Как руските богаташи пътуват за почивка въпреки затворени граници

Редовните полети, с които можеш да напуснеш страната, са малко
18
Как руските богаташи пътуват за почивка въпреки затворени граници
Снимка: Bridget Bennett/Bloomber

Далеч от мисълта да се барикадират в именията си край Москва, заможните руснаци успяват да напуснат Русия, въпреки че границите са затворени, за да прекарат отпуска си почти нормално в днешните пандемични времена.

Най-богатите, често хора с чужд паспорт или разрешение за постоянно пребиваване освен руското гражданство, са открили сигурен начин безпрепятствено да пътуват до летните си жилища в Лондон, Кипър, Монако или Ница - частните самолети, пише в цитиран от БТА анализ за AFP Андреа Паласиано.

Според бизнес всекидневника „РБК" от април до средата на юни московските летища са регистрирали над двойно увеличение на тези полети - от 400 на 850 за месец. И близо половината са международни.

За да не важи за теб затварянето на границите, наложено в края на март, трябва да имаш двойно гражданство или жителство в друга държава - "шперцове", с каквито по принцип са запасени бизнесмените от по-първа ръка. Или поне справка, че става дума за спешен медицински случай или професионален ангажимент.

Който не разполага със собствена машина, може твърде лесно да вземе под наем. Компанията притежател на въздушния парк се нагърбва с основната пречка - да набави книжата, необходими за получаване на разрешение от Росавиация, надзирателя на въздушния транспорт.

Московските офиси на Ел Си Ти - компания за наем на частни самолети, са затрупани с поръчки, "над 50 всеки ден", радва се генералният директор Лев Шалаев, облечен с Гучи от глава до пети.

"Мнозина свикнали да пътуват с бизнес класа идват на нашия пазар. Най-популярни са дестинации като Ница, Малага, Аликанте, Барселона... Италия и Испания. И естествено Кипър, където вече има много руснаци и руски предприятия", добавя той.

"В момента повечето ни пътници заминават на почивка", посочва Шалаев. За самолетите с капацитет до 13 места цената на билетите варира според дестинацията и започва от 4000 евро.

Редовните полети, с които можеш да напуснеш Русия, са малко и цените - много високи. А трябва и да си находчив.
 
"От юни насам руските граждани могат да летят зад граница по медицински причини", напомня Анастасия Дагаева, експерт по авиационни въпроси. Така се развива медицински туризъм. Можеш примерно да подадеш молба за лечение в испанска болница и да отпътуваш за Испания.

Продължението четете на Investor.bg


18
Още от Бизнес
Как точно се променят потребителските навици след пандемията?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
БРЕЙ! БРЕЙ! преди 1 седмица
Могат - правят.

Задкалвиатурните кибици тука, ако можехме нямаше ли да пътуваме също така?
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руснаците са открили и за пръв път в света прилагат частните полети. С комфортни самолети и самолетчета. И носят Гучи от глава до пети! Другаде насят Прада...
На смешника, който пише за Сибир, ще кажа, че това е несбъднатата ми мечта. Преди 30 години бях канен на рафтинг по една дива и страшна река в Саяните, но не се получи. За което дълбоко съжалявам. Сибир е една приказка! Но не е за мекотели олигарси!
13
1
 
2
 
! Отговори
До ЕЕЕЕЕЕ преди 1 седмица
Ако нямат нови идеи по темата богаташи, Русия - могат да напишат една статия за немската Wirecard чиито СОО Ян Марсалек, най-търсеният човек в света в момента, се укрива в Русия пазен от фсб, казва Интерпол, на когото отказват да сътрудничат. Уж тръгнал за Филипините да търси парите а се оказал в Русия. Компанията е счетоводна обслужва онлайн порно и хазарт бизнеса, 2 милиарда са изчезнали от сметките. Аферата я наричат Германския Енрон. В БГ никой не пише нищо!?
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колко от тези богати колхозници почива в Сибир?
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нашите богаташи живеят в Дубай,а ако нещо не им харесва в държавата,тогава сменят правителството и главният прокурор.И та другари,от където е текло,пак ще тече.Руските богаташи не могат и ,,гък'' да кажат в държавата си,защото нямат потенциалът на българските такива.Анадън му?
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пишете как руските бедняци ходят на почивка,че да се научим и ние нещо от тях.Богаташите ги оставете,те вече и на Лината ще могат да ходят.пошете за хотрата от ,,нашта черга'',за хората от народа.Обичам руският народ,мразя руската политика на комунистическите феотдали.
9
0
 
10
 
! Отговори
Пен преди 1 седмица
А нашите богаташи как пътуват ? Напишете и за нашите нещо. :)
8
0
 
9
 
! Отговори
Пен преди 1 седмица
А нашите богаташи как пътуват ? Напишете и за нашите нещо. :)
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Май повечето европаспорти са спазарени с нашите предатели/ пардон- патриоти/ начело с дебелата сви.ня !
Сигурно и той блъска някое шкафче с евро кюлчета?
6
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мръсните руски свне разнасят зловонната си миризма навсякъде.
5
3
 
43
 
! Отговори
Двоен аршин преди 1 седмица
Не са само руснаците .... Арабски принцове ... американски милиардери... европейски бизнесмени ... политици ... разни спортисти ,певачки и артисти ... ВСИЧКИ пътуват където и когато си поискат по време на пандемията .

Само бай *** ..... руски цървулани... американски цървулани... западноевропейски цървулковци ... попълват декларации... мерят им температурата и кръвното ... кибичат самоизолирани и препоръчително си стоят по колибите и броят мухи докато не им разрешат , някога да излязат.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е как пътуват... Като имат пари всичко може няма затворени или отворени граници.
Но пък голяма работа ако не отидеш на почивка
3
1
 
32
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕЕ преди 1 седмица
Това е Новина от месец Март 2020 .
Сайта я повтаря вече ТРЕТИ Път .
Това е Хибридната Война .
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Както всички останали богаташи. Да не би неруските богаташи да пътуват с грацкия транспорт ?
1
5
 
13
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 седмица
Западняците да продължават да им раздават паспорти.