Рецептата Dnes: Сладко от вишни

Наред с бурканите с череши, нека да използваме и тях
27 юни 2020 07:50, Дарена Найденова
2
Рецептата Dnes: Сладко от вишни
Pixabay

Вишните са като черешите, но не точно. И двете произлизат от едно семейство, изглеждат почти еднакво, но вкусът им е коренно различен. Докато черешата е сладка и неусетно може да изядем цяла кофа, то вишната напомня за себе си при всяко хапване. Тя има лек кисел вкус, заради което повечето хора я подминават на пазара.

 
Всъщност обаче не трябва да забравяме за този плод през лятото. Вишните са изключително полезни за организма, а и съдържат много малко калории. Те са богати на фибри, витамин C и антиоксиданти. Полезни са заради съдържанието си на органични киселини, захари, минерални соли и висок процент микроелементи.
 
Вишните предотвратяват задържането на вода в организма и подобряват храносмилането. Освен това, те действат ободряващо, полезни са при анемии, изхвърлят токсините от тялото и понижават нивата на холестерол в кръвта. Тези плодове намаляват стреса и се борят с безсънието.
 
След като вече знаете полезните свойства на вишните, най-вероятно ви се иска веднага да отидете на пазара, за да си вземете. Може да почакате още малко, за да узреят добре, но през това време е хубаво да се подготвите за направата на едно сладко от вишни.
 
Ето и рецептата
 
Необходими продукти:
 
1 кг вишни
 
1 кг захар
 
1/2 чаена лъжица лимонтузу
 
Как да приготвите сладкото от вишни четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога да плюскам и череши и вишни,не ми пречи кое от двете е!И двете ми харесват.На север не свикнали да хапват лимони,вишни и кисело,но на нас не ни пречи.
1
4
 
3
 
! Отговори
жена преди 3 години
Вишни ще има догодина.Запазете рецептата за тогава.

Спонсорирани публикации