Каква кола можете да си купите за 1000 лева в САЩ и в България?

При новите еврокупувачите са прецакани, така ли е и при най-старите?
Обновена: 31 юли 2020 19:07 | 31 юли 2020 14:13, Ния Христова
35
Каква кола можете да си купите за 1000 лева в САЩ и в България?
Снимка: Pixabay
Купувачите на нови автомобили в Европа, включително и в България, са откровено прецакани спрямо тези в САЩ. По-строгите стандарти за парниковите емисии, както и високите акцизи върху горивата са причината да се образува истинска пропаст между двата пазара.
 
За парите, които отвъд океана ще ви гарантират солиден, комфортен автомобил с поне шестцилиндров мотор, от тази страна на океана ще получите компактна малолитражка. Нашият опит да сравним най-спортните модели с цена до 30 000 долара в Щатите и у нас го доказва убедително, пишат от automedia.bg.
 
А как стоят нещата при втората употреба? В България се е зародила цяла индустрия, която изкупува бракувани автомобили, описани от застрахователите на Запад като тотални щети. След това ги възстановява при далеч по-ниските цени на труда тук и после ги излага по автокъщите като "качваш се и караш".
 
Възможно ли е това свръхпредлагане да компенсира разликите в стандарта спрямо САЩ? За справка, просто отворихме наслуки обявите в Craigslist и в Mobile.bg, за да видим какъв автомобил в движение може да се купи за 600 долара или за 1000 лева.
 
Прави впечатление, че в Щатите никой не си прави труда да стяга и "разхубавява" автомобилите от този сегмент преди продажба, каквато е практиката у нас. Като цяло обаче за сума до 600 долара в САЩ може да се купи автомобил с размери и най-вече с двигател, каквито не са достъпни в Европа дори и за двойно повече пари. Във втората част на галерията са 15 автомобила до 1000 лева на българския пазар, които ще ви помогнат сами да направите сравнението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Ако мога да си купя един Додж Рам втора ръка за 1000 долара в Щатите,що да не отида до там.Тук за същата сума мога да си купя корейския Санг Йонг(два дракона) на 20-сет години,ама и те не са...лоши.(платена...реклама)
2
0
 
52
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 3 години
А къде е тази втора част на галерията? А първата част на галерията? А кат отворя Автомедия такава статия въобще не излиза. Големи сте професионалисти, няма що. Всеки ден ставате за смях.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еврокупувач. Браво, бе линвисте. Опа лингвистке. А ако еврокупувач е желаещ да си закупи валута например, кво прайме тогава?!?

Спонсорирани публикации