Мазна кожа - какво води до този проблем през лятото?

Някои навици могат да променят състоянието й
21 юни 2020 20:05, Иванка Гъркова
2
Мазна кожа - какво води до този проблем през лятото?
IStockphoto

Лъскавото лице е често срещан проблем през лятото. Кожата се поти повече заради слънчевите лъчи. Резултатът е ясен – получава се неприятно лепнене и омазняване. Въпреки атмосферното влияние, има и други фактори, които могат да предизвикат свръхпроизводство на себум. 

Мазната кожа може да се дължи на гените, на възрастта или разширените пори, но и на неправилна грижа. Много често в желанието си да изглеждаме добре, ние придобиваме някои вредни навици, които променят състоянието на кожата. Повтаряйки едно и също всеки ден, ние не осъзнаваме, че именно това води до лъщящото чело, пъпките и раздразнението.
 
Ето 4 начина, с които причинявате по-мазна кожа през лятото:

1. По-често миене на лицето с вода
 
Съвсем нормално е ставайки сутрин да си измиете лицето. Но ако до края на деня го направите още 1-2 пъти, то не се учудвайте, ако кожата ви се омазни. Вие си мислите, че така ще премахнете мръсотията и себума, но грешите!
 
Измиването с вода и някаква козметика има само краткосрочно действие. То ще направи кожата ви по-чиста и сияйна, но само 10-15 минути след това ще видите, че тя е лъскава. Това е така, защото прекомерното миене активира мастните жлези, които започват да работят на по-бързи обороти и така се запушват порите и се появяват пъпки.
 
Препоръчително е да миете лицето си до 2 пъти на ден. Така ще запазите естествените масла в кожата и ще предотвратите допълнително омазняване.
 
2. Пропускане на овлажняващ продукт
 
Ако не си слагате крем или друг овлажняващ продукт на лицето всеки ден, то това най-вероятно причинява прекомерното омазняване на кожата. При дехидратация тя компенсира, като започва да произвежда повече мазнини.
 
Още за начините, с които омазнявате кожата си четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Динка преди 3 години
Сутрин си "мажа" лицето с мъжки крем и съм си супер.

Спонсорирани публикации