Прокуратурата: Хора на Божков следили магистрати и семействата им

Разследването бе проведено в кв. "Симеоново"
Обновена: 4 юли 2020 12:56 | 4 юли 2020 12:45, Петя Славова
88
Прокуратурата: Хора на Божков следили магистрати и семействата им
Снимка: БГНЕС

В хода на проведените на 3-и юли действия по разследване под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура, е открит снимков материал и профили, съдържащи лични данни на магистрати, членове на техните семейства, както и снимка на висш служител в Министерство на вътрешните работи, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Разследването е във връзка с досъдебно производство срещу организирана престъпна група за извършване на убийства, изнудвания и други тежки престъпления, с ръководител обвиняемият Васил Божков, на адрес в кв. "Симеоново" в столицата.

Профилите на магистратите, ангажирани с разследванията срещу Васил Божков, съдържат, както техни лични данни (домашни адреси, ползвани телефонни номера и др.), така също и подробна информация за членовете на техните семейства, включително и за непълнолетни и малолетни лица.

В един от профилите се съдържа указание за заснемане на магистрат, както и за проследяване на член на неговото семейство. В друг от профилите се посочва, че адресът на магистрат е установен чрез "техническо средство"

На адреса в кв. "Симеоново" са открити разпечатани публикации с идентично съдържание (за разпоредена от министъра на финансите проверка на дружествата, с предмет на дейност хазарт), в шест информационни сайта – „Дневник”, „Frognews”, „Гласове”, „Topnovini”, „Press TV”, „Liberta”.

Открито и иззето е неподписано копие от постановление от прокурор при Софийска районна прокуратура от 2018 г. за отказ от образуване на досъдебно производство. Преписката е била образувана по уведомление от Министерство на икономика, съдържащ данни за извършени престъпления, свързани със злоупотреба с европейски средства. В хода на проверката са били разпитани служители на Министерство на икономиката, а също така и Лиляна Деянова, в качеството й на управител на търговско дружество, Ася Йочева, в качеството й на представляващ търговско дружество, Александър Ангелов, в качеството му на управител и съдружник в търговско дружество.

По повод откритото копие е разпоредена незабавна проверка за случая. При претърсването на друг адрес в столицата, ползван от охранителна фирма, са иззети документи, относими към предмета на доказване на делото, компютърни конфигурации, както и голяма сума пари с неизяснен произход.

В жилище в гр. Сандански е намерено високорисково наркотично вещество, разделено на дози.

След анализ на събраните доказателства наблюдаващите прокурори преценяват, че са налице основания за привличане към наказателна отговорност на две лица за участие в организираната престъпна група с ръководител Васил Божков.

С прокурорско постановление Сл.М. и В.Б. са задържани за срок до 72 часа. На 5 юли 2020 г. Специализирана прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за взимане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” за всеки от тях.

Във връзка с открития снимков материал и профили с лична информация на магистрати и членове на техните семейства в имот на лице, свързано с обвиняемия Васил Божков, до внасянето на обвинителен акт срещу същия и членове на организираните престъпни групи по съответните досъдебни производства, Прокуратурата на Република България преустановява всякакви коментари по твърдения, направени от лица, привлечени в качеството им на обвиняеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Хунтата продължава да трепе животни за да имаме само внос-250 000 кокошки ще се трепят- То Ковид то свински грип То птичи грип то син език -Животно не остана в тази Ко-чи-на България!! И за какво -за още няколко кюлчета злато дадени от Веригите дошли от Чужбина
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Муахахахаа....Черепа ги прави диви и щастливи Каскета и сие!
29
1
 
16
 
! Отговори
Разумен преди 3 години
Оповестяване на веществени доказателства, без съд и присъда.Ах, как ми липсваше Бай-тошово време! Вървим на добре!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така всъщност не се ли подпомагат адвокатите на Божков, като толкова явно се предоставят доказателства?
27
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ivailo 28"Повече вярвам на разкритията на Божков, отколкото на Каскетурата."Браво, също като Мун..о! Повтаряш му плюнката едно към едно! Ше те направим пРЕЗИЛдентин!
26
2
 
8
 
! Отговори
Школата ДС преди 3 години
А да!На времето ДС си е обучавало професионалисти касоразбивачи, преследвачи, притискачи и какви ли не. Това са хора от службите, които през прехода напускат службите и използват научените в ДС "умения" с цел лично облагодетелстване.Такива са групите на автоджамбазите, изнудвачите, силоваците и т.н. ВСИЧКИ от които имат професионален бекграунд в ДС и МВР, после стават ВИС и СИК. Божков не е останал по-назад. Той като цяло е милиардер, благодарение на подобни престъпни практики. ФАКТ
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе трольо, досега припяваше "за кокошка няма прошка", а откакто Прокуратурата опандизи разните му там Баневци, и ти се ококошини като истинска кокошка. Доскоро и за Ц. Василев надигаше жален вой като една истинска Курволезич, същото е за останалите крадльовци на едро. И каква ти е сметката да плюеш по "законите срещу милионите"?Освен суверенната си простотия и жълтите копейки, кого толкова "браниш" и от какво?
24
4
 
8
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Повече вярвам на разкритията на Божков, отколкото на Каскетурата.
23
5
 
5
 
! Отговори
Световното по Данъци преди 3 години
В ютюб има едно черно-бяло обучително клипче,изтекло от ДС. Там обясняват на тогавашните бъдещи агенти как се прави "външно наблюдение"Те имат за цел да събират информация за движението, делата, адресите и всичко, свързано с дадено лице. Имали са дори "технически отдел", който е дублирал ключове, влизал в апартаменти, коли, куфари с ключалки и т.нС една дума, комунистите са си направили професионално ОПГ, за кражби и разбивания.За това имаме толко автокрадци и джамбази през прехода :)))
22
5
 
15
 
! Отговори
Цацаратура-Гешефтура преди 3 години
Главният Каскет пак извади неопровержими доказателства, по-здрави от бетон и ги пусна на мисиpките за да ги оздрави още повече.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Токова години в прокоратуратаАма ти верно ли - прокОратурата!? Кремльовски *** вземете поне малко се ограмотете.
20
4
 
10
 
! Отговори
Умел Държавник преди 3 години
Аха! Това са тертипи в стил "Външно Наблюдение" на ДС. Не знам дали е престъпно да се практикува, но ако е така.. моля ви да не занимавате медиите, а просто идете със събраните доказателства в съда. Другото е клюкарене.
19
2
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Да, но преди това ги филтрира и им пуска само удобните.
18
4
 
11
 
! Отговори
Стаматаврий преди 3 години
Аз съм АБСОЛЮТНО ЗА, да бъде преследван Божков и да му бъде търсена отговорност.Но съберете си доказателствата, вкарайте ги в съда, ако смятате че има престъпление. От там ще кажат "престъпник/невинен" и точка. Това е нормалният ред на нещата... народа не трябва да е съдник. Това е прерогатив на съда, другото е дело против правото и демокрацията... Но ако можете да си го позволите и няма недоволни хора по улицата, вероятно това заслужаваме и така е редно да бъде в България....
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че е нещо, но Гешев и Цацаров къде са работили до момента? Токова години в прокоратурата и то на високи постове, а да не знаят какво се случва там. Странно.А сега са на върха, та те тогава не са се справили, та сега ли.
16
1
 
4
 
! Отговори
Ротъри преди 3 години
това ако е вярно то човекът с теэи данни бял ден не трябва да види
15
6
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Мафията следяла и подслушвала другата Мафия -интересен казус,,,ХМ!
14
7
 
10
 
! Отговори
Аз пък преди 3 години
Още се чудя откъде са пачките и кюлчетата в чекмеджето на Баце.
13
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо трябва да вярвам на прокуратурата?Може тези "доказателства" да са подхвърлени?!Дон Каскет хич не внушава доверие у нормалните граждани.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега горя всички изрезки и разпечатки от сайтове, да не ми посегне гешефтурата и после ще коментирам...

Спонсорирани публикации