Северна Корея взриви офис за връзка с Южна Корея

КНДР предприе това след заплахи към съседката си
Обновена: 16 юни 2020 13:38 | 16 юни 2020 10:16, Нели Христова
68
Северна Корея взриви офис за връзка с Южна Корея
Снимка: NK News

След заплахата, която Северна Корея отправи към Южна Корея за изпращане на войска в демитализираната зона, КНДР предприе и действия.

Южнокорейски медии съобщават, че Северна Корея е взривила офиса за съвместна връзка в граничния град Кесон. Това се е случило в 14:49 местно време. Министерството на обединението на Южна Корея потвърди инцидента.

Още по темата

По-рано беше съобщено, че се вижда стълб дим в пограничния град Кесон на територията на Северна Корея, била е чута и експлозия. Градът се намира само на пет километра от Южна Корея.

Офисът бе обновен през 2018 година, за да могат Северна и Южна Корея да комуникират помежду си. За целта бяха похарчени над 8 милиона долара. Ала през последните няколко седмици, напрежението между тях растеше, след като група дезертьори започнаха да изпращат пропагандни материали срещу режима от Юга към Севера. Само няколко часа по-рано, сестрата на Ким Чен Ун, Ким Йо Чен заплаши, че офисът ще  бъде "сринат".

Пред местния вестник Rodong Sinmun, няколко миньори още преди дни обявили, че са готови да помогнат за взривяването на офиса. Той бе затворен през януари, докато напрежението между двете държави все още не бе толкова силно, заради страха от разпространение на COVID-19.

На 9 юни Северна Корея изключи всички линии за връзка със Сеул. Преди това Пхенян нареди окончателно да бъде прекратена комуникацията по всички канали, включително военни, както и специалната линия между висшето ръководство на двете страни. А Ким Йо Чен нарече своите южни съседи - врагове.

През последните дни Северна Корея не е в добри отношения и със САЩ. Ким Йо Чен заплаши и Доналд Тръмп със сериозни последствия, ако "Америка не спре да си вре носа в чуждите работи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Я преди 3 години
До 1 Танасе пий си илачите.
47
4
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Докато Китай е плътно зад чоека ракета няма ,кой да посмее да го пипне.
46
2
 
13
 
! Отговори
комунист преди 3 години
Да не са го объркали с мандра другарите .. ?!
45
0
 
15
 
! Отговори
Бе тя преди 3 години
Сестра му май по-от качена и от него !
44
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50 милиона души в САЩ гладуват.
43
11
 
4
 
! Отговори
брао преди 3 години
Давай Ким с теб е света.В ставай страна агромная
42
2
 
9
 
! Отговори
БРАВО! преди 3 години
Офисът за съвместна връзка няма повече за бъде възобновяван, защото в близкото бъдеще северните другари ще изчезнат заедно с офиса си...
41
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука са най-смешни поддръжниците на другаря Ким. Всички го хвалят, но никой от тях няма да отиде да живее в неговия неземен рай. Елементарни хора. На много ниско еволюционно стъпало.
40
3
 
12
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
Психологическата характеристика на другарите от Пхенян говори само за едно - пълни не.нор.мал.ни.ци!
39
3
 
9
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
Психологическата характеристика на другарите от Пхенян говори само за едно - пълни о.ли.го.фре.ни!
38
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас ВелмазовАтанасе, защо не си в Северна Корея, д.ъртако, като толкова ти харесва ? Напиши едно жално писмо до корейските ти другари, ще те вземат, 100%. Ще си първия емигрирал там, голямя работа, паметник ще ти направят като се споминеш.
37
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Корея е е нещо различно от подчинения свят. Много ме кефят. Ама имат и зъби дето могат да хапят. Иска ми се и България да е един ден така самостоятелна и смела във вземането на решения. Иска ми се водач, на който не му дреме от никакви " велики сили", защото знае силата си и че работи за народа си
36
7
 
6
 
! Отговори
тсв преди 3 години
Индия и Китай се запукаха, Кореите и те. ТСВ започна.
35
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не им хвърлят бомбите, защото имат атом, защото Китай стои зад тях, Русия също. Трябва им С.Корея като буфер в региона. Т.е. не са като Саддам, Кадафи и Асад. Докато ти играят по свирката - приятели, после ги сриваш за две седмици и им крадеш петрола. Отделно в С.Корея няма петрол, а само голи планини и чукари, нищо ценно. Та, затова не ги сриват. Не им стиска. Капиш, друже?
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя що не вземе да се взриви
33
1
 
31
 
! Отговори
ист преди 3 години
Жена ми като се ядоса чупи чиния. Свин Чу като се ядоса чупи офис. Хули *** Чу.
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се радваме, че не е взривил отсрещния офис.
31
3
 
20
 
! Отговори
В кой стадий са? преди 3 години
Тия ся в кой стадий на развитието на социализма са-начален, РСО или трети последен-аха да влезнат в комунизма? Да знаем поне как се движат в развитието си-в начален социализъм ли са още-тоест много след нас ,га градехме комунизма, или вече влизат в комунизЪма и взривяват де що им скимне? И кво са им виновни хората,че бягат от тях и говорят истината? То е ясно-и през трите стадия на социализма- истината не е обичана,даже и мразена и се взривява! Нъл тъй другарко Нинова и другарю Станишев?
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, тези дни е така, голямо рушене пада. По рушенето ще ги познаеш!
29
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ загубиха във Венецуела.

Спонсорирани публикации