"Като животни в клетка" – 3000 души в блокове в Мелбърн заради коронавируса

Те не могат да излязат дори и до магазина
Обновена: 10 юли 2020 05:24 | 9 юли 2020 23:03, Нели Христова
73

Снимки: БГНЕС

Втората вълна на коронавируса, която удари Австралия, принуди страната да приложи най-строгите си мерки досега - близо 3000 души останаха блокирани в няколко блока в Мелбърн, след като там се появи огнище на COVID-19.

За разлика от останалите си съграждани, жителите на 9-те блока не могат да ги напускат по абсолютно никаква причина. Те дори не могат да отидат да си купят храна.

Веднага щом строгите мерки бяха обявени по националната телевизия, стотици полицаи бяха изпратени в района на жилищните сгради, за да ги охраняват. Много от живущите в тях не знаеха, че е наложена забрана да излизат. Те бяха спрени и върнати в сградата от охранителите, пишат от BBC.

Разбира се, след като новините за ограниченията се разпространиха, се появиха и тревожността и паниката. Неяснотата, колко ще продължи блокадата, допълнително влошава ситуацията. Официално писмо, изпратено до жителите на блоковете, гласи, че ограниченията може да траят между 5 и 14 дни.

По-голямата част от живущите в блоковете имат ограничени приходи. Много от тях са мигранти, пристигнали в Австралия като бежанци от Африка, Китай и Виетнам. В сградите има много пенсионери, както и млади семейства. Според премиера на Австралия, там живеят "някои от най-уязвимите граждани".

Държавата се е заела да осигури най-необходимите продукти на обитателите на сградата, но много хора се притесняват, че не се прави достатъчно. Торбите с храна биват оставяни пред вратите, без хората вътре да са предупреждавани. Неправителствени организации също доставят продукти на семействата.

Според здравните власти блокадата е била наложителна, тъй като всички жители на сградите лесно можели да се заразят, защото в тях има само един асансьор и тесни общи пътеки. "Това са вертикални круизни кораби", заявиха те.

Въпреки че всичко се прави за да се опази здравето им, много от обитателите на блоковете са гневни и объркани от начина, по който са третирани. "Повечето хора разбраха за това от телевизията. Властите нямаха уважението поне да ни кажат лично", казва Дима Абду, студентка, която живее в един от апартаментите.

"В момента, в който премиерът обяви мерките, полицията вече беше тук и ни казваше, че не можем да излезем. Хората са наранени и шокирани. Мислим си, "къде сгрешихме?", допълва тя. По някои от прозорците се появиха надписи: "Ние сме хора, не животни в клетка. Премахнете тази блокада веднага!"

Здравните работници продължават да тестват всички жители на сградите. 75 от тестваните до този момент са дали положителни проби за COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Катя Миткова преди 3 години
Най-повърхностен отговор, който съм срещала! Да, знаем от кого, кога и как е създадена тази държава! Но за разлика от много държави с хилядолетна история, тази млада държава е класи над тях. Хубаво е човек да отиде до там, да види както пустинните области, така и райските градове и да опознае този спокоен и усмихнат народ!
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пък ние сме свикнали да стоим на тясно и се гордеем какви сме послушни.Венцеремус, Европейски Съюз! Дайте някой лев. Челна стойка ще правим, ако кажете.
51
1
 
4
 
! Отговори
vlady преди 3 години
До АнонименСамо 28 са сериозно болни, още 500 са в болници за да се източва НЗОК. Останалите са със слаби или никакви симптоми и изграждат имунитет.
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По някои от прозорците се появиха надписи: "Ние сме хора, не животни в клетка"Всъщност вие сте си животни и когато не спазвате правилате ще играе ТОЯГАТА !!Браво на австралийското правителство.С абизяните по абизянски !!!
49
7
 
8
 
! Отговори
Парадокторче преди 3 години
Така се прави , под предло, че са загрижени за нас ще ни мачкат. Но всичко се връща.
48
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Австрлия е жива дивотия, където не знаеш дали няма да излезе някоя огромна отровна змия от тоалетната чиния докато си тропаш смирено, някой крокодил няма да те подгони по поляната, скорпион да те умъртви скрит в обувките ти или акула да те гризне докато си плуваш.Единственото хубаво нещо бе, че при евентуална ядрена война САЩ-Русия, Австралия бе отдалечена и от двете, та олгарсите накупиха имоти в пустините там и повишиха ценитее на имотите.Иначе, дивотия и каторжници - нищо интересно.
47
3
 
12
 
! Отговори
Хуилиминат преди 3 години
До това е краят!Само да ти кажа, че масоните, илюминатите и всички други, които изброяваш вече чипираха австралия и с електромагнитно поле обърнаха сезоните там. Сега там е зима и няма темп от 40 градуса. Забелязвам, че простотията и вярата в теорията на конспирацията са правопопорционални.
46
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистик- Съвсем Правилно си разбрал, обаче те там в Мелбърн си нямат др Мангъров, който да им каже, че само той разбира от вируси, другите не и вирусът е един обикновен грип, който не си заслужава да се обсъжда. Никой не трябва да се страхува и да прави това, което прави с живота си всеки ден. Нямат и ВЕЛИК СЛАВИ ТРИФОНОВ, КОЙТО ДА КАЖЕ, ЧЕ ТОВА С ГРИПА Е ИЗМИСЛИЦА И ПРАВИТЕЛСТВОТО ЛЪЖЕ КАТО КАЗВА, ЧЕ ЗАРАЗЕНИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ- ТЕ ДЕФАКТО НАМАЛЯВАЛИ....
45
5
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Тези от Австралия са хора на Боко. Правят постановки, че уж има Ковид и че има много заразени, за да страхуват хората и за да може Боко да вземе европарите, а лекарите да тъндзат по 1200 лв за клинична пътека. Нали правилно съм разбрал, дрогаре?
44
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добро утро Мангъри.Днес в София новите заразени са 140, а в цялата страна общо 330.
43
15
 
8
 
! Отговори
Тове е краят ! преди 3 години
На света който познавахме ! И така правителството ще предпази хората в 40градусовата жега от разпространението на вируса !? Всичко е една измислица на масоните с цел контрол и планета само с 500000хил души ! Сега е времето да изберете дали сте готови да живеете и да се борите като истински мъже с риск за живота си или да живуркате като мишоци по дупките си !
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, през 80-тте 90-тте Австралия беше най -свободната и хуманна страна на света, с По- добър стандарт и социална система от тази на САЩ, беше мечта за емигрантите, включ. и моята мечта. Гледай сега какви репресивни мерки и там и какви жалки условия на живот!! Ама като се отвориха и те за пришълци от Азия и къде ли не, сега ще си берат плодовете. Синди, как е в Сидни, чакаме те да ни информираш!:)
41
2
 
14
 
! Отговори
Австралийски емигран преди 3 години
Голямо раздуване за тези бежанци- все не разбрали, с езика им било трудно. Във всички такива блокове има на няколко езика обясненията за вируса и предпаването, дезифектанти и маски безплатно за тях, но те са научени да мрънкат за са им се дава. Не ходят и на безплатните курсове да учат език. Ислямски колеж им направиха че и на авзтралийски училище не ходят. Не спазват нищо. От блоковете се чуват телевизори на техните програми. В Австралия ако не разбират, то по техните канали щяха да разберат.
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мангъров e за затвора!
39
1
 
5
 
! Отговори
Важно преди 3 години
Важното е бай ***, да раздава акъл и да протестира на топло от къщи. Егоист до егоиста, мила моя майнольо. Всички вие тук ако сте в перфектно здраве, без проблеми с кръвното, диабет, сърце, щитовидна жлеза и т.н. има хора които живеят и с такива болести. И един такъв никакъв грип би им взел живота.
38
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 3 години
На сайта СОVID-19 BG има информация за 330 новозаразени у нас.Това дали не е следствие от протеста вчера?
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво, ще протестират, ще излязат, ще се заразят и някои от тях ще умрат. Обитателите са основно наркомани и имигранти с ниска хигиена, които дори не разбират английски, те са в най-голям риск заради компроментирана имунна система. Тези хора живеят там безплатно, носят им безплатна храна и ще им дават двойни помощи за месеца. Освен това ясно им казаха, че ще ги затворят за 5 дни. В Мелбърн в момента има ученическа ваканция така че много от тези хора са си взели отпуска така или иначе.
36
0
 
7
 
! Отговори
Az преди 3 години
Да дойдат в люлин да видят малко вертикални че и хоризонтални панелни круизи, с повече хора от Титаник всеки!
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да излизат и да свалят диктаторския режим!!
34
8
 
3
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Честито,при нас 330 нови.

Спонсорирани публикации