Плуване през лятото - помага ли за отслабване?

Ето как да постигнете оптимални резултати
Обновена: 27 юли 2020 22:31 | 27 юли 2020 22:29, Екип на Tialoto.bg
9
Плуване през лятото - помага ли за отслабване?
Снимка: Pixabay

Плуването е един от най-щадящите спортове, които се препоръчват за тонус на тялото, за оформяне на мускули, при травми и разбира се, за отслабване. Причината е, че при активности във водата се горят много повече калории, без това да се отразява негативно на мускулите и сухожилията, защото водата помага за извършване на плавни движения. Освен това тя действа и като съпротивление, което кара тялото да гори повече калории.

Добрата новина е, че плуването е подходящо за всяка възраст и физическа подготовка. Дори да не сте атлет или фитнес маниак, можете да плувате и да се наслаждавате на спорта и промените, които прави с тялото ви.
 
Ето и 4 съвета, които ще ви помогнат да постигнете оптимални резултати:

Правилната диета
 
Без значение дали плувате или ходите на фитнес, правилното хранене е основна част от успеха ви в стремежа да отслабнете.
 
Имайте предвид, че при движения в басейна горите много калории. Също така не пийте студена вода, тъй като тя увеличава апетита и след плуване може да погълнете много излишна храна, ако сте поели течности с ниска температура.
 
Колкото и гладни да се чувствате, не налитайте свирепо на храна. Изберете плодове, зеленчуци и протеини.
 
Стилът, който гори най-много
 
Различните стилове на плуване горят различно количество калории. Най-ефективният в тази посока е стилът бътерфлай, при който изгаряте 150 калории за 10 минути. Това прави 950 калории за час!
 
Още съвети за постигане на оптимални резултати при плуване четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като ученик съм се занимавал сериозно с плуване, сега наближавам 40-те и мога да ви кажа от опит, че след 15 минути класически бътерфлай в море, ще трябва да ме спасяват с моторна лодка и да ми слагат вентилационен апарат. не знам колко литра въздух трябва да има в някого, за да издържи един час; даже не говорим за мускулатура и физическа издържливост. и както виждам, доста от коментиращите са плували наистина, а не виртуално в youtube :)
8
0
 
6
 
! Отговори
Бате Гойко преди 3 години
Това прави 950 калории за час!Целият екип, дет сте я написали тая пpocтoтия, нимойти плува час бътерфлай общо:)))Пък за отслабване и зимата помага.
7
1
 
6
 
! Отговори
Пипируда преди 3 години
Един час бътерфлай, 750 калории?!?По скоро 7500 и цяла седмица болки в гърба. Освен това, когато се плува, не се яде преди това, поне няколко часа.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чиче, намали бирата и солта кат си на 50 и ще имаш сили
5
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
начеее да ви кажа аз как плувам, попръцкваам си здраво, ставам кат моторна лодка, напрао поря водата, гледат *** мацките по моникини и се кефят, клатят си ги и насмигват, а отдолу галят раковината и се наслаждават
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то на почивки бе!Да не сме на по 20 години!Ние по-възрастните вече на 50 м,почивка половин минута,иначе ще гръмне сърцето.
3
0
 
17
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
До анонименЕдин час Бътерфлай, едва ли има такъв човек на Земята.Екипа на Тялото е много далече от действителността.
2
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Много са малко хората които биха могли да плуват един час бътерфлай
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През лятото за отслабване помага карането на ски.

Спонсорирани публикации