Силистар - райско кътче, което задължително да видите

Наричат мястото "Плажът на пиратите"
30
Силистар - райско кътче, което задължително да видите
БГНЕС

Някак си неусетно преполовихме годината и вече се намираме в сърцето на лятото. Времето навън през последните дни малко ни изненада, но постепенно температурите отново ще се връщат към нормалното и в умовете ни изскачат плажните картини и спокойствието на морето. Гърция е предпочитано място за почивка от много сънародници, но не трябва да забравяме и родното Черноморие.

У нас има също толкова приказни места, колкото в южната ни съседка, а най-хубавото е, че няма да ни се налага да чакаме с часове на границата. Ако искате да посетите една красива и спокойна дестинация, която предлага кристалночиста вода, то тогава задължително трябва да се насочите към Царево и плаж Силистар. 
 
Днес в рубриката ни „Пътувай“ с туристическа агенция „Posoka“ ще ви разкажем за една невероятна местност, която трябва да се посети поне веднъж. 
 
Плажът Силистар се намира на 5 км. южно от село Синеморец по пътя за село Резово. Това е последният плаж преди границата ни с Турция. Трябва да се приготвите за леко лъкатушене, тъй като ще изминете 1 км. по разбит път, но всичко това си заслужава. Само след няколко минути пред вас ще се открие невероятна гледка и много бързо ще забравите за друсането. 
 
Силистар е обявен за защитена територия още през 1992 година и се счита за част от природен парк „Странджа“. Плажът е определян като един от най-красивите на родното Черноморие, а водата там почти винаги е спокойна, топла и кристално чиста. Пясъкът е златист, а плажната ивица е дълга около 1 км. 
 

 
Мястото е известно още и като „Плажът на пиратите“. Предполага се, че в древността той и съседният залив – плаж Листи, са били свърталища на пирати, а Силистар идва от гръцката дума „сюнлистарео“ и означава „място, съседно на разбойническо“. По дюните в местността Силистар гнездят редки и защитени птици – царски и скален орел, черен щъркел, гълъб хралупар и други. Много от тях са включени в Червената книга. 
 
Кои са предимствата на Силистар за плажуване четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига ни занимавахте с вашите платени статии..Тая агенция Посока е пълен шит! Веднъж им бях в офиса да им искам оферти за Черноморието точно..еми вътре само някакви надути кифли с изкуствени джуки, които нищо не подбираха и само ми загубиха времето.
А възхвалявания плаж Силистар не струва. Супер забутано на юг в дивото с калпава инфраструктура. То няма път, само кал и каманаци иначе ми искат вход за паркинг 5 лв. И естествено на плажа мръсно някакъв измислен бар с тройни цени, реката смърди..Леш
25
0
 
1
 
! Отговори
Грую преди 1 месец
№19, плажа е на концесия последните 10-12 години. Миналата година я развалиха в средата на сезона, и сега беше без чадъри и заведения (само бараките стоят). От 1-ви Юли има нов концесионер, не знам дали е наредил чадърите вече.
Иначе пътя още е на Данчо ментата и има вход 5лв. Има и безплатен паркинг, но бързо се пълни.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2015 г. ходих на Силистар. Паркирах отстрани на един много черен и разбит път и 3 секунди след това някакъв *** с бицари, гола глава, ланец от тоалетно казанче и менпърс изпълзя от храстите, за да ме уведоми че това било паркинг и дължа 5 лв.
23
1
 
5
 
! Отговори
,,, преди 1 месец
Запукаха го и него. Няма да оцелее дълго. Плюс, че две враждуващи групи се караха кой да събира пари за паркинг и бяха направили два поста и хората плащаха две такси. Който не плати му пукаха гумите. След това почнах да хода в Гърция и няма да стъпя повече на почивка при *** родни ***.
22
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
побързайте защото догидина може да е бетонирано и там
21
3
 
2
 
! Отговори
Пепката преди 1 месец
Силистар пък на мен хич не ми хареса. Беше много мръсно като ходих, някакви комари, мухи те хапят. Нищо общо със снимката
20
1
 
4
 
! Отговори
Daenerys преди 1 месец
Любимото ми място на морето, но прочетох някъде, че плажът е даден на концесия от тази година. Дано не е вярно, защото си е един райски оазис в нашето "бетономорие" (само яките момчета, които всяка година прибират такса "не се знае за какво" 4-5лв на МПС в края на пътя преди плажа дразнят, но... няма пълно щастие)
19
1
 
1
 
! Отговори
Daenerys преди 1 месец
Любимото ми място на морето, но прочетох някъде, че плажът е даден на концесия от тази година. Дано не е вярно, защото си е един райски оазис в нашето "бетономорие" (само яките момчета, които всяка година прибират такса "не се знае за какво" 4-5лв на МПС в края на пътя преди плажа дразнят, но... няма пълно щастие 🙃)
18
2
 
2
 
! Отговори
Морски преди 1 месец
Като гледам колко чадъри има няма нужда от повече посетители. От такива идиотски статии като “Дестте девствени плажа по Черноморието” един читав плаж без орди прииждащи с хладилни чанти не остана.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единственото подобно място, останало от цялата черноморска брегова линия. Така че не мислете много, а отидете там и се наблъскайте с още шест милиона българи, копнеещи за подобни гледки, които няма къде другаде да отидат у нас.
16
1
 
2
 
! Отговори
Красота преди 1 месец
Красота, море и спкойствие . Би било хубаво да го споделя някой влюбен и чаровен пират...ама божа работа ..
15
2
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
Виждал съм го още 2000-та г.Бях граничар на Резово.И всяка година от тогава до сега си ходя.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Йордан Цонев още ли държи бариерите към плажа с платен паркинг ?
13
4
 
4
 
! Отговори
Баба ви преди 1 месец
А не,стойте си в панелките,не ви искаме при нас,наморето
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо за Гърция ? Време за хулене.
11
2
 
9
 
! Отговори
Предприемчив преди 1 месец
До Грижлив

Най-важното, според мен, е да се направи една хубава, солидна подпорна стена!
Щото...ако вземе да тръгне свлачище.. ще бъде Ад, страшно.
10
3
 
11
 
! Отговори
Грижлив преди 1 месец
А бе става, но е доста мръсно. Гледам, цялото е в пясък, хората ще си цапат краката.
Трябва да се облагороди малко. Да се сложи малко цимент върху пясъка; тия дървета, дето са направо върху земята, да се извадят и да се сложат в саксии; да се разредят малко, че да има видимост.
Трябва и един паркинг да се направи, че да има къде да си оставят колите хората. Морето може да се пресуши няколко метра, че да има повече място да танцуват хората.
Има, има какво да се направи.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 3

Аамед там няма как да построи НИЩО, но виж, САВА - да!
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как не са го надушили още мутрите, да му спретнат една подпорна стена, тип "хотел"?
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама къде е бетона?

Спонсорирани публикации