Цената на насъщния в София: 50 лв. за самун безглутенов хляб

В рецептата има само три продукта - бадемово брашно, био яйца, кокос
108
Цената на насъщния в София: 50 лв. за самун безглутенов хляб
Снимка: Facebook

Хляб за 50 лв. продават в София. В социалните мрежи снимката на тежащия 1,3 кг хляб предизвика бум от коментари, като според част от публиката цената е абсолютно безумна и непосилна, а според останалите - инвестицията в качествена храна води до спестени разходи от лекари.

Насъщният е подходящ за спазващите кето диета и за хранещите се безглутеново. В рецептата му има само три продукта, обясниха за “Труд” занаятчиите от малка пекарна в центъра на София. Хлябът се приготвя основно от бадемово брашно, с малко кокосово в добавка и 18 био яйца.

Според производителите се продава почти без надценка, тъй като качествено бадемово брашно струва 30 лв./кг, а влаганите био яйца излизат около 12 лева. Средно на ден продават 1-2 самуна, като в пекарната може да се поръча и по-малък като размер хляб. 500 грама от кето продукта излизат 20 лв., а филия хляб можете да опитате срещу 5 лв.
Срокът на годност на продукта е от 3 до 5 дни, тъй като е без консерванти, но предвид малкото вложени продукти и липсата на набухвател остава годен за консумация и след двойно по-дълъг период. Скъпо е да се храниш с качествени храни, вместо с пълни с вредни продукти, категорични са производителите.

Цената на пазара се определя от търсенето, обясни председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Марияна Кукушева. Клиентите трябва да следят основно за това производителят да е легален, за да се гарантира, че използва качествени суровини в производството си.

Близо 50 на сто към момента е делът на сивия сектор в хлебопроизводството и държавата губи милиони всяка година, обясни Кушкушева. И допълни, че се очаква това да се промени през септември, когато бъде готова наредбата към Закона за храните за регистрация на доставчиците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: хлябценасофияпекарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е че София стана, като големите европейски градове. Има хора за всичко и на които може да продадеш всичко. Стига да имаш бизнес нюх. Аз съм сигурен, че тоя хляб се изкупува
6
2
 
51
 
! Отговори
Boto преди 3 години
Аз проблем не виждам тук. Има и хляб за левче и за 2 и за 3. Има и за 50. Ако искаш купуваш ако искаш не лично решение. Виж ако нямаше за лев, 2, 3 а само за 50 тогава ще е проблем. То и коли има за по 2 милиона ама никой не качва статия за тях и не казва, че е безумно, защото има колкото ти иска сърце други опцииВиждам и, че любимата фраза за безумни статии "Взриви мрежата" и заместена със "предизвика бум от коментари" - браво
5
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно нещо струва толкова, колкото някой е готов да плати за него... Ако има балама, склонен да даде 50 лв за кило хляб, значи този хляб струва точно 50 лв и нито стотинка по-малко...
4
1
 
43
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Това само малоyмниците от "Слънце и Луна" могат да го пуснат, никой друг. Мани, ами има баламурници, дето им купуват глупостите. На малките 5 кьошета навремето ме заведе бившата ми и си поръча хляб и докато го чакахме да го изпекат решихме да изядем по една супа. Дадоха ни една рядка гола вода, постна разбира се, там всичко е постно и веган и платихме за една чиния рядка постна супа 8 лева, двете общо 16 лв. Щях да я убия на място. Не за парите, а че им пълни гушите на тези печалбари
3
6
 
12
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Значи,пшеница, царевица и соя са най- гмо продукти.Не е необходимо да имаш алергия ,за да не ядеш хляб.Спри го за седмица и ще разбереш.Със сигурност ,ще намалиш теглото и ще имаш много повече тонус и енергия.
2
3
 
31
 
! Отговори
Даката преди 3 години
Вие тарикатите нямате свършване.Био яйцата за които говорите на село се продават по 20ст бр. При 1.3кг хляб се използва много под 1кг брашно. Аз живея в Тайван и тук био хляба струва 5-7лв и е сигурно много по-био от софийския.
1
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глутена е зърнен ензим и по никакъв начин не ти пречи освен ако не си алергичен към него. Това, че нещо е безглутеново, не го прави по-здравословно ... моля информирайте се.

Спонсорирани публикации