Рецептата Dnes: Вкусен гювеч с нахут

Нестандартен вкус
14 юли 2020 10:00, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Вкусен гювеч с нахут
Снимка: iStock

Продукти:

1 кг патладжани
2 глави лук
4-6 червени чушки
2-3 моркова
6 скилидки чесън
2 дафинови листа
1 и 1/2 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. сушен риган
400 г домати от консерва
600 г нахут от консерва, отцеден
1/2 ч.л. куркума
сол, черен пипер на вкус
зехтин
 
Приготвяне:
 
Нарежете патладжана на кубчета, посолете го леко и го оставете в гевгир за поне 20-30 минути да се изтече горчилката. Лукът, чушките, морковът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с подправките се задушават в добре загрята мазнина. След това се добавя патладжанът, доматите и нахута. Когато гювечът заври, засечете 10 минути. След това го прехвърлете в тава и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-45 минути. Поръсете гювеча със свеж магданоз и сервирайте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: рецептанахутгювеч
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Поздравления за Илияна Николова, много харесвам такива рецепти. Ще си я запиша и ще я приготвим. Постните ястия са много полезни.
1
6
 
7
 
! Отговори
Ебльо на 3 морета преди 3 години
Абсолютно всеки ден помии само показвате

Спонсорирани публикации