Принцеса Ан - дъщерята на Елизабет Втора, която малцина познават

Тя обожава да язди
23 юли 2020 23:30, Иванка Гъркова
9
Принцеса Ан - дъщерята на Елизабет Втора, която малцина познават
БГНЕС

С пускането на телевизионния сериал „Crown“, много хора, които не следят изкъсо британското кралско семейство, започнаха да се интересуват от него. Различните епизоди на историческата драма представят пикантни подробности от живота на Елизабет Втора и нейните най-близки и подчинени. В третия сезон херцогът на Единбурх моли дъщеря си за помощ, коментирайки, че тя е най-добре стъпилата на земята от всички в Бъкингамския дворец. Тогава зрителите се запознават с принцеса Ан – дъщерята на кралицата и съпруга ѝ Филип, за която повечето от нас дори и не са чували. Живеейки в сянката на своята майка и по-известните си братя, тя не обича да се говори за личния ѝ живот, но има постижения и благотворителна дейност, с които не всеки може да се похвали. 

Коя е принцеса Ан?
 
Тя е единствената дъщеря на кралица Елизабет II и принц Филип, като пълното ѝ име е Ан Елизабет Алис Луиз. Ражда се на 15 август 1950 г. в резиденция Кларънс Хаус. Тогава майка ѝ все още не е кралица.
 
Принцесата е второто дете след Чарлз, като е по-голяма от братята си Андрю и Едуард, но тъй като законът, който дава право на жените да наследяват трона, бива въведен по-късно, тя трудно ще стане кралица. 
 
Кралската принцеса 
 
 
Ан заема 14-то място поред за наследяване на трона на Елизабет Втора. Още с раждането си става принцеса, а през 1987 г., като единствена дъщеря, тя се сдобива с титлата Кралска принцеса – компенсация за това, че няма привилегиите на своите братя. Тя ще бъде дадена на принцеса Шарлот – дъщерята на принц Уилям и Кейт Мидълтън, едва когато принцесата почине. 
 
Още от дете Ан е изключително примерна и не създава главоболия на своята майка, която в един момент става кралица и няма достатъчно време, за да я гледа, защото я чакат куп отговорности. Учейки в престижния колеж „Benenden School“ в Кент, тя си пада мъжкарана и не се интересува от типично женски занимания. 

Конната езда – най-голямата ѝ страст
 
Тъй като майка ѝ обожава кучета и досега отглежда няколко в двореца, Ан обича да си играе с животните. Прекарвайки доста време в конюшнята, тя се запалва по конната езда, а и все пак нейните родители също са добри ездачи. 
 
Когато е едва на 21 и печели състезание по конен спорт, BBC я избира за личност на годината в категория „Спорт“.  По-късно тя получава безброй медали и представя Великобритания на престижни състезания близо 5 години. Участва в Европейското първенство в Германия през 1975 г., както и в Олимпийските игри година по-късно. 
 
Заради своята отдаденост на конната езда, през 1986 г. принцесата бива избрана за президент на Международната федерация по конен спорт и приема поста. Тя е и председател на Асоциацията по езда за хора с увреждания. Освен това е и член на Международния олимпийски комитет.
 
 
Още за живота на принцеса Ан, която се жени два пъти, четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омъжва се! Не се жени! Тотална неграмотност
2
4
 
12
 
! Отговори
Анти-Сорос преди 3 години
Това рептилско семейство уби принцеса Даяна, да горят в АДА!
1
3
 
10
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Ооооо колко добре си живеееее....Ооооо колко се радвааамм за нея!ПРЕКРАСНО!!

Спонсорирани публикации