Как виждат бъдещето на света Владимир Путин и Си Цзинпин?

Лидерите на Русия и Китай проведоха важен телефонен разговор
10 юли 2020 00:15,
146
Как виждат бъдещето на света Владимир Путин и Си Цзинпин?
Снимка: БГНЕС

Китайският президент Си Цзинпин проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин в сряда, предава китайската държавна агенция „Синхуа“, цитирана от „Фокус“.

Още по темата

Си Дзинпин отбеляза, че през третата декада на юни Русия успешно проведе военен парад на Червения площад по повод 75-годишнината от победата във Великата Отечествена война, който показа на целия свят твърдата й решимост да запази паметта за историята си и да защитава света. Преди броени дни в Русия успешно се проведе референдум, според резултатите от който бяха приети изменения в Конституцията, което напълно свидетелства за подкрепата от страна на руския народ на правителството на Руската федерация и одобрението на неговата концепция за управление на държавата. Както и преди, Китай твърдо ще подкрепи избрания от Русия път на развитие в съответствие с реалната ситуация в страната, както и ще подкрепи усилията й за ускоряване на развитието и възстановяването.

Си Дзинпин подчерта, че международната ситуация се променя бързо. При такива обстоятелства е много важно да се засилят стратегическите контакти и сътрудничеството между Китай и Русия, които са партньори в цялостно стратегическо сътрудничество. Китайската страна възнамерява заедно с руската страна да продължат да се подкрепят силно и да се противопоставят на външни саботажи и намеса, да защитават собствения си суверенитет, интереси в сигурността и развитие, както и общите интереси на двете държави.

Путин: Да се запази системата за предотвратяване на големи конфликти

Президентът на КНР изтъкна, че в най-трудния момент в борбата срещу новия коронавирус (COVID-19) Китай и Русия си осигуриха взаимна подкрепа и помощ, което обогати стратегическото съдържание на китайско-руските отношения през новата ера. Страните трябва да бъдат подготвени дълго време да се противопоставят на инфекцията, да изучават и приемат гъвкави и разнообразни начини за улесняване на бързото възстановяване на работата и производството във всички области. Двете държави трябва да се възползват от възможността да засилят сътрудничеството в областта на високите технологии, изследванията и разработването на ваксини и лекарства, биологичната безопасност и да насърчават по-нататъшното развитие на китайско-руските връзки на по-високо ниво за развитието на двете държави и в полза на техните народи. Китай възнамерява, заедно с Русия, да продължи да засилва взаимодействието и координацията в ООН и други многостранни рамки, да защитава многостранността, да се противопоставя на хегемонията и едностранните действия, да защитава съвместно международното правосъдие и да даде още по-важен принос за подобряване на глобалното управление и спомагане за изграждането на общност с една съдба за цялото човечество.

Владимир Путин отбеляза, че наскоро в Русия се проведе национален референдум, по време на който измененията в Конституцията бяха приети с мнозинство гласове, които ще помогнат за поддържане на дългосрочната политическа стабилност в страната, по-ефективна защита на националния суверенитет и противодействие на външната намеса. Русия и Китай високо ценят своя суверенитет и сигурност, неизменно силно се подкрепят взаимно, което за пореден път се доказва чрез взаимна помощ през трудния период на епидемията от COVID-19, както и от неотдавнашното участие на почетната стража на Народноосвободителната армия на Китай във военния парад на Червения площад.

Според руския лидер, в момента руско-китайските отношения са на най-високото ниво в историята. Русия категорично подкрепя усилията на Китай за защита на държавната сигурност в специалния административен регион Хонконг, противопоставя се на всякакви провокативни действия, които подкопават суверенитета на Китай, и е убедена, че Китай е в състояние да поддържа дългосрочен просперитет и стабилност в Хонконг. Руската страна счита отношенията с Китай за най-приоритетното направление във външна политика и е готова заедно с КНР да продължи да насърчава практическото сътрудничество между двете страни във всички области, да засилва стратегическите контакти и координация в рамките на ШОС и ООН и да защитава стратегическата стабилност и сигурност в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Империята на злото и империята на азиатска коварност ще спасяват света! Бог да ни е на помощ!
88
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам да са си говорили само любезности от сорта вярвам в прекрасното бъдеще на Китай и вярвам прекрасното бъдеще на Русия. Путин е останал съвсем без пари и го е ударил на молби да му купуват китайците въглеводородите защото иначе няма да има никакво бъдеще за Русия още по-малко прекрасно. Си Дзинпин пък му е обяснил, че няма как да изкупува по-големи количества въглеводороди от Русия, щото икономиката е в застой и спад а и чичко Доналд притиска Китай със санкции и мита.
87
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдещето го виждам като преместване на границата между Русия и Китай по билото на Урал.
86
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комсомола е пиян от сутринта, пак мечти за световно господство. А кога ще се нахраните, другарчета.
85
21
 
12
 
! Отговори
Високи технологии ли преди 3 години
Засилване на сътрудничеството в областта на високите технологии между диктаторските феодални режими на комунистически Китай и примитивна Русия не може има, защото те не притежават такива и точно затова феодализма им е обречен. Бъдещето на света е в ръцете на Космическа Америка и който не разбира това живее в 19-ти век и е политически неграмотен...
84
9
 
21
 
! Отговори
Русофил+ преди 3 години
Дааа, това е плодът от далновидната политика на Запада и Новия Световен Ред
83
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
света се е управлявал винаги от силата на оръжиетотова за малоумницитеа за умните - учете руски и китайски ще ви потрябвазащото няма по опасно нещо от добре въоръжен интелекта двете държави са точно това
82
14
 
25
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Дълги години Путин предлагаше сътрудничество на Запада,за посрещане на предизвикателствата на 21-ви век.Вместо с разбиране и далновидност,отсреща му отговориха с високомерие и наглост.САЩ решиха,че могат да унищожат Русия,а после и да подчинят Китай.На практика стана друго-Русия оцеля,Китай стана още по-силен,а Западът... запада.Тласкането на Русия към Китай бе колосална и да се надяваме не смъртоносна грешка за белия свят.Защото господство на жълтурите не е много весела перспектива...
81
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Русия отклони молбата на САЩ да участва на предстоящата среща на Г-7"----------------------------------Не точно отклони, а заяви, че може да участва, но само като пълноправен член.Г-7 я кани като присъстващ наблюдател. Русия е Велика сила с право на вето в СС на ООН и не е съгласна да изпълнява ролята на наблюдател и изпълнител.
80
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито, 330 заразени, този път ще се простим с лятото и морето
79
15
 
9
 
! Отговори
Лао Цъ преди 3 години
Учете китайски ! Сериозно. Щото който не го научи даброволно ше го научи доброзорно.
78
17
 
9
 
! Отговори
Отчитат се преди 3 години
Вовата се е похвалил с проучването на голямата застрахователна компания "Росгосстрах Жизнь" - 75% от населението на Русия живее с по-малко от 25 000 рубли месечно на човек от домакинството, т.е. около 600 лева. Видимите резултати от 20 години победоносен путинизъм. Чичко Си е отбелязал, че не му се налага да "занулява" мандатите си като Вовата, защото него го освободиха от "мандатност". И се е похвалил, че в демократичен Китай през 2020 г. още има специални болници за членовете на компартията.
77
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 98 "милиционерите които бият народа кат даули" - А В САЩ направо ги удушват с удушващи прийоми. Брей , тая американска полиция много хуманна, бе. Изпоудушиха си народа. То и затова центровете на големите градове в Америка в момента са изпепелени и в руини. Дето казало синганчето - днешната полиция може и да не бие, ама снощната как биеше. Питай жълтите жилетки в Париж, ако не вярваш
76
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 97 KAG2020 много си далеч от итината. Китай надмина САЩ даже по брой на учените - китайците имат един милион и осместотин хиляди учени, а американците - един милион и петстотин хиляди. Китай произвежда всякакави чипове и в момента прави пробив в производството на чипове с дебелина 4 нанометра. Стандартът на живот в Китай е по-висок от този в България, китайците произвеждат всичко и вече никой не може да ги спре.
75
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайският му се е обадил да му каже че вече ще купува на половин цена ресурсите понеже е криза при тях,и Хаяско се е съгласил веднага защото олигархията там от това живее.Единствените им разходи са за заплата на милиционерите които бият народа кат даули.
74
14
 
10
 
! Отговори
KAG2020 преди 3 години
Какъв фактор са тея *** че да виждат света и на кой му пука? Единия е император на суровинния придатък на Запада. Другия е оризник който няма нито ноухау, нито база за нещо, чака Америка да му даде технологии, и има 1 милиард оризни роби дето бъхтат по цял ден. Тея кочини не могат да са фактор за нищо в света, поине в близко бъдеще докато те са живи.
73
3
 
2
 
! Отговори
Елдорадо преди 3 години
До АнонименМоже, то и без това в Сибир е по-горещо от Мексико и Колумбия :)
72
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хей елдорадо.......защо не се кръстиш сибир?
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велик е нашият брюкселски МАОИСТ Жозе Мануел Барозу и приемника му ЮнкерКИТАЙ е член на ЕвросъюзаТо си личиИ при МАО а и след това огромен демографски бумКитайците въвеждат закон да имат само по едно дете и пак огромен неможещ да се контролира прираст на населениетоСлед това се капитализараха,суперзабогатяха и даже премахнаха закона да имат само по едно дете и от тогава китаеца почна да намалява и изчезваЕвропейзирали са се
70
9
 
8
 
! Отговори
Не може да бъде! преди 3 години
Ужас, дори и китаеца е с една педя по-висок от Путий Първи Зануления.

Спонсорирани публикации