .
16
1
 
7
 
! Отговори
78238 преди 3 години
До АнонименНе парадирай с невежеството си. Явно не учил нито георграфия, нито история. Срамота е да не знаеш къде е Корейският полуостров. Срамота е невежият да проявява надменност. Учи прилежно и ще свикнеш да мълчиш.

Спонсорирани публикации